Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, mei 02, 2010

Series van vroeger

Vanwege Koninginnedag geen verhaaltje op vrijdag. Volgende week zal ik dat goedmaken met een iets langer verhaaltje. Vooralsnog is het de beurt aan politici om ons verhaaltjes te vertellen.

Tegen verkiezingstijd gaan er altijd weer stemmen op om sommige bevolkingsgroepen het stemrecht te onthouden, danwel te ontnemen. Zo mocht ooit de groep die bekend staat onder de noemer "vrouwen" niet stemmen. Ook zijn er die vinden dat uitsluitend mensen van een bepaalde sociale klasse en hoger mogen stemmen. Er zijn mensen die mentaal minder validen (of whatever de gangbare politiek correcte term is) willen verbieden te stemmen. Maar als het hebben van een minimale hoeveelheid IQ-punten een maatstaf wordt dan mag ook die ene bekende dame die ooit bij BNN's IQ-quiz lager scoorde dan een aap (hoe heet zij ook al weer? Nee, niet die aap maar die vrouwelijke BN'er?) niet meer stemmen.

Mag iemand stemmen die nog maar sinds kort in ons land woont? Ik vind van wel. Hij of zij wil immers langere tijd in ons land verblijven. Ontneem je hen stemrecht dan moet je dat ook weghalen bij Nederlanders die op het punt staan te emigreren. Zij willen hier immers niet meer wonen? Maar zouden nog wel wat te zeggen hebben over hen die nog blijven. Dat is toch eigenlijk niet eerlijk.

Stel je voor dat iedere Hollander die emigreert nog even snel op Wilders stemt? Terwijl zij liggen te gniffelen in een of ander ver oord zucht de rest van ons onder een dictatuur. Nu al moet je oppassen met wat je zegt maar met Wilders aan de macht wordt dat ronduit gevaarlijk.

Vaak blijkt dat kruispunten minder gevaarlijk zijn om over te steken als de stoplichten -om wat voor reden dan ook- niet werken. Opeens gaan mensen op hun oordeel vertrouwen en niet op een gekleurd lampje.

Mobieltjes hebben ook gekleurde lampjes. En het worden er steeds meer. En dat blijft zo zolang mensen de behoefte voelen een apparaat te kopen dat nog meer kan dan het vorige. Als ze het eenmaal hebben bekijken ze wel wat ze er eigenlijk mee kunnen. Zo zijn er die minimaal eens per twee jaar een nieuw mobieltje kopen. Niet omdat de oude stuk is maar omdat er een model is uitgekomen dat nog meer kan. Alsof het nuttig is een mobieltje te hebben waarmee je niet alleen kunt bellen, sms'en, internetten, TV-kijken, spelletjes op kunt doen, muziek op kunt luisteren en films en video's mee kunt maken.

Mij lijkt dat ruim voldoende. Maar ja, wie ben ik?

De link van vandaag is voor liefhebbers van series van vroeger.


7 opmerkingen:

Di Mario zei

Ehhh, vergeet ik bijna hier weer terug te komen om te reageren, want ik zit al een tijdje filmpjes te kijken door die link van jou.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

Vooralsnog mag iedereen van 18 jaar en ouder stemmen, hoe dom iemand ook is.
Dus dan krijg je dat grote zeikerds ook veel stemmen krijgen, en dat is op zich best jammer.

Sjoerd zei

Ik vind ook dat gewoon iedereen mag stemmen die meer dan twee keer modaal verdient. En alle anderen ook.

Liesbeth zei

Ja lekker een nieuw mobieltje bestellen, heb je dat gedaan, kan je er nog niks mee want je vorige abonnenment is nog niet afgelopen ahrgh Nou ja, shit happens..en hoe heet ze ook alweer die vrouw die voor het stemrecht heeft gezorgd, Alyda?..ben toch wel blij dat zij op die barricade stond.

suske zei

van mij mag iedereen stemmen vanaf 16 jaar.
En vervolgens verboden te stemmen voor +65.
Eens zien welke gevolgen zoiets zou hebben.

John zei

Mensen hun stem onthouden kan gewoonweg niet. Nu zijn er wel een groep mensen die er geen probleem mee zouden hebben. Het zefs voordragen, maar ja. ZOver komt het niet hoop ik

Anoniem zei

Er zijn genoeg Gemeenten waar de lokale overheid hun best doen om het onmogelijk te maken voor mensen met een functie-beperking te kunnen stemmen. Lokaties uitkiezen die een te hoge drempel hebben.