Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, maart 06, 2004

Consuminderen




Wat is in vredesnaam een chemische wipwap?


Gaaf! In Frankrijk zijn mensen onder de naam "Robert Johnson"
begonnen met het fysiek ageren tegen de hen opgedrongen reclame-boodschappen. Deze zogeheten stopub ("Stop Reclame")-akties worden door het gehele land gevoerd en schijnen inmiddels ook navolging te vinden in België en Zwitserland.


Nu wij...pardon...ik het toch over reclames heb: George Junior is ernstig de fout ingegaan door beelden van "11 september" te misbruiken voor zijn herverkiezing. Nogal smakeloos, als je't mij vraagt. Bovendien bevordert dat ook weer de stigmatisering van de Islamitische medemens. Niet elke Arabier is een terrorist en niet elke moslim is een Arabier. Niet elke Arabische moslim is een kloon van Hussein of Osama. Echt waar. Maar vertel dat Hollywood maar.
Vijftig procent van de Amerikanen is ervan overtuigd dat de bombardementen op Irak de dreiging van terrorisme heeft vergroot. Tegenover negentig procent van de Engelsen, Fransen en Duitsers. Tsja, het hangt er maar net vanaf welke kranten je leest of welke tv-zenders je mag zien...:-(




Onderweg naar zijn NSO kwamen de Ferman en ik, zoals gebruikelijk, langs het bejaardentehuis. Daar, in de tuin, lag een opgerolde en ingepakte parasol.
Het gehele pakket deed sterk denken aan een lijkenzak met inhoud. Ik fantaseerde: Tijdens een recente barbecue ging er iets mis en een verplegend personeelslid zegt verveeld tegen een dementerende bejaarde: "Hoe vaak moet ik het nog zeggen: De hamburgers gaan op het vuur en de bewoners eten ze op. Niet omgekeerd!" Het duurde nog zo'n tien minuten voordat Fer's lachtranen waren verdwenen...




Het Open Podium op het werk werd een eclatant succes. Het aantal ouders dat kwam kijken ontsteeg elke verwachting. Zelfs een aantal grootouders kon in de menigte volwassenen worden ontwaard! Ik was bijzonder trots op "mijn" kinderen die zich met verve van hun taak kwijtten om met name elkaar een onvergetelijke middag te bezorgen. Mede dankzij de hulp van inval-collega Laura viel er den gehele dag geen wanklank te bespeuren. Grandioos!




Dat is ook de hulp van m'n moeder dankzij dewelke ik vandaag mocht uitslapen.
M'n zoon is in goede handen en had zich goed geamuseerd op de bowlingbaan gisteren met zijn opvang. Pas maandag zie ik hem weer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!