Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, januari 17, 2012

Trans Link Systems

Momenteel wordt er nagedacht over het implementeren van SOPA;
Alle sites die illegaliteit 'doorgeven' moeten worden gesloten. Doe je dat niet alleen op internet dan zou je ook de haven van Marseille moeten sluiten omdat dat de grootste doorvoerhaven van illegale drugs is in Europa.

Heeft u zich trouwens wel eens afgevraagd waarom legale drugs als slaapmiddelen en alcohol duurder zijn dan illegale drugs als wiet en crack? Ergens klopt er dan iets niet, zou ik zo denken...

Onlangs stelde ik in het kader van de SOPA-wetgeving voor om zoekmachine Google voorgoed af te sluiten omdat dagelijks ontzettend veel illegale downloads worden gevonden door te "googelen". Tsja, dan is het opeens wat anders...

Ook anders was de avond die ik gisteren mocht beleven. Helaas mag ik er niets over kwijt want anders zou ik u het zwijgen moeten opleggen...;-)

De Belastingdienst het zwijgen opleggen zou ontzettend veel geld besparen. U herinnert zich wellicht een akkefietje dat ik onlangs had met de hedendaagse versie van de aloude tollenaar; men verzocht mij een kleine 8000 euro af te dragen aan omzetbelasting over een totale omzet van minder dan de helft van dat bedrag. Niet erg handig, dunkt me. Uiteindelijk ontving ik drie brieven: "Binnenkort gaan wij het juiste bedrag uitrekenen"; "Wij hebben het juiste bedrag berekend" en "Gelieve dit bedrag te betalen". Alle drie de brieven waren op dezelfde datum gedateerd en kwamen (in drie verschillende enveloppen!) op dezelfde dag bij mij binnen. Waarom niet één brief in één envelop? Nee, leuker kunnen ze't niet maken. Maar ze kunnen wel enorm goed geld verspillen.

Een nieuw akkefietje heb ik met het Gemeentelijk Vervoerbedrijf. Of eigenlijk met het bedrijf achter de OV-chipkaart: Trans Link Systems. (Klik die naam voor meer informatie en mijn brief aan dat bedrijf.)

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Piet Römer

7 opmerkingen:

Redstar zei

Er wordt niet over gedacht, men is al druk bezig het langzaam in te voeren. Ook wil men het streamen van media zoals bv op Youtube gebeurt gaan verbieden.
Het Internet zal nooit meer zijn wat het was.

suske zei

alles wordt tegenwoordig verboden.
maar of dit iets oplost ?

Di Mario zei

Ik hoop toch dat internet zal blijven zoals het is. Vrijheid gaat toch voor.

Love As Always
Di Mario

Ollie zei

Wacht ban af wat de Amerikaanse senaat gaat doen ... terug naar af ?

Leibele zei

Het internet is van ons en niet van de RIAA, BUMA/STEMRA en Brein. En als zij niet willen luisteren dan moeten zij het maar voelen!

Vandaag sta ik stil bij het overlijden van Gustaf Leonard.

Sjoerd zei

Nog even en we mogen niet eens meer bloggen op internet... Ik vraag me af waar dat naar toe gaat.

gerdaYD zei

Verboden te verbieden... was dat eens onze slogan niet? Jammer genoeg is daar niet veel van in huis gekomen en zijn we na al die jaren weer bij 'af'...