Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, april 27, 2004

Naaktfoto's van Katja SchuurmanOndermeer hier vindt U foto's van een enigszins naakte Katja Schuurman zoals zij heeft geposeerd voor de fotograaf van Playboy. Speciaal voor de liefhebbers...Muntjes van 1 en 2 cent worden afgeschaft. Dat zal het resultaat zijn van het "experiment" in Woerden waar bij 150 winkels betreffende munten slegs worden gebruikt als rekeneenheid. Hoezo "experiment"? Bij de invoering van de euro was deze beslissing al genomen door hen die er over gaan. Het draait uitsluitend om het in stand houden van commissies die zich moeten buigen over deze belangrijke vraag. Commissis waarvan de meeste leden bij de overgang naar het tegenwoordig gebruikte betaalmiddel betrokken waren. "Ai, als de invoering is ingeburgerd raken wij ons commissariaatje kwijt! Wat te doen?" De volgende stap volgt over een paar jaar: De euro is ingeburgerd; kleine muntjes zijn afgeschaft en de vraag rijst: moeten de euro en de dollar samengaan tot "euro-dollar"? Ja, natuurlijk! Al is't maar omdat dat al vaststaat...Maar als dat bekend wordt zijn de miljoenen aan belastingeuro's kostende onderzoekscommissies overbodig en dat kan dus niet.Volgens nog onbevestigde geruchten (al zijn ze volgens sommigen bevestigd) wordt het verschijnsel "Koninginnenacht" in Amsterdam in ere hersteld. De feestavond die ooit door feestvarken (NOT!) en burgemeester van Amsterdam Schelto Patijn was afgeschaft voorziet in een behoefte. Met name de behoefte van mensen om af en toe uit hun dak te gaan. En ja, daar worden mensen luidruchtig van. Mensen die op dat moment in Amsterdam zijn en niet tegen dronken en lawaaiierige mensen kunnen moeten maar fijn carnaval gaan vieren in Maastrig of de feestvierders tijdens de Haagse Koninginnenach gaan lastigvallen met hun gezwets over normen en waarden.
Koninginnenacht hoort erbij en helaas zijn er mensen (veelal uit de buitengewesten overigens) die misbruik maken van de hoofdstedelijke vrijheden.


Gisteravond in de tuin nog genoten van het spelen van Eva en haar zusje Dayna terwijl ik een aangenaam gesprek voerde met buurvrouw Miriam. Vamorgen was het Fer's beurt om zijn vader te vermaken. Hij had een rebus voor me:
"Een sik min de s, gebarentaal voor "geven", een foto van mij, een plaatje van een ijsje." Ik was er al snel uit en gaf het antwoord: "Ik geef Ferdinand een plaatje van een ijsje..." Nog steeds in een deuk bleek hij weer mooi op tijd op school om het bestaan van zijn vader te ontkennen op het moment dat hij een vriend zag...Zo gaat dat. En terecht natuurlijk.

Geen opmerkingen: