Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, april 20, 2005

Leven"Liever te laat op je werk dan te vroeg in je graf" was de uitspraak waarmee Ferdinand wees op mensen die zonder goede reden het rode stoplicht negeerden, vandaag. Had hem eerder van de opvang gehaald om samen met hem boodschappen te gaan halen. Voor het avondeten hadden wij het fondue-stel maar weer'ns tevoorschijn gehaald en in de vooravond kwam buurvrouw Angélique ons verrassen met een bliksembezoekje. Buurvrouw Ilse lostte het raadsel op van de in de tuinvijver gekloonde vis. Op wonderbaarlijke wijze leek de vis die zij laatst van de kattendood had gered zich te hebben verdubbeld. De buurvrouw haalde ons uit de droom door te melden dat haar vriend, buurman Saron een tweede vis uit de klauwen van hun katten had gered en, overtuigd van het feit dat het wederom vis nummer één betrof, het beestje bij ons in de vijver uitgezet. Zo komt het dat wij weer twee vissen hebben rondzwemmen in onze achtertuin. Gezellig.

Bijna net zo gezellig als de politieke situatie in Italië op het moment:Silvio Berlusconi treedt binnenkort formeel af als premier. Om uiteraard vervolgens keihard terug te komen als alleenheerser. Wedje maken? Zijn eerste aktie in het vernieuwde kabinet: het afschie...afschaffen van de parlementaire democratie in Italië en er een BV van maken met hemzelf als President-Directeur. Europa volgt...

Ach, zolang Europa niet volgt in het rijtje van gebieden waar vrijwel dagelijks mensen de dood vinden door bomaanslagen...Zolang Europa niet volgt in het rijtje van gebieden waar dagelijks duizenden mensen de dood vinden door gebrek aan voedsel of schoon drinkwater...Zolang Europa niet volgt in het rijtje gebieden waar jaarlijks tienduizenden sterven doordat zij teveel eten...Zolang Europa niet volgt in het rijtje van gebieden waar een handjevol mensen zich verrijkt ten koste van de gewone burger...Zolang Europa niet volgt in het rijtje van gebieden waar de overheid streeft naar een totale controle over en onderwerping van de burger-bevolking...Zolang valt het nog wel mee om een burger te zijn van Europa. Toch?


Laat ons in ieder geval onze kinderen (al dan niet voldoend aan ons DNA-profiel) leren hoe zij kunnen leven zonder het leven voor anderen moeilijker te maken dan het al is.

Geen opmerkingen: