Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, maart 23, 2006

Negatieve Gedachten

Negatieve Gedachten

Van haar eigen website:

>>PvdA-kamerlid Sharon Dijksma pleit niet voor een boete voor hoogopgeleide vrouwen die er voor kiezen niet te werken. Dit wordt ten onrechte gesuggereerd in een persbericht van het opinieblad Forum van VNO NCW.<<
Hier haar officiële antwoord op mijn vraag, gesteld via de PVDA-website:
http://vragen.blogspot.com/2006/03/antwoord-op-dijksma.html
Een soortgelijke vraag aan haar gericht via de eigen website beantwoorde zij via R. Jongeneel van de afdeling voorlichting. Overigens is de inhoud van beide antwoorden compleet aan elkaar gelijk.

Een uitspraak van een andere orde is die van minister Remkes die vindt dat de politie vanaf heden een verboden wapen mag inzetten: de stunbag. Pardon hoor, maar als het wapen verboden is...Naar mijn weten is iets dat verboden is verboden want waarom zou het anders verboden zijn? Vreemde berichtgeving derhalve.

Nog een vreemd bericht is de aankomende verdwijning van negerzoenen. Eerst mag de Amsterdamse deelgemeente De Baarsjes al geen kruis als herdenkingsteken gebruiken omdat dat discriminerend zou zijn voor Joden en Moslims en nu verandert van der Breggen de naam negerzoenen in Buys zoenen, naar de vorige fabrikant. Het moet niet veel gekker worden met de zogenaamde politieke correctheid. What's next? Jodekoeken worden kokerkoeken, naar de verpakking; koninginnesoep wordt anarchistensoep om mensen die het koningshuis niet erkennen tegemoet te komen; Donker bruintjes van Verkade wordt dan Chocorondjes en Blanke Vla wordt...tsja, wat eigenlijk? Persoonlijk heb ik ook zwarte en witte peper in huis: ben ik nu een racist?

Als reactie heb ik mij naar de supermarkt gespoed om negerzoenen, jodekoeken, donker bruintjes en blanke vla te halen (Serieus!). Zelf voel ik mij, vanwege mijn geringe gestalte zwaar beledigd door de merknaam Witte Reus maar toch ga ik niet Unilever hierop aanspreken. Gewoon, omdat ik dat onzin vind. Zo had ik indertijd ook het Clara Wichmann Instituut kunnen aanklagen omdat zij weigerden mijn sollicitatie op een bestuursfunctie in behandeling te nemen. Puur, uitsluitend en alleen omdat ik een penis heb. Als dat geen overtreding van artikel 1 van den Nederlandsche Grondwet is...

Eigenlijk is Nederland best tolerant want ondanks het bestaan van artikel 1 van de Grondwet tolereren wij een politieke partij die vindt dat vrouwen geen bestuursfuncties mogen bekleden (de SGP: Hs. 2, Art.4 van de statuten); tolereren wij een man die de Holocaust een goede oplossing vanhet Jodenvraagstuk vond (Michiel Smit) en tolereren wij zelfs een man die vindt dat het maar belachelijk is dat je Moslims niet officieel als minderwaardig mag bestempelen en dat hele artikel 1 dus maar wil vervangen door een couplet uit een door hem te schrijven nieuw volkslied (Geert Wilders). He, misschien heeft Michiel Smit nog wat teksten liggen voor Geert! In zijn jonge jaren zong Michiel als zanger van "Brigade M" tenslotte ook al over "zijn" 50.000 helden van de Waffen-SS...:-(

Als U mij nu verder excuseert: Ik ga even een potje schaken met m'n zoon: een prettige afleiding van negatieve gedachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!