Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, oktober 14, 2020

Het is discriminatie!

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/ 

=============================================   
Heb met jonge kinderen gewerkt en gemerkt dat het waar is: kinderen zien uit zichzelf letterlijk geen verschil in huidskleur en onderscheiden maar twee soorten mensen: aardige en niet-aardige. Het is pas wanneer 'volwassenen' hen er op wijzen gaan ook kinderen discrimineren: 'Die is beter/slechter dan ik want hij of zij is vrouw/homo/donker/beroemd/sportief/nerd/muzikaal...' Ofwel gaan wij ons door die houding superieur of juist inferieur voelen. Bijzonder spijtig.

Op zich natuurlijk niets mis met discriminatie want het betekent alleen maar 'onderscheid maken'. Het wordt pas naar wanneer wij vanwege die verschillen onszelf of anderen als superieur of juist als inferieur gaan zien. Wij zijn allemaal mensen. Dat wij behalve mens ook vrouw/homo/donker/beroemd/sportief/nerd/muzikaal...zijn staat daar los van.

Ook levert de houding: 'Ik ben beter dan anderen want ik zie er anders uit' vooral frustratie op. Mensen (en zelfs racisten zijn mensen) willen vaak precies hetzelfde worden behandeld als alle anderen én anders worden behandeld dan alle anderen. Dat is onpraktisch. 


Willen wij gelijke behandeling of als speciaal worden gezien?


Wat zijn uw ideeën hierover? En wilt u persoonlijk liever dat anderen u behandelen zoals u hen behandelt, behandelt u anderen anders dan u zelf behandeld wil worden? Waarom? Lijkt mij interessant om daarover van gedachten te wisselen.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels


4 opmerkingen:

suske zei

Een mens op zijn of haar huidskleur beoordelen is gewoon dom. Jammer dat sommigen onder ons dit anders zien.

די מריו zei

Eigenlijk is iedereen speciaal en moet daarom ook speciaal behandeld worden, maar daarom is ook iedereen weer gelijk. Omdat we allemaal speciaal zijn. Snap je me nog?

Love As Alwyas
Di mario

Lutje zei

ik neem iedere mens zoals die is
en heb er al goeie ervaringen mee
-Een @->- voor jou.

Morgaine zei

Ik behandel anderen zoals ik zelf ook graag behandeld wil worden. Het waarom? Omdat we allemaal mens zijn in de eerste plaats, en in elke groep, laat ik het zo maar even noemen, zitten rotte appels....

Black, white, green, yellow, no one knows.... uit een kerstliedje over Jezus Christus... they just followd the star

x