Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 08, 2017

Wat is erg?

Voor sommigen komt dit gegeven als een complete verrassing maar de meesten van ons weten het al een tijdje: wij zijn allemaal anders.

Voor de een is het een enorm probleem dat er een straat is afgesloten en zij nu gedwongen zijn een andere route te rijden en daardoor 'maar liefst' zes minuten later op het werk zijn dan anders.

Terwijl een ander blij is dat er na een bombardement op de stad waar hij woont nog een van zijn kinderen in leven is en alles op alles zet om voor hem en zijn kind nog iets van het leven te maken.

De ene treurt om het verlies van een favoriet theekopje en ik maak mij zorgen over een megalomane idioot die toegang heeft tot nucleaire wapens. En Kim Jong Un is óók al zo'n gevaarlijke gek.

Kortom: waarom zouden wij oordelen over wat 'erg' is terwijl elk individu een andere interpretatie geeft aan de definitie?

Iedereen kan een bepaalde hoeveelheid ellende aan en heeft daar opslag voor. Bij de ene persoon is dat een vingerhoedje terwijl de ander het mag doen met een zeecontainer.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

  1. anders zijn is eigenlijk een compliment. Ellende onderling is niet te meten. HOu je daarom ook bij jezelf en oordeel niet over een ander.

    Love As always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben ik, jij bent jij, en samen is het wij!
    maar goed dat iedereen anders is, het is soms nodig,
    zeker op het werk enz

    Een @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Niets mis mee om anders te zijn. Het is juist een geschenk om af te wijken van de grote grijze massa. Je druk maken om dingen kun je het best niet doen. Je veranderd er toch niets mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eigenlijk weet iedereen het, maar weinig mensen kunnen er ook echt mee omgaan. Met verschillen onderling.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja daar hebben we de appels en peren weer!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!