Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juni 24, 2009

Ondersteunen

Gisteren de badkamer onderhanden genomen en vandaag een paar uren manuele arbeid verricht. Ofwel: dozen lopen sjouwen ten behoeve van de stichting waarvan ik penningmeester ben. Het was even zweten maar enkele tientallen verhuisdozen hebben een nieuw tijdelijk onderkomen. M'n zoon deed niet mee maar had vandaag een vrije dag van school en werk-in-huis. Soms moeten kinderen gewoon even kind zijn en met hun vader mee naar het winkelcentrum op het einde van de dag en daar een klein speelgoedje krijgen en in ongedwongen sfeer een croissantje eten.

Kinderen zijn niet altijd probleemkinderen. Maar al te snel wordt er een professionele hulpverlener ingeschakeld terwijl bijvoorbeeld drukke kinderen gewoon drukke kinderen zijn en niet "jongeren met ADHD met een chocolade-intolerantie". Opstandige kinderen zijn vaak gewoon opstandig zonder dat er sprake is van "psychische ontsporing vanwege het scheiden van de ouders". Wel kan worden aangetoond dat veel jongelui niet leren met geld om te gaan. Vooral meisjes en VMBO-leerlingen krijgen zomaar geld van hun ouders of lenen geld voor luxe-artikelen zonder dat ze leren daarvoor te sparen en zonder te beseffen dat ze die spullen helemaal niet nodig hebben. Waarom een MP3-speler kopen als je al 500 liedjes in je mobiel kunt stoppen? Waarom een Prada-truitje als de C&A ook kinderslaven aan het werk heeft gezet om leuke truitjes te maken?

Zonder bedrijven als C&A zouden die kinderen overigens helemaal geen inkomen hebben. Dat wordt nog wel'ns vergeten.

In Nederland poogt de overheid krampachtig mensen aan het werk te houden. Kijk maar naar de ambtenarij waarin 1 op de 3 ambtenaren werk verricht dat goed beschouwd helemaal niet nodig is. Of de deeltijd-ww die miljoenen heeft gekost en waar werkgevers massaal gebruik van hebben gemaakt omdat de overheid een deel van het salaris betaalde. Nu wil de overheid alles op alles zetten om banen bij kranten, drukkerijen en persbureaus te behouden. Wilders gaat daarin graag mee "want kranten zijn een deel van de Nederlandse cultuur". Ja, dag. Turfstekers zijn ook een deel van de Nederlandse cultuur maar hebben toch plaats moeten maken voor modernere technieken van energiewinning. Hetzelfde geld ook voor mijnwerkers, klompenmakers en mandenvlechters.

Ziet U't gebeuren dat de energierekening met een paar dubbeltjes wordt verhoogd zodat die enkele turfstekers die ons land nog kent een goed salaris kunnen ontvangen? Ik niet.

Op een gegeven moment zul je toch verder moeten met de ontwikkelingen want stel je eens voor dat de eerste stenenwerpers hadden geprotesteerd tegen de uitvinding van de speer om dieren vanop afstand te kunnen doden? "Geachte afgevaardigde, ik ben van mening dat er hier sprake is van oneerlijke concurrentie omdat met de zogeheten "speer" dieren makkelijker en van grote afstand zijn te doden. Bovendien maak ik mij zorgen over de hertenstand want nu worden die niet meer alleen voor de produktie van voedsel gedood maar ook voor de sport. Speerwerpers zijn ook nog eens laffe mensen, leugenaars en bedriegers en daarom pleit ik ervoor dat zij worden teruggestuurd naar hun eigen land aan de andere kant van de rivier. Laat ze daar lekker hun eigen goden aanbidden in plaats van onze kinderen vertellen dat er geen god-van-de-groene-gewassen bestaat. Ik heb gezegd. Grommm!"

Slavernij is ook een deel van de vaderlandse cultuur en historie. Moet de overheid ook die traditie maar ondersteunen?

Het woord van de dag is "Schalks".


Geen opmerkingen: