Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, juli 01, 2005

Terug

Terug


De Rob van Daniëlle die vandaag jarig is bedacht dat onze fijne minster-president tijdens zijn praatjes eigenlijk verdacht veel lijkt op meneer de Uil van de Fabeltjeskrant.
Daarop verder fantaserend bedacht ik mij het volgende:

En dan is de Tweede Kamer het Praathuis (ook daar kun je geen alcohol krijgen) en Geert Wilders meneer de Raaf (soms lijkt het wel alsof hij iets zinnigs zegt maar gelukkig is er niemand die naar hem luistert) en Ayaan Hirsi Ali is dan Isadora Paradijsvogel (en wil eigenlijk alleen maar interessant gevonden worden) en Jan Piet Hein Donner
is Zoef de Haas (altijd razendsnel met een schuldige aanwijzen, zolang hij het zelf maar niet is) en Rita Verdonk als Juffrouw Ooievaar (op hoge poten zal zij iedereen wel even uitleggen hoe het allemaal moet); Gerrit Zalm is Momfer de Mol (en beweert dat het eigenlijk allemaal niet kan maar alles toch maar door laat gaan); Kamp is Stoffel de Schildpad (altijd te laat maar vol goede bedoelingen. In ieder geval achteraf); Maria van der Hoeven is Truus de Mier (die zich graag overal tegenaan bemoeit, vooral als het haar zaken niet zijn); Karla Peijs is Ed én Willem Bever (ze doet heel veel en ongetwijfeld is het allemaal nuttig maar bovenal geldverslindend)en Hans Hoogervorst is Bor de Wolf (omdat-ie het altijd beter weet). En vooruit: Cees Veerman trekken we het pakje aan van Jodocus de Marmot (Die is ook door iedereen vergeten)



De bewoners van "Het Praathuis" bedenken ook wel'ns dingen die voor de burger leuk zijn:
Zo wordt het lesgeld voor 16- en 17-jarigen afgeschaft. Tegelijkertijd wordt bekendgemaakt dat regeringskritische programma's als Nova en Buitenhof moeten verdwijnen. En U maar denken dat deze vorm van censuur alleen maar in het buitenland werd toegepast! Verder moeten duizenden woningen verdwijnen om plaats te maken voor de groei van Schiphol dat bovendien niet meer aan de geluidsnormen hoeft te voldoen. Verder is zo goed als besloten dat het Amsterdamse Gemeentevervoerbedrijf (GVB) dient te worden verzelfstandigd ter voorbereiding op de grotere concurrentie in het nieuwe Europa.




Vanmorgen kwam buurvrouw Wynona gezellig koffie drinken en vanavond kwam buurvrouw Angélique met ons samen eten: zij zorgde voor de groente en ik voor de soep en zo aten wij gezamenlijk groentesoep. Ferdinand had niet zo heel veel honger maar dat is niet zo erg. De buurvrouw bleef nog even bij hem terwijl ik naar een verrassingsfeestje ging voor de teruggekomen Marieken. Stefan en Claudia waren er ook. Gezellig. Helaas kon ik niet zo lang blijven maar het was in ieder geval leuk om Marieken weer gezien te hebben na haar lange afwezigheid.



Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Karel Glastra van Loon.