Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, maart 20, 2007

Denk nog'ns even

Denk nog'ns even

Kleine waarschuwing voor mensen die elke dag slapen én een uitkering krachtens de WW "genieten": De uren dat U niet beschikbaar bent voor betaalde arbeid worden gekort op Uw WW-uitkering. Komt men erachter dat U de betreffende uren niet op het zogeheten werkbriefje heeft ingevuld dan moet U de ten onrechte ontvangen WW-gelden terugbetalen. Misschien overdrijf ik nu een beetje maar feit is dat mij gisteren op het UWV-kantoor Almere (terwijl ik woon in Amsterdam) is verteld dat de uren die ik des avonds stop in mijn vrijwilligerswerk als politicus moest opgeven aan het UWV, terwijl de werkzaamheden die ik verricht als deelraadslid eerst in de avonduren plaatsvinden. Dus na mijn reguliere arbeidsuren. Ik ben dus wel degelijk minstens 32 uur per week beschikbaar voor betaald werd. Daar denkt men bij het UWV anders over, zo blijkt. De regeling geldt wellicht ook voor andere (part time) werklozen die zich inzetten voor het verenigingsleven. Zoals de luizenmoeder, de voorleesvader, de penningmeester van de volleybalvereniging, de amateurvoetballer, etcetera, etcetera...

U weet het natuurlijk al: Nederland is een waar regeltjesland met een Overheid die dolgraag betutteld. Zo mag pokeren voor geld alleen nog maar in het Holland Casino zodat uitsluitend de overheid -zijnde de grootste aandeelhouder in de grootste witwasserij van het land- er rijk van wordt. Gelukkig mag je men huiselijke kring, in buurthuizen en scholen nog wél klaverjassen, hartenjagen, toepen en zelfs rummikuppen voor geld. Dat is dan blijkbaar niet slecht voor je.

Demonstreren tegen mensen die rijk worden van de moord op onschuldigen is ook slecht voor je. In ieder geval wanneer je het in je hoofd haalt dat in Amerika te doen. In New York waren er zelfs meer politie-agenten dan demonstranten op straat omdat burgers daar blijkbaar al weten dat je uitspreken tegen de regering slecht is voor je gezondheid. Dus als U nog dacht dat je alleen in landen als Cuba wordt gearresteerd als je in het openbaar protesteert tegen de regering...denk nog'ns even.

Geen opmerkingen: