Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, januari 23, 2019

Gelukszoekers!

Nederland telt zo'n 150.000 zogeheten  'gelukszoekers': mensen die hun geboorteland verlaten in de hoop op verbetering van leefsituatie in een ander land. Mensen die PVV stemmen zitten nu te glunderen: 'Zie je wel, Nederland stikt van de buitenlandse gelukszoekers! Geert heeft gewoon gelijk!' Ik moet de aanhangers van de Grote Geblondeerde Gedoger helaas teleurstellen want de 150.000 mensen die jaarlijks hun geluk elders beproeven zijn gewoon geboren in Nederland. Allemaal.

Deels zijn het kinderen van mensen die ooit kwamen werken in Nederland omdat Nederlanders zelf doorgaans te lui zijn om straten te vegen, vuilnis op te halen en in fabrieken te werken. Het grootste deel bestaat echter uit ontevreden 'Henk en Ingrid's': mensen die Nederland verlaten om economische en sociale redenen. Best grappig eigenlijk dat mensen gelukszoekers worden omdat zij het gevoel hebben overspoeld te worden door gelukszoekers... Lees hier het hele - en genuanceerde! - verhaal. http://www.flipvandyke.nl/2013/02/loopt-nederland-leeg-record-emigratie/

Waar ligt eigenlijk de grens? Bij de provinciegrens? Bij de stadsgrens?

(klikken=vergroten)

Wat vindt u: mogen alleen Nederlanders en Belgen hun geluk beproeven in het buitenland (of daar een uitkering ontvangen wanneer hun plan minder gunstig uitpakt) of gunnen wij dat ook anderen? Als u dat inderdaad vindt ben ik ook heel benieuwd waarom u dat vindt.

=====================================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

suske zei

Volgens mij heeft iedereen het recht zijn geluk waar dan ook te zoeken.

די מריו zei

Ik kan me in sommige gevallen wel bedenken waarom je het elders zou zoeken. Bijvoorbeeld.. kijk maar eens naar buiten. Brrrrrrrr. Dat heeft nog niet eens met economisch geluk te maken.

Love as always
Di mario

Renesmurf zei

Nederlanders zijn nergens te lui voor, ze willen niet onderbetaald worden.

Lutje zei

In belgie was het zo met de mijnwerkers, ze hadden er niet genoeg.
te lui, dat wet ik niet, mijn vader werkte daar ook
Een @->- voor jou.

gerdaYD zei

Iedereen heeft het recht op geluk, waar hij/zij het ook wil zoeken.
Just my 2 cents...