Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 18, 2020

Waarom spreken mensen zichzelf tegen?

Wij mensen zijn maar raar en lijken vaak niet te weten wat wij willen. Wanneer wij dan eindelijk een mening hebben vinden wij gek genoeg vaak ook het tegenovergestelde. Hieronder een paar voorbeelden van die vreemdheid:

Mensen die zich ergeren aan slechte televisie-programma's maar desondanks blijven kijken.

Het is doodeng wanneer mensen onherkenbaar over straat lopen. Het kan wel een terrorist zijn! Dus ik ben blij met het verbod op gezichtsbedekkende kleding. Uiteraard moet een uitzondering worden gemaakt voor Carnaval, de Zwarte Pieten met de Sinterklaasintocht en met het oer Hollandse Halloween.

Wie de Nederlandse taal niet goed beheerst moet het land uit en het is heel normaal dat ik taalfouten maak want iedereen maakt wel eens fouten.

De overheid moet zich niet met ons bemoeien én voor ons zorgen.

Mensen willen meer weten maar zijn niet bereid meer te leren.

Een bekend persoon die drugs gebruikt 'kan de druk van de roem niet aan en is heel zielig'. Een onbekend persoon die drugs gebruikt is 'een junkie die niets waard is voor de maatschappij'.

Mensen vinden 3 miljoen doden per jaar door luchtvervuiling heel normaal en een paar duizend doden door een virus heel veel.

Ik ben trots op mijn blanke huidskleur en het fijne land Nederland waar ik woon en ik ga graag naar Spanje om een lekker bruin kleurtje te krijgen.

Er mag geen cent belastinggeld naar linkse hobby's als cultuur 'want daar heb je niks aan!' en de overheid moet zich met alle middelen inzetten voor het behoud van de eigen cultuur.

De wetenschap heeft altijd gelijk. Behalve wanneer de wetenschap een theorie die wij aanhangen niet ondersteunt.

Mensen die betalen om kwalijke producten in hun neus te stoppen waarvan zij weten dat die niet lang daarvoor in de darmen van een ander gezeten hebben. Tegelijkertijd hebben wij een enorme afkeer van alles wat uit de darmen van een ander komt.

Ik wil een partner die volkomen zelfstandig is en zijn eigen gang gaat én er altijd voor mij is wanneer ik dat maar wil.

Mensen die na een klimaatdemonstratie gezellig met de auto naar een fastfood restaurant gaan.

Natuurlijk ben ik er niet bang voor maar ik waarschuw iedereen graag voor de gevaren!

'De cijfers van het CBS zijn volkomen onbetrouwbaar! Behalve wanneer zij mijn favoriete theorie ondersteunen.'

'Onbegrijpelijk dat mensen schulden hebben! Als je goed met je geld omgaat hoef je niet te lenen. Als je je iets niet kunt veroorloven moet je het gewoon niet kopen. Klaar!' -'Heb jij zelf niet een hypotheekschuld van dik twee ton?' 'Ja, maar dat is héél wat anders.'

'Voor buitenlandse traditionele feestdagen is geen plaats in Nederland! Behalve wanneer ik het leuke tradities vind zoals Halloween en Black Friday.'

Je kind niet laten vaccineren 'want zijn leven ligt in de handen van God' maar toch je kind zelf te eten geven en een autogordel laten dragen 'want het is de plicht van elke ouder zelf zijn kind te beschermen'.

'De subsidie op linkse hobby's als theaters kan best worden afgeschaft want als je jezelf niet kunt bedruipen heb je geen bestaansrecht en wat heb je nou eigenlijk aan cultuur? Ons buurthuis en onze amateur voetbalclub moeten meer subsidie krijgen want die maken al ruim dertig jaar lang deel uit van onze cultuur!'

'Ik vind het bijzonder vervelend om rekening te moeten houden met anderen en eis dat mensen voortdurend rekening houden met mij!'

'Klimaatschommelingen zijn heel normaal. Daar moet de overheid zich niet mee bemoeien! Schommelingen in misdaadcijfers laten een duidelijke trend zien en de overheid moet ingrijpen!'

'Schandalig dat de media daar geen aandacht aan schenken!' -'Hoe weet jij het dan?' -'Het was op de populairste TV-zender van het land, stond in de grootste krant en het was op Facebook, dat sociale netwerk dat ruim een miljard mensen bereikt.'

'Ik heb geen bewijzen nodig om mijn racistische theorieën te ondersteunen want sommige dingen weet ik gewoon en iedereen moet alles kunnen zeggen en als ik jou beledig noem ik dat vrijheid van meningsuiting en zeg ik gewoon dat jij geen humor hebt en als je mij racist wil noemen zul je toch echt met bewijzen moeten komen want als je iets niet kunt bewijzen is het gewoon niet waar.'

Er zijn mensen die zeggen dat zij graag in een democratie wonen maar desondanks weigeren naar de stembus te gaan wanneer dat mag.

'Ik snap niet dat mensen twee uren per dag op social media zitten. Pure tijdverspilling!' -'In tegenstelling tot zes uren per dag podcasts luisteren, met de buurvrouw roddelen en soaps, sport en spelletjes kijken op TV?'

Geen bijstandsuitkering voor mensen die slecht Nederlands beheersen! Behalve wanneer het gaat om laag opgeleide mensen die stemmen op populistische partijen.


'Alles wat gevaarlijk is moet worden verboden! Tenzij het toevallig iets is waar ik plezier aan beleef.'

Mensen die veel te hard rijden op de snelweg en alleen maar bereiken dat zij langer mogen staan wachten bij het volgende stoplicht.

'Ik ben niet verslaafd aan spelletjes spelen op mijn mobiel! Ik doe het alleen maar bij het koffiedrinken. Dat ik acht keer per dag een half uur lang doe.'

Mensen die klagen over het slechte eten van McDonalds maar blijven terugkomen.

Zeuren om een lekker warm zonnetje en is die er dan eindelijk dan breken er bijna vechtpartijen uit op terrasjes om een plekje in de schaduw.

Waarom zegt men tegenwoordig 'ticket' in plaats van 'kaartje'?

'Criminelen moeten altijd keihard worden aangepakt! Tenzij het blanke Hollandse jongens zijn want dan moet de rechter mild zijn 'want iedereen maakt wel eens een foutje.'

Ik heb een bloedhekel aan Turken en ga ieder jaar naar Turkije op vakantie.

Er zijn mensen die zeggen dat het systeem van Weightwatchers erg goed werkt om blijvend minder te wegen maar desondanks om de paar jaar terugkomen.

Wij vinden dat de natuur haar gang moet gaan maar voeren dieren bij in de winter en huilen wanneer een kat een vogel doodbijt 'want dat is zo zielig en die dieren moeten door mensen geholpen worden'.

Waarom zegt men 'review' in plaats van 'recensie'?

Waarom checken mensen hun mobieltje als de bioscoopfilm net begonnen is en niet vlak ervoor?


Politie moet keihard optreden tegen mensen die zich misdragen! Behalve wanneer die mensen een Nederlands paspoort hebben, blank zijn en vrouw (klik).

Waarom wachten mensen vijf minuten voor zij naar het toilet gaan bij aanvang van een bioscoopfilm?

Ouders die niet willen dat hun kinderen spelen op springkussens en trampolines 'want dat is gevaarlijk' maar er geen probleem mee hebben dat hun kinderen op voetballen zitten en naar school fietsen terwijl daar veel meer ongelukken mee gebeuren.

'De overheid moet zich niet met burgers bemoeien want burgers kunnen prima zelf bepalen wat gevaarlijk is en wat niet en de overheid moet burgers strengere regels en wetten opleggen want burgers kunnen blijkbaar niet zelf bepalen wat gevaarlijk is en wat niet!'

Mensen die zeggen tegen het verschijnsel Zwarte Piet te zijn 'want dat is racisme' maar wel hun kind gezellig zwart schminken en naar de intocht van Sinterklaas gaan kijken 'want dat is zo leuk voor de kinderen!'

Wij zijn tegen mensen die alles achter zich laten en de grens over trekken om hun geluk te beproeven in een ander land 'want dat zijn allemaal profiteurs en gelukszoekers!' en een van de populairste TV-programma's is Ik Vertrek 'want dat gaat over mensen die alles achter zich laten en de grens over trekken om hun geluk te beproeven in een ander land.'

Waarom zijn mensen bang voor terroristische aanslagen en niet voor pinda's, keukentrapjes of zichzelf? Meer mensen komen jaarlijks namelijk om door die laatste drie redenen dan door die eerste.

'Ik ben tegen de sharia want ze zijn voor lijfstraffen en zo! En als iemand mijn fiets jat hak ik persoonlijk z'n poten eraf. Nederland straft veel te mild en lijfstraffen zouden weer ingevoerd moeten worden!'

Mensen die honderden zeehondjes jaarlijks die worden doodgeknuppeld zielig vinden maar miljoenen kippen die dagelijks worden gewurgd niet.

============================================
Heb inmiddels een aardige verzameling (klik) van dit soort tegenstrijdigheden. Heeft u er misschien nog een paar voor mij?

Meer lezen? Mijn verhalenbundels
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

3 opmerkingen:

  1. Het is een mooie lijst. Ik hoor ze weleens.. Mensen weigeren gewoon om na te denken, maar dat vinden ze niet erg, als het ander het maar niet doet.

    Love as Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een eigen mening vormen en je daar ook aan houden is niet voor iedereen makkelijk.
    Maar je lijst van tegenstellingen spreekt boekdelen.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. eerlijke mensen hebben veel problemen met zo'n mensen tot ze het inzien....
    -Een @->- voor jou*

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!