Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, december 31, 2017

De week voorbij

Het kalenderjaar 2017 is voorbij. Maar zo bijzonder is dat natuurlijk niet. 1 Januari is een dag als alle andere: soms is de dag prettig en soms niet. Zo gaat dat.

Maandag verdeed ik mijn tijd met stofzuigen, koffie drinken met een buurvrouw en het verzorgen van de goudvissen voordat ik naar Den Haag afreisde voor een kerstdiner bij een lieve oudtante.
Hier de roltrap naar het perron waar de trams stoppen:

Haar zus, kinderen met aanhang en een vriend waren er ook. Ik voelde mij er zeer welkom en het eten was geweldig!
Hier een paar van de vele heerlijke hapjes

Op de weg terug naar Amsterdam - die ik deelde met een andere oudtante - zag ik dat ook het Centraal Station in kerstsferen gehuld was. 

Dinsdag rustig aan gedaan in huis om energie te sparen. Ben tenslotte de jongste niet meer. Ik sprak met mensen af voor het komend jaar, gaf de kat een extra knuffel en installeerde een lampje in de slaapkamer. Het is nu al een jaar dat ik in de slaapkamer slaap maar het voelt nog steeds een beetje raar dat ik niet meer in de woonkamer slaap nadat de slaapkamer jarenlang het domein was van mijn zoon. Het hele huis onderdompelen in kerstversiering vind ik voor mijzelf in mijn eentje niet erg leuk. Maar ik wilde er toch iets van maken. Vandaar dat dit beertje in mijn woonkamer hangt:

's Avonds genoot ik het avondmaal bij een buurvrouw.

Woensdag was de eerste dag van het Carnivale festival. Vier dagen van vertier en vermaeck voor jong en oud. Jezelf onderdompelen in een tijd dat lol hebben meer inhield dan naar een scherm staren. Heerlijk! Zelf stond ik er overdag als 'Broer van De Sterkste Man ter Wereld' en 's avonds laat mocht ik assisteren bij het 'Cirque Excentrique Erotique'.

Wat daar allemaal gebeurde laat ik graag aan uw fantasie over. Ik liet mij scheren door De Meesterbarbier, vergaapte mij aan motorrijdende waaghalzen bij De Steile Wand en keek mijn ogen uit tijdens Burlesque optredens terwijl ook de inwendige artiest niet tekort kwam. Het leukste winterfestival van Nederland is helaas weer voorbij maar nog even bedank ik graag alle betrokkenen: de organisatie, de catering, de artiesten, vrijwilligers, technici, kraamhouders, muntverkopers, beveiligers, EHBO'ers...en natuurlijk het publiek!

Hier een momentopname:



En hier enkele foto's:

 De boks- en worsteltent van Frits Parlando
 De Steile Wand van Hennie Kroeze & Co
 Een greep uit het aanbod
 De ouderwetse zweefmolen
 De buitenkant van De Steile Wand
 Een lekker ontbijtje bij tante lief
 Carnivale is vooral een intiem festival
en geschikt voor jong en oud!
 Er was ruimte voor klassiek-
én voor zogeheten 'Neo burlesque'


Eet- en drinkgelegenheden waren verspreid over het terrein:
het Huijgenspark in Den Haag.

Deze foto van mij aan het 'werk' werd gemaakt door iemand uit het publiek:
(klikken=vergroten)

De nachten mocht ik doorbrengen bij mijn lieve oudtante en dankzij haar goede zorgen heb ik ook deze week weer overleefd.

Een vriendin kwam langs op de laatste dag van het festival en bracht mij en mijn spullen met de auto terug naar Amsterdam. Heel fijn! Anders had ik met kostuums en al via het nachtnet met de trein terug moeten zien te komen.

Bij thuiskomst werd ik hartelijk welkom geheten door Billy de Kat wiens etensbak tijdens mijn afwezigheid trouw werd gevuld door een lieve buurvrouw.

Zondag - de laatste dag van het kalenderjaar 2017 - sliep ik uit, waste mijn kostuums en mijzelf, dronk koffie met een buurvrouw, mocht 's avonds eten bij een buurvrouw en bereidde mij rustig voor op het laatste entertainment optreden van het jaar: een nieuwjaarsfeest in poptempel Paradiso dat voor de gelegenheid was omgebouwd tot 'illegale club in het Amerika van de Roaring Twenties'.

Tijdens het rusten las ik boek nummer vijftien van dit jaar uit: De Verborgen Geschiedenis van Donna Tartt. Een mooi tijdsbeeld in het Amerikaanse studentenleven van enkele decennia geleden.

Ook deze week weer veel kunnen lachen. Bijvoorbeeld om de uitspraken van mensen die vinden dat illegaal vuurwerk verboden moet worden. Het allerleukst vind ik het wanneer mij wordt gevraagd uit te leggen waarom dat helemaal niet kan.

Overigens: stelt u zich eens voor dat alles verboden wordt dat in potentie gevaarlijk is. Dus alles waar mensen of dieren door gewond of gedood kunnen worden? Dan zouden er geen keukentrapjes meer zijn, zou de overheid griep en andere ziektes moeten verbieden maar ook auto's, geboortes, pinda's, alcohol, fietsen, suiker, honkbalknuppels, vuurwerk, honden en voetbal. Volgens mij wordt de wereld er dan niet gezelliger op...

Ondanks de feestelijkheden ook deze week een Engelstalig stuk: https://terrebelius.blogspot.com/2017/12/saving-our-planet-and-gaining-free-time.html

I am Sea van Claw Boys Claw is het lied van deze week:



En een klassiek nummer om het jaar mee af te sluiten:



Ik wens u allen een puik 2018!

=====================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

11 opmerkingen:

Lutje zei

goed bezig, je hebt de laatste dagen van 2017 goed afgesloten, en waarschijnlijk begin je 2018 ook zo ;-)
De beste wensen voor 2018
Een @->- voor jou

John zei

Nou, dat was een behoorlijk intensive week Ter. JE hebt meer gedaan dan ik. Bij deze wens ik je voor dit nieuwe jaar het allerbeste.

די מריו zei

Shana tova, dat het een sprankelend en mooi 2018 mag worden.

Je hebt meer aan kerstdecoratie gedaan dan wij in huis. ;-) Ik heb hier in huis in vier verschillende slaapkamers geslapen. Na een tijdje moet het toch wel wennen.

Ziet er wel gezellig druk uit. Daar lopen meer mensen dan bij ons op de hele kermis van een week bij elkaar. Broer van de sterkste... toe maar.

Ik heb al hele discussie gevoerd waarom we gewoon vuurwerk niet moeten verbieden en dat overlast voornamelijk komt door illegaal vuurwerk....en. Nou ja, je snapt het.

Love As always
Di Mario

Salty Letters zei

Bezig bijtje als altijd , ben jij. Ja dan vliegt de laatste week ook wel om. Begrijp ik goed dat het kind uit het vaderlijk nest is gevlogen? Een eigen slaapkamer is erg fijn, ruimte is sowieso erg fijn.

Gelukkig Nieuwjaar, Ter! X

rietepietz zei

Eigenlijk schande dat ik als ex Haagse dat Carnivale helemaal niet ken. je hebt een fijn beroep om de feestdagen dragelijk te maken voor iemand die de feestdagen alleen doorbrengt, het artiesten wereldje geeft meer gezelligheid dan alleen thuis zitten.

Hendrie zei

Allerbeste wensen in het nieuwe jaar.

En fijn dat je de foto van de roltrap wilde delen :-)

suske zei

In één week gebeurt er meer bij jou dan in een maand bij mij heb ik zo de indruk.
Het allerbeste voor 2018 gewenst.

Morgaine zei

Lekker druk geweest, en de volgende ronde Burlesque? Schat, dan hoor ik het graag van jou zodra jij data en plaatsen weet! bij voorbaat dank :D

Ennuh... ook voor jou wens ik een zeer goed 2018 toe, warmte, liefde, licht en kracht, maar ook gezondheid, voorspoed en alles wat jou gelukkig en blij maakt!

Gelukkig nieuwjaar!

X

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel.
Je had dus voor de verandering niet alleen een drukke, maar ook een heel fijne week.
Blij voor je, zo kon je de feestelijke dagen in goed gezelschap doorbrengen en zat piekeren over wat voorbij is er niet in.
Leuk ook die reportage van het festival waar jij je steentje toe hebt bijgedrgen...

Ik wens je voor 2018:

zoete zondagen
mysterieuze maandagen
dankbare dinsdagen
wonderbare woensdagen
dromerige donderdagen
vriendelijke vrijdagen
zorgloze zaterdagen
het gans jaar door

Geniet er van!

Anoniem zei

Gelukkig mag ik nog steeds vrijelijk jou heel veel goeds toewensen in 2018!

Mijn Kerstperiode was vooral rustig en naar binnen gekeerd.

Vriendelijke Nieuw Jaar groeten,

Iris Papilio zei

Goh Terrence, je hebt alweer een hoop meegemaakt deze week! Je hebt je goed vermaakt en je bent ook goed verzorgd, lekker! Ik wens jou alle goeds voor het nieuwe jaar!