Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, februari 04, 2009

Doelgroep

Mochten er vandaag verkiezingen zijn dan krijgt Geert Wilders's PVV in de Gemeenteraad van Amsterdam niet meer dan twee zetels. Landelijk gezien staat de geblondeerde volksmenner op 16 zetels in de peilig. Toch een heel stuk meer, al zitten er minder mensen in de hoofdstedelijke gemeenteraad dan in de Kamer. Maar toch:Misschien zijn Amsterdammers in weze verstandige lieden.

De leden van de Raad van Commissarissen van Rochdale zijn ook wij gebleken en massaal opgestapt. Hun voornaamste taak is namelijk het houden van toezicht op een juiste bedrijfsvoering en als blijkbaar zelfs de crediteuren-administratie (Voor 13-jarige mee-lezers: dat zijn de mensen die de binnengekomen bonnetjes en bankafschriften in het boekhoudsysteem overnemen) niet ziet dat er met de bedrijfscreditcard ondermeer een Maserati en een Spaanse villa zijn gekocht...tsja, dan mag je voorzichtig concluderen dat de toezichthouders hun werk niet goed hebben gedaan. Zelf stappen ze op omdat ze "het gevoel hebben dat het vertrouwen in hun kunnen is geschaad." Ja, nog effe. Intussen beraad minister Eberhard van der Laan zich op stappen om Huub Möllenkamp (klik op zijn naam voor meer schimmige verwikkelingen rond deze oplichter) gerechtelijk te laten vervolgen. Even meedenken: Hij heeft fraude gepleegd, gestolen, bedrogen en gelogen. Met zijn gedrag haalde hij miljoenen weg die ten goede hadden kunnen komen aan huurders van een grote woningcorporatie...Mijn conclusie: Werp die man in een Spaanse cel met door de tralies uitzicht op zijn Spaans villa die gratis ter beschikking wordt gesteld aan huurders van Rochdale.

Of er gisteravond op de ondernemersborrel -waar ik met buurvrouw Hetty onze pas opgerichte stichting vertegenwoordigde- kwam ik wél een bekende, tevens mede-weblogger tegen. Zo zie je elkaar jaren niet en dan ontmoet je elkaar tijdens een praatje over het nut en de opbouw van een goede website voor je nieuwe bedrijf. Jammer dat de spreker iets meer inging op de achterliggende materie en minder op zaken die nuttig kunnen zijn voor een beginnend klein bedrijf. Interessant hoor, wat ik allemaal hoorde over XML, CMS, Javascript en dergelijke maar op de vraag :"Hoe plaats ik nou zo'n winkelmandje op m'n sieraden-site?" heb ik het antwoord niet gehoord. Wel werd verteld over het belang van een goede pageranking in de searchengines die je kunt verbeteren door weinig Javascript te gebruiken en goede metatags te plaatsen in de header van je site, helamaal bovenin de broncode. Tsja, en dan zitten daar mensen van in de vijftig die graag een eigen zaakje beginnen nu zij de tijd ervoor hebben omdat de kinderen eindelijk het huis uit zijn en dan krijg je dit voor je kiezen...Een goed gastcollege, dat wel, maar geen praatje voor startende ondernemers. En dat terwijl de spreker meerder malen aangaf dat je goed moet kijken naar "Wat is mijn doelgroep?"  

De link van vandaag is voor hen die snel een aardige grafiek nodig hebben. Bijvoorbeeld voor het geven van een (powerpoint-)presentatie of (bijvoorbeeld voor 13-jarige mee-lezers) voor een werkstuk.


Geen opmerkingen: