Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, oktober 17, 2008

Wie verzint er nou zoiets?

Je zal Joe Wurzelbacher heten en onderdeel worden van een debat tussen twee presidentskandidaten. Dat overkwam Joe Wurzelbacher die in het laatste debat tussen Obama en McCain "Joe the plumber" werd genoemd. Joe werd gebruikt als een voorbeeldfiguurtje om aan het Amerikaanse volk de belastingplannen van met name Barack Obama uit te leggen. Jammer dat men in het debat niet poogde uit te leggen hoe de huidige financiële crisis is kunnen ontstaan. Maar dat is lastig zonder de waarheid te vertellen over hedgehog-fondsen, durfkapitaal, hypotheek-gesjoemel en de rol van de overheid daarin.

Via via vond ik dit filmpje waarin uitgelegd wordt hoe dat nu precies zit met de financiële crisis en met name hoe die tot stand is kunnen komen geworden geweest gezijn:

Zou René Froger de kredietcrisis hebben aan zien komen en al iets eerder besloten hebben er iets aan te doen? In het TV-programma "De Frogers: Effe Geen Cent Te Makken" vragen René en Natasja aandacht voor de Voedselbank en mevrouw Froger wist al na één dag te melden dat zij nu precies weet hoe het is om arm te zijn. En zo. Da's mooi.

Erg vreemd trouwens dat de Frogers een maand lang van een bijstandsuitkering leefden maar er wel een auto op nahielden. Zij het dan van een kleiner kaliber dan hun eigen stationwagon. De kinderen vonden het vooral erg dat zij de wc met papa moesten delen. "Ongelooflijk dat er huizen bestaan met maar één wc erin! Wie verzint er nou zoiets!?"

Dat laatste roept ook een groep mensen over het feit dat Amerika mogelijk een president krijgt met een donkere huidskleur:"Een neger als president? Wie verzint er nou zoiets!?"

Geert Wilders en z'n makkers roepen bij de mogelijke benoeming van de Amsterdammer Aboutableb heel hard:"Een Marokkaan als burgemeester van Rotterdam? Wie verzint er nou zoiets?"

(Pssst!...Wist U dat Fortis ook het grote circustheater in Scheveningen sponsort? Daar zijn wij als belastingbetalers dus opeens ook mede-eigenaar van!)

Geen opmerkingen: