Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, juli 05, 2011

Mensenrechten

Vandaag even verder genutseld aan de lay-out van m'n boekje (had daarbij hulp van een mooie jongedame!), m'n debiteuren-administratie gedaan (met succes want meteen twee toezeggingen van betalingen binnen!), de was weggevouwen, treinkaartjes gekocht voor onze aanstaande werkreis naar voormalig Oost-Duitsland en nog zo wat klusjes.

Gisteren nog even een verslag geschreven in verband met een training sociale media die ik dit najaar (weer) mag geven. En het is echt een basis-cursus. Er zitten namelijk mensen in de groep voor wie het verschil tussen Hyves en Google nog niet bekend is. Logisch ook dat je dat niet weet wanneer je net je eerste schreden zet op het internet.

Op internet kom je allerlei berichten tegen. Petities tegen het neerknuppelen van zeehondjes bijvoorbeeld. In vervolg op gisteren: er zijn er (dankzij Lenie't Hart en anderen) simpelweg te veel van. Ze waren ooit met uitsterven bedreigd maar inmiddels al lang niet meer.

De natuur zelf zorgt voor de balans maar nu elk zeehondje dat ook maar een beetje pips rond de neus ziet wordt "gered" zijn er gewoon zo veel in de Waddenzee dat virussen makkelijker kunnen overspringen van zeehond tot zeehond. Die dieren die bij Tante Lenie op schoot hebben gescheten gezeten hebben de minste natuurlijke weerstand en zullen - eenmaal terug in het water - snel het loodje leggen.

Ja, dieren zijn zielig (zeggen ook die hypocrieten die niet graag een stukje vlees laten staan en mooie leren laarsjes kopen) maar mensen dan?

Waarom kan het ons zo weinig schelen dat er dagelijks ruim 35.000 mensen gewoonweg sterven van de honger? Waarom maken wij ons zo druk om die ene dode gans die elk jaar de kop wordt afgerukt tijdens een Limburgs cultureel festival? Dezelfde minister die onlangs opdracht gaf om tienduizenden ganzen te laten afschieten (met goedkeuring van de dierenbescherming maar met tegenwerking van de vereniging van jagers!) wil nu de wet laten veranderen om dit Limburgs gebruik te verbieden...

Ja, verbieden, daar zijn we erg goed in geworden. Terwijl Pavlov al lang geleden bewees dat belonen veel beter werkt...

Eigenlijk hebben wij het best goed: het feit dat wij ons druk maken om dierenrechten bewijst dat wij ons in eigen land geen zorgen hoeven te maken om mensenrechten...

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Otto Habsburg-Lothringen


9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Die ene gans in een jaar...

Di Mario zei

Daarom zeg ik altijd de PVDD is prima dat ze er zijn.. maar mijn stem zullen ze nooit krijgen. Je kunt het ook overdrijven.

Love As always
Di Mario

Liesbeth zei

Ja idd, de natuur regelt het zelf, dat is zo. Zo denk ik er ook over. haha, leuk stukkie hoor. Leuk om te lezen dat het nog steeds zo goed met jou gaat en met alles waar je mee bezig bent.:-))

LUC zei

Het is zoals Liebeth schrijfr een mooi logje !

Ch1po zei

Het is appels met peren vergelijken. Het is niet zo dat als je je inzet voor dieren je dus NIET zou inzetten voor mensen, iets wat veel mensen wel denken. Omdat er elders miljoenen mensen sterven van de honger moet ik zeker ophouden met mijn KonijnenOpvang? Geen vegetariër meer zijn? De wereld is niet verdeeld in Wij Mensen:Kronen der Schepping en daar heel ver onder de dieren waar we mee mogen doen wat we willen.
En de natuur kan op een gegeven moment die balans helemaal niet meer herstellen en dan gaan er nog veel mensen dood.Als er al een heleboel dieren verdwenen zijn dor ons toedoen.

John zei

Iest waar heel wat mensen over mogen nadenken. De evolutie hebben wij door onze drang om te redden alang om zeep geholpen.

gerdaYD zei

Moeilijk, héél erg moeilijk om hier een deftig antwoord op te geven Terrebel. Natuurlijk is het met de mensenrechten in onze contreien beter gesteld dan elders in de wereld, maar helemaal pico bello is het nog niet, getuige de vierde wereld die hier nog steeds bestaat. Maar we kunnen toch voor allebei opkomen? Voor de mens én voor het dier?

Terrebel zei

Vreemd genoeg zetten veel mensen zich liever in voor dieren dan voor mensen, niet beseffend dat je je best voor beiden kunt inzetten. Desnoods door een half uurtje per dag TV-kijken in te leveren. De gemiddelde Nederlander staart zo'n 3,5 uur per dag naar een TV-scherm.

paco painter zei

Kwestie van onderdrukken die gevoelens, denk ik