Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, september 18, 2011

Babbelen

Dat was een erg gezellig verjaarsfeestje vrijdag. De eerste gast kwam vrijdagmiddag en de laatste vertrok zaterdagmiddag. Er werd gelachen, gedronken, gepraat en gitaargespeeld...

Elkeen kwam met zijn of haar eigen inbreng. Leuk om te zien hoe het tòch klikte tussen mensen uit verschillende van mijn netwerken.

Mensen gingen vroeger af op hun eigen persoonlijke instinct en denkvernogen. Tegenwoordig gaan of kijken verreweg de meeste mensen dezelfde kant op als de meeste andere. Dan hoeven ze niet meer zelf na te denken en kunnen ze anderen de schuld geven als later blijkt dat ze de verkeerde kant op gingen...

Soms zijn mensen net politici: van alles roepen en doen alsof ze oplossingen hebben; wanneer het plannetje dan in duigen valt is het per definitie de schuld van een ander.

Je ziet ook elk jaar weer kamerleden in slaap vallen tijdens de Troonrede. Logisch, want die is altijd saai en deprimerend. Misschien geen gek idee ook om wat positieve berichten te verwerken in het epistel. Bijvoorbeeld: "Lieve landgenoten: ook dit jaar waren er welgeteld nul terroristische aanslagen in Nederland. Tien procent van het geld dat wij uitgeven aan zogenaamde terrorisme-bestrijding is voldoende om alle buurthuizen en bibliotheken in Nederland open te houden. Laten we dus niet meer bang zijn voor onze buren maar gezellig met ze gaan babbelen."

12 opmerkingen:

Roelien zei

Aj, als je de cijfers zo bekijkt....laten we dan maar samen een bakkie doen inderdaad in plaats van elkaar de tent uit te vechten!

Sjoerd zei

Ik vind ook die aandacht aan terrorisme sterk overdreven...

suske zei

dan kunnen zij antwoorden dat het juist door die miljoenen verslindende acties komt dat er nul doden gevallen zijn ten gevolge van terroristische activiteiten.

Bofbev zei

Tot

Kevin van Roodenburg zei

Leuk hoor dat er gitaar gespeeld is op je verjaardagsfeestje. Laat me raden, is hierbij ook gezongen door buurvrouw Winonah met haar valse kraaienstem en is hierbij gerapt door DJ IJsbeer op een manier waar MC Biggah een kleine jongen bij is?

Wil/Zizy zei

Fijn dat het een leuk verjaardagsfeest was... je hoort het wel eens anders ;-)... Kan mijnormaal wel in je stukjes vinden..maar de opmerking van..****Mensen gingen vroeger af op hun eigen persoonlijke instinct en denkvermogen. Tegenwoordig gaan of kijken verreweg de meeste mensen dezelfde kant op als de meeste andere. Dan hoeven ze niet meer zelf na te denken en kunnen ze anderen de schuld geven als later blijkt dat ze de verkeerde kant op gingen...****
Schiet mij toch wel even in het verkeerde keelgat..Misschien is dit in jouw omgeving zo..maar gelukkig ervaar ik het niet, als verreweg de meeste mensen. Natuurlijk zijn ze er .zeker weten!Ben het helemaal met je eens over die tienprocent voor de club/buurthuizen en projecten.

groets :-)

Terrebel zei

Hé Jerry! Leuk dat je er weer bij bent. Nog steeds laf, dom en anoniem maar wij kennen je niet anders...Alles goed met je?

Renesmurf zei

Nul aanslagen ja, maar volgens hun is dat vanwege al die kosten he.
Zo lullen ze dan wel weer.

Op een verjaardag blijft het altijd oppervlakkig.

Ollie zei

Ben het eens met Sjoerd ! En laat hem met rust Terrence , zal rap zijn spelletjes beu vinden !

Redstar zei

Hmmmm, ik val nogal eens op door mijn kijk op de andere richting. En ik zeg het ook gewoon als iets me niet aan staat. IEts wat velen niet kunnen hebben.

DharSon zei

Tja een verjaardag is een verjaardag, maar hier altijd genoeg meningen en vaak verhitte discussies.

HansDeZwans zei

Met zijn allen plezier maken, meer moet dat niet zijn.