Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, oktober 22, 2007

Langs

"Nederlands pantservoertuig rijdt op bom" stond te lezen op Nu.nl. Nou, de energie-leveranciers kunnen wel inpakken; het gebruik van olie behoort tot het verleden en ook de TU-Delft kan inpakken met haar Nuna4 als poging om het gebruik van zonne-energie te stimuleren. Voortaan rijden we op bommen. Nu is opeens duidelijk waarom er al die jaren zo enorm is geïnvesteerd in de wapen-industrie!

Met Superfer keek ik afgelopen herfstvakantie de film "Butterfly-effect 2" die gaat over de mogelijkheid je heden te veranderen door terug te gaan in het verleden en op een bepaald punt een andere beslissing te nemen. Echter, wat de hoofdpersoon ook doet, elk scenario lijkt erger dan het vorige. De moraal lijkt dan ook te zijn:"Probeer niet krampachtig je fouten uit het verleden ongedaan te maken maar maak het beste van het heden."

Dit weekend hebben wij er ook het beste van gemaakt. Zo hebben wij bij de spelletjeswinkel rondgekeken en kwamen thuis met een mandala-maker voor Eva en Magic-kaarten voor m'n zoon en mijzelf. Gisteren lekker bij oma poffertjes gegeten en gezellig spelletjes gespeeld. Eva vertelde m'n moeder over een droom die zij de nacht ervoor had:"Ik was met Ferdinand in de sneeuw aan het graven en toen was er een berg van sneeuw. Toen we daarin gingen graven waren er vier schatkisten. Die waren vanaf de bodem tot de rand gevuld met geld."

Vandaag voelde Ferdinand zich niet zo lekker na een onrustige nacht, mede veroorzaakt door luide muziek die van buiten tot in ons huis doordrong. Ook vanwege al bestaande buikklachten besloten hem vandaag binnen te houden en gezellig een film te kijken over het leven van Napoleon. Je kunt veel zeggen over die man maar niet dat hij geen doorzetter was!

Superfer is dat ook, getuige bijvoorbeeld het feit dat hij per sé naar karateles wilde, vanavond "omdat ik de andere kinderen een kata moet voordoen". Die jongen inspireert zijn vader nog'ns meer zijn best te doen een baan te vinden. Het schijnt dat ik daar haast mee moet maken want schijnbaar wordt mensen met een WW-uitkering geen passende baan meer geboden maar moeten zij verplicht elke aangeboden baan aannemen. Morgen dus maar weer een paar uitzenbureaus langs.

Geen opmerkingen: