Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 24, 2003

"Papa?"-"Ja, schat?"-"Wat is een chipknip?"-"De chipknip is een systeem bedacht door een commissie van niet zo wijze mannen en vrouwen die zich ten doel had gesteld met een betaalsysteem te komen dat niemand handig zou vinden, waar niemand om gevraagd had, niemand waarschijnlijk ooit zou gebruiken en waarvan de implementatie verschrikkelijk veel geld moest kosten."-"O."




Ferdinand had een achteneenhalf voor zijn boekbespreking vandaag! Goed he? Daarnaast heeft hij zijn zelfgemaakte uitnodigingen rondgestuurd; aan zijn schoolkameraden met de tekst "je bent uitgenodigd" en aan Eva en Dayna met de tekst "... is uitgenodigd" Hij had namelijk vantevoren bedacht dat de dochters van buurvrouw Miriam nog te jong zijn om te lezen en dat derhalve hun moeder hen wel zou voorlezen. Het jong blijft me verbazen...




In plaats van de nieuwe buurvrouw kwam vanochtend Thura op de koffie. Terwijl zij en Dani een beetje bijkletsten kon ik mijn aandacht weer'ns op het huishouden richten en de boel alsvast een beetje aan kant maken voor Fer's verjaarsvisite zaterdag aanstaande. Morgen is de grote dag: Het Suikerfeest ter ere van het einde van de Ramadan valt samen met m'n zoon's verjaardag. Acht jaar is-ie dan. *Zucht* Ik zie'm nog zo in z'n aquarium liggen in het ziekenhuis. Na een paar dagen mocht ik hem dan eindelijk (met een mondkapje vanwege m'n verkoudheid) vasthouden. Wat een machtig gevoel was dat!



Nu ligt hij lekker in bed te dromen van de meest fabelachtige cadeaus die hem ter ere van zijn achtste verjaring ten deel zullen vallen. Een tevreden gelaatsuitdrukking tonend. Hij heeft nog geholpen bij het in elkaar zetten van de uitdeelpakketjes voor morgen: Een mandarijn, een chocolaatje, een spekkie en een dropje, verpakt in een bolletje aluminiumfolie met een strikje erom. Ik heb er nu nog maar achtentwintig te gaan.
Dankzij de door buurvrouw Angélique verzorgde Indiase kipschotel heb ik de energie om vol te houden. Kreeg overigens ook veel energie van buurvrouw Angela en haar vriend Sebastian die eerder op de avond nog even langs waren geweest.
Eigenlijk zou ik nog wat telefoontjes moeten plegen maar dat moet maar wachten tot morgenochtend...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!