Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, maart 20, 2011

Vannacht

'Gesponnen Suiker' van Jan Wolkers is boek nummer 4 van dit jaar en is een verhalenbundel uit 1964. Bijzonder aardige verhalen al zijn sommigen wat onvoorstelbaar.

Onvoorstelbaar is ook wat er momenteel in Japan aan de gang is. Een aardbeving en een tsunami worden mogelijk gevolgd door een nucleaire ramp. Ook in ondermeer Libië is het raak. In feite is er sprake van oorlog. Immers: tanks en vliegtuigen worden opgeblazen met hulp van andere tanks en vliegtuigen. Hoewel: zo heel anders zijn die andere tanks en vliegtuigen niet; In de afgelopen vijf jaar hebben de gezamenlijke EU-landen namelijk voor ruim 800 miljoen aan wapens verkocht aan Kolonel Kadaffi.

Nederland zou nooit wapens leveren aan een land waar het onrustig is. Maar ja, de afgelopen jaren zwoegde het Libische volk stilzwijgend onder het juk van een dictator. Het was dus rustig. Nu het volk in opstand komt is er sprake van een geheel andere situatie.

Gelukkig dat wij een bijzonder daadkrachtige leider hebben. Zo zei onze minister-president Mark Rutte:"Als de VN ons vraagt om militaire steun bij aanvallen op de troepen van Kadaffi dan zullen wij over dat verzoek nadenken." Update: ik begrijp dat er inmiddels een aantal VN-schepen onderweg is naar Libië, aangevoerd door een Nederlands vliegdekschip.
Eh...mijnenveger.
Ach, dat hele oorlogje spelen is vooral een kwestie van geld verdienen.

Geld verdienen deed ik gisteren ook. Door te werken van 9 tot 5. 's Nachts. En wel door met een team verschillende optredens te verzorgen tijdens "Funhouse", een gayparty in het Amsterdamse Westerpark. Eerder op de dag was ik met mijn kinderen op de kermis daar vlakbij.

Voor vanmiddag waren wij uitgenodigd daar weer heen te gaan om het bandje van vrienden van ons in aktie te zien. Ook stond er nog een uitnodiging voor een knuffelfeest en voor een housewarmingparty (sorry I couldn't make it, darling!) deze zelfde middag.

Maar ik besloot te werken aan mijn fysieke herstel en het doornemen van mijn Ondernemingsplan dat morgen ingeleverd gaat worden. Per e-mail gelukkig omdat ik diezelfde dag in Baarn zal zijn voor TV-opnames.

Op onderstaande foto's ziet u mijn kinderen en mij en mijn direkte collega's van vannacht.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van ijsbeer Knut en dat van Warren Christopher


10 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

1964, toen was ik net 1 jaar. En toen las ik het prachtige werk van Jan al. Onvoorstelbaar.

Sjoerd zei

Ik weet het niet zeker, volgens mijn inlichtingen hebben we geen vliegdekschepen meer. Er ligt wel een Nederlandse mijnenveger in de middellandse zee.

Renesmurf zei

Er is op zich niks mis met geld verdienen.

Dat ze eerder niet ingrepen in Libie en nu wel heeft alles te maken met de volksopstand, zonder die opstand was er niks aan de hand.

Terrebel zei

@Sjoerd: helemaal gelijk! Inmiddels aangepast. Met dank voor je oplettendheid.

Redstar zei

Die opstand in Libië is aangestoken door Amerikanen. Er zit namelijk zoveel olie in de grond daar, en daar wil men bij.

Anoniem zei

Drukke zondag heb jij.

Anoniem zei

Leuke foto´s, ziet er reuze gezellig uit.

ctje

Di Mario zei

Tijd om even uit te rusten. Dat is wel belangrijk. Gisteren had ik een Poeriem-party in Almere.. Daar ben ik nog steeds van aan het bijkomen.

Love As always
Di Mario

Leibele zei

Gesponnen Suiker, het was mijn eerste boek die ik van Jan Wolkers kocht.

Ollie zei

Als Ollie Wolkers leest kan hij niet stoppen , dus wanneer Ollie veel tijd heeft.
Mja Amerikanen en Olie , altijd ambras , enne wat een leuke foto's zeg !