Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 15, 2024

De week voorbij

Er is een groep mensen die ik moeilijk te begrijpen vind. Het zijn de mensen die zichzelf  'alt-right' of 'radicaal rechts' noemen.

Schrijfster J.K. Rowling bijvoorbeeld. Die ervan overtuigd is dat de groep mensen waar zij toe behoort superieur is aan andere groepen:
"Als je wilt weten hoe een man werkelijk is, zie dan hoe hij mensen behandelt die inferieur zijn aan hemzelf." Gesproken als een heuse 'trad wife'.

Zij voelt zich thuis bij 'echte alfamannen' als de leden van de Knesset; stuk voor stuk 'echte Isr4ëliërs!'. Behalve dan dat de meesten van hen dat absoluut niet zijn:
Waarom verloochenen 'alfamannen' zo graag hun afkomst? 

'Radicaal rechts' is er fel op tegen dat mensen niet hun geboortenaam gebruiken. Die van Netanyahu is 'Mileikovsky'. Die van John Wayne was Marion Robert Morrison:
Waarom zou iedereen die niet zijn of haar geboortenaam gebruikt 'woke' zijn en waarom gebruiken zoveel rechtse mensen als Tommy Robinson niet hun geboortenaam?

Sowieso raar, hypocriet volk, dat domrechts. Elke beschuldiging is een bekentenis. Hekel aan 'die stinkendrijke elite!?' Daar behoren hun eigen rechtspopulisten toe:
Willem Engel en zijn Dorien Duinker (tevens zus van de oprichtster van Moederhart en voormalig groupie van Powned) genieten van een heerlijk luxe leventje als gelukszoekers, op kosten van hun schaapjes. 

De bekende wappie Marga Bult kan nog wat leren van Willem en Dorien. Zij zit flink in de schulden. Niet zo gek als je zo dom bent te denken dat 'Not Elon Musk'  Elon Musk is:
Bovendien dacht zij dat een biljoen (woehaha!) mensen hebben geluisterd naar haar Grote Leider ('Führer' in het Duits):



========================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Heeft u na het lezen van dit blogstuk iets geleerd, wat gelachen of heeft het u aan het denken gezet, overweegt u dan een donatie voor de tijd en moeite die ik er in steek.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels
=================

Maandag bedacht ik nóg een manier om eenvoudig het verschil te duiden tussen 'links' en 'rechts'; die laatste groep heeft geen onderbouwing van hun claims.

U kent ze wel: "Wie tegen z!onisten is, is antisemiet!"; "Alle M0slims zijn t3rroristen!"; "Alles wat de regering zegt is gelogen!" en de klassieker: "Je moet wetenschappers niet vertrouwen!"

Kent u voorbeelden van stellingen van 'rechts' die daadwerkelijk gebaseerd zijn op verifiëerbare feiten? 

Misschien vind ik daarom boekhouden zo leuk: uitsluitend verifieerbare feiten, keiharde cijfers en betrouwbare data. Dus als zzp'er (zelfstandige zonder personeel. Hoe heet dat in België?) zette ik mij voor het eerst sinds eind mei aan de administratie van een klant. 

'Fijn dat je als zelfstandige zo veel vrije tijd hebt!' Huh? Wie die onzin verzonnen heeft, weet niet wat werken is. Ja, als zelfstandige heb je vaak flexibele werktijden. Maar echt niet meer vrije tijd dan iemand in loondienst. 

Koptelefoon met een fijn muziekje op want door omgevingsgeluid was het lastig mij te concentreren. Zo is er een straat die op de schop is gegaan:
Een winkelier die zijn nering in de betreffende straat (op zo'n 100 meter bij mij vandaan) heeft, stelde mij gerust: "Waarschijnlijk duurt het maar twee jaar." Fijn.

Net als het pianospel van een buurman. Hij heeft zich wel verbeterd sinds hij met lessen begon maar dan nog...
Belde even met een vriendin die het momenteel wat moeilijk heeft en kreeg een uurtje visite van een buurvrouw. Altijd fijn!

Daarna even wat aan het huishouden gedaan en op zoek gegaan naar een aquariumwinkel nu de laatste zaak waar ik waterplanten kon halen in de wijk voorgoed de deuren heeft gesloten. Vrees dat ik voortaan - net als normale mensen - online mijn bestellingen zal moeten doen.

Vraagje: als u het ook jammer vindt dat zoveel winkels verdwijnen uit het straatbeeld, waarom doet u dan uw bestellingen online?

Natuurlijk kunnen (en mogen) wij klagen dat dingen verdwijnen maar dat is nu eenmaal de prijs van progressie: waar nieuwe dingen verschijnen, zullen oude dingen verdwijnen.

Klagen kunnen wij sowieso goed in Nederland. Maar waarom eigenlijk? Volgens velen is Nederland toch echt één van de beste landen om in te wonen.

In welk land zou u het beter hebben dan in Nederland?

Zo hebben ook mensen in Nederland die niet werken een hoog genoeg inkomen om in redelijke welvaart te leven. In het algemeen gesproken uiteraard want er zijn altijd uitzonderingen. Behalve op het gebied van een veel te volle e-mailbox. 

Deze dag verwijderde ik ruim 1000 e-mails en kwam oude aantekeningen tegen. Waaronder deze droom die ik beschreef in 2011.

Was een tikkie vermoeid en dus vroeg naar bed. Blij dat mijn vrijmetselaarsloge nog een week zomerreces kent.

Dinsdag kon ik het weer niet laten om mensen erop te wijzen dat er massamoordenaars vrij rondlopen. En lachend vrouwen en kinderen afslachten (let op: verontrustend) omdat zij weten dat zij nooit gestraft zullen worden. Nieuw dieptepunt was het bombarderen van een vluchtelingenkamp met - door vooral Amerikaanse belastingbetalers betaalde 2000-ponders - na vluchtelingen ervan verzekerd te hebben dat zij daar veilig zouden zijn. De reden zou 'H4mas!' zijn. Maar - naar onlangs uitkwam - bleken de rapporten van de regering Bibi over deze terreurorganisatie (want dat is het) bij elkaar gelogen. Documenten die waren verkregen door een computer van een H4mas-leider te hacken bleken niet van hem afkomstig te zijn maar zelfverzonnen propagandamateriaal van het IOF.

Beetje jammer om tienduizenden burgers om te brengen op basis van met opzet vervalste rapporten.

Veel lager kun je als mens niet zakken. Dus ook deze z!onisten zijn voor mij geen mensen maar behoren tot de mensachtige Homo Lunatic Ludicrous.

Voor hen die woorden vaak best wel ingewikkeld vinden of 'geen tijd' hebben om na te denken en te lezen is hier een supereenvoudig plaatje om wat zaken in perspectief te zetten:
Een kopje koffie en een uurtje werken voor de bewonerscommissie:
Maar waarvoor eigenlijk nog? Feitelijk ben ik - na verhuizen, overlijden en ernstige ziekte van anderen - nog het enige actieve lid. Mensen hebben geen tijd meer om zich in te zetten voor de buurt 'want dat kost mij wel twee uren per maand!' Vreemd genoeg hebben zij wèl tijd voor 3 uren Netflix kijken per dag en een uur per dag filmpjes scrollen.

Kon geen cijfers vinden over hoeveel uren per dag mensen klagen maar - van wat ik zo hoor (en zelf ook doe!) is het best veel. Wat ik echt niet begrijp:
Wel klagen dat niemand wat doet maar zelf weigeren een poot uit te steken.

De mensen die veel scrollen en netflixen zijn opvallend vaak chagrijnig en voelen zich eenzaam. 'Bingewatchen' is daar debet aan. Zoals alle verslavingen heeft ook scrollen en netflixen een negatieve invloed op iemands sociale gedrag.

Het zijn dezelfde mensen die het niet kan schelen wat er in Soedan, Gaza, Congo 
of bijvoorbeeld met de Oeigoeren gebeurt. "Waarom zou ik mij druk maken over iets waar ik zelf geen last van heb?" vind ik een asociale houding.

Tenzij de betrokkene consequent is en het prima vindt geen (morele of fysieke) steun te krijgen als-ie zelf in de problemen komt.

Haalde wat boodschappen en bracht een buurvrouw wat lekkers, dronk een kopje thee bij haar en hoorde tot mijn verdriet dat een beminnelijk buurtgenoot was omgekomen bij een ongeluk. Eenmaal weer thuis tekende ik mijn contract voor een gastrol in een kinderserie en deed een dutje vanwege een lichte hoofdpijn.

Na een uurtje verder aan het werk met een prettig jazzmuziekje: heb een paar maanden achterstand weg te werken voor een klant die het tijdens mijn afwezigheid helaas niet lukte om zelf de meest eenvoudige boekingen te verrichten in het door hen gebruikte boekhoudpakket. 'Waren mijn instructies niet duidelijk genoeg?' 'Nee, dat niet, maar we hadden een paar zieken en vakanties.' Soit.

Terwijl ik een broodje at en mijn handen waste erna, bedacht ik weer eens hoe ontzettend goed wij het hebben in Nederland: de armste groep mensen in Nederland leeft het luxe leven van de rijkste groep mensen in veel andere landen. Echt waar. Niet voor niets krijgen veel gelukszoekers spijt en keren terug naar Nederland nadat zij naar bijvoorbeeld Spanje zijn geëmigreerd.

In 2023 kwamen er meer Nederlandse gelukszoekers terug naar Nederland dan dat er dat jaar asielaanvragen werden gedaan. 
Misschien moest de regel 'weggegaan, plaatsje vergaan' maar eens gaan gelden.

Wat enorm zou helpen is als iedere Nederlander die klaagt dat Nederland geen fijn land is vertrekt naar bijvoorbeeld Hongarije, Rusland of Israël. Laat hen de paar miljoen mensen die moeite hebben met begrijpend lezen meenemen en het ruimt lekker op.

Zoals Lientje en haar volgzame schaapjes. 

"Er zijn nog maar 60 walvissen! En dat is de schuld van windmolens, helemaal niet van overbevissing en klimaatverandering!" Nee, d**s. Dat is net zo dom als zeggen: 'Ik telde gisteren 12 sigaretten in mijn pakje dus er zijn nog maar 12 sigaretten in Nederland en het is allemaal de schuld van links!'

Is het ook de schuld van links dat Lientje en Het Volk hun tabak in Duitsland halen omdat het daar goedkoper is? Volgens BBB is het slecht voor de staatskas dat minder mensen roken nu tabak duurder is geworden. 

Maar zet dat eens af tegen de zorgkosten voor de tienduizenden die zorg nodig hebben vanwege rokengeralateerde aandoeningen? Accijns op tabak levert een paar honderd miljoen op; zorgkosten voor rokers overstijgen de 2,5 miljard.

Voor dat geld kun je Bibi heel veel kogels geven die zijn 'meest morele leger ter wereld' vervolgens gebruikt om mensen die protesteren tegen hun slachtpartijen 'per ongeluk' van afstand gericht door het hoofd te schieten. 'Maar we konden er niets aan doen want van afstand zagen wij alleen dat die Amerikaanse staatsburger een kleurtje heeft en er dus Arabisch uitziet. Dus. Sorry, hoor!'

Het plan om tijdig naar bed te gaan viel weer eens in duigen. Want ik word geacht eerdaags een Bouwstuk ('verhandeling') op te leveren in mijn vrijmetselaarsloge en wilde daar aan werken omdat ik er ideeën voor in mijn hoofd had. Ook had ik een - op zich eenvoudige - oefening van mijn psychologe ontvangen: "Schrijf op waar je in je hoofd mee bezig bent en verdeel die zaken in drie categorieën: A) heeft prioriteit; B) op termijn; C) kan wachten."

Na iets meer dan een uur had ik 115 taken en gedachten genoteerd. In een rekenblad. Compleet met handig keuzemenu. 

Intussen keek ik de vermakelijke voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland 

en omdat het er - na een paar uurtjes schrijven - inmiddels bijna tijd voor was ook maar even het presidentiële debat tussen Donald Trump en Kamala Harris. 
Hij vertelde 33 aantoonbare leugens in anderhalf uur, zij 1; volgens haar zal Trump bij zijn eventuele aantreden als president direct abortus verbieden. Daar is geen bewijs voor. Wèl dat hij achter Project 2025 staat, een plan van aanpak dat vrouwen veel rechten zal ontnemen en vol zit met racistische nonsens zoals deze onzin van de vroegere PVDA minister van Onderwijs, Jo Ritsen:
 
Een PVDA'er die doodleuk de racistische omvolkingstheorie aanhangt? Jazeker.

Harris sprak over haar voorstellen om de VS uit het slop te trekken (het land is feitelijk een derdewereldland) en ondermeer over de H4mas-strijders zich op 7 oktober schuldig maakten aan verkrachtingen (let op: expliciet. En grotendeels danwel onwaar of (nog) niet te bewijzen) en het enige dat Trump deed was liegen over immigranten die huisdieren eten en zo. En uiteraard zijn opponente voortdurend beledigen. Want dat doen pestkoppen: veel liegen en anderen kleineren.  

Woensdag werd ik - onbegrijpelijk - een tikkeltje brak wakker. Koffie, een vragenlijst invullen, was ophangen, portemonnee zoeken en Franse les. De zinnetjes worden steeds ingewikkelder. Leuk!
Uurtje werken voor een klant en met een buurvrouw voor het eerst sinds mei weer eens naar Guerilla Kitchen, warriors against foodwaste. 
Een hartelijk weerzien met een aantal vrijwilligers, op de heenweg even gebabbeld met een buurman en op de terugweg met een buurvrouw. Die ooit mede-raadlid was in de lokale politiek.

Beetje opruimen - alles in het huishouden in één keer willen doen heb ik inmiddels opgegeven -, scheren, omkleden en de deur uit. Eerste halte: een fijn restaurant voor een etentje met vrienden.


Om een uurtje of half tien was ik in een café waar ik had afgesproken met een vriendin. Met haar samen
ging ik naar een comedyclub. Waar ik sprak met de 'headliner', komiek Brad Williams. Nadat wij keurig hadden geposeerd
maakte de vriendin stiekem deze foto van ons, blijkbaar in geanimeerd gesprek:
Keurig iets na enen zag ik mijn woning alweer:

Donderdag werd ik wakker. Na een avond/nacht met twee bier, een Irish Coffee, een whisky, een cocktail en twee witte wijn. Functioneren ging dus op een laag pitje: een rapport schrijven, onderzoeken hoe ik op locatie kom van de set van een tv-serie eerdaags, beetje opruimen en schoonmaken want daar is nog wat achterstand in, afspraken inplannen, communiceren met deze en gene...Waaronder met de komiek van de avond ervoor. Hij reageerde op mijn bericht met foto!

Kon ook weinig anders want van 11 tot 5 had ik geen electriciteit. Volgens Liander was de oorzaak van de storing een storing. Helder. 


"Een rapport schrijven zonder stroom? Hoe doe je dat?" Met een schrift en een pen. Daar is echt geen computer voor nodig. Moet dan ook erg lachen om dit soort advertenties: "Schrijf nu voortaan zonder te worden afgeleid door sociale media en binnenkomende e-mails!" Wat dacht je van pen en papier? Of een mechanische typmachine?
Maar ik snap het wel, hoor. En misschien ga ik iets dergelijks aanschaffen want het grote voordeel is dat je bestanden digitaal worden opgeslapen en later makkelijk bewerkt en verstuurd kunnen worden.

Lag net in bed voor een dutje toen een buurman aanbelde: "Een pakje voor jouw buren is per ongeluk bij mij bezorgd." "Waarom bel je dan niet bij die buren aan maar bij mij?" "Ik zag jou in huis rondlopen." Oké.

Beetje opfrissen en met een vriendin naar een restaurant voor mijn favoriete pizza: de contadina!
En zij trakeerde omdat zij niet op mijn verjaarsfeestje kan komen. Lief, niet?
Fijn bijkletsen. Over leuke en serieuze zaken. Zoals geopolitieke situaties, immigratie, abortus, homorechten en de Nederlandse politiek.

Wij vonden elkaar in het uitlachen van Lientje. Die dreigt op te stappen nu haar eigen BBB-minister het beleid van de voorganger wil voortzetten en langzaamaan de veestapel wil verminderen...


Maar ja, dat soort dingen krijg je als je zelf verantwoordelijkheid weigert te nemen en je beurt voorbij laat gaan: mensen die jij aanwijst om jouw werk te doen, zijn geen slaven maar mensen met hun eigen ideeën over hoe dat werk gedaan moet worden.

Wij zijn het niet altijd met elkaar eens en dat is natuurlijk prima. Echte vrienden accepteren van elkaar dat zij andere denkbeelden hebben. Anders ben je geen vrienden, in mijn ogen. Ook durf je elkaar dan rustig te vertellen dat je je stoort aan bepaald gedrag van de ander. En zo heurt't.

"Wat spreek jij 'limoncello' mooi uit!" complimenteerde ik de serveerster. 

"Ik ben in Italië geboren en opgegroeid, meneer." Valsspeelster. Tss!

Echte valsspelers zijn natuurlijk z!onisten. Die zeggen doodleuk dat zij gewoon alle P4lestijnen (daarmee bedoelen zij iedereen die zich niet identificeert als z!onist) dood willen hebben. Zij zijn zelfs trots op hun onmenselijke houding! Toch word je gecensureerd als je de door henzelf gedeelde berichten deelt. Niet eens een met een net: "U heeft met uw bericht de zojuist door onze sponsors bedachte regels overtreden dus wij verzoeken u vriendelijk voortaan niet meer de waarheid over hen te delen." Nope, in plaats van dat alleen maar een nogal intimiderend: 'VERWIJDEREN".  Ik reageer slecht op eisen. Met name wanneer die bot en ongefundeerd zijn.

Met de vriendin dronk ik nog een kopje koffie bij mij thuis, werkte wat aantekeningen uit en lag keurig iets na middernacht op bed.

Vrijdag was het de 13e maar toch ging er maar één dingetje mis; ik zette de wekker een uur te vroeg en was daardoor een uur te vroeg op mijn eerste afspraak van de dag.

De dag begon met een bezoek aan mijn psychologe. 
Plaats een gigantische schoen of zo in het plaatje en je hebt een schilderij van Magritt, niet?

Wij bespraken ondermeer: 'Waarom moet ik mij aanpassen aan mensen die langzamer denken dan ik en minder automatisch associëren?" Het is vergelijkbaar met wandelen met een groepje vrienden: past iedereen zich aan aan de langzaamste van de groep of moet die maar wat steviger doorlopen of achterblijven?

Maar ook: 'Heb ik ADHD of alleen maar de kenmerken van deze aandoening en maakt dat wat uit?'

Na nog wat vragen en opmerkingen over en weer, verwees zij mij - voor een meer specifieke aanpak - door naar een specialist die mij verder kan helpen.

Ik liep bij deze psychologenpraktijk vanwege diverse psychische klachten.

Lientje klaagt graag over de politici van de voorgaande regeringen. Over zichzelf dus want zij was zelf actief voor het CDA. Net als Pieter. Ook Geert (VVD en later PVV) en Dilan (VVD) maakten deel uit van de vorige kabinetten waar zij nu over klagen.

Als leden van voorgaande regeringen deed het illustere viertal niets aan onze problematiek. Wie gelooft nog dat zij dat nu opeens wèl gaan doen?

Als u Lientje, Geert, Dilan of Pieter was, zou u dan blijven klagen over de vorige kabinetsleden en populistische nonsens roepen of oplossingen voor problemen proberen te bedenken?

"Ja, maar Geert doet het al jaren geweldig!" O ja, als kamerlid voor de VVD of voor de PVV of als oppositielid? Geert is nagenoeg het langstzittende kamerlid: welk voorstel van hem is geïmplementeerd en heeft daadwerkelijk een probleem opgelost? 

"Geef ze nog even, ze zitten er pas 20 weken!" In 20 weken kun je best veel vergaderingen inplannen en regelen. Vergaderen deden de Fantasievolle Vier veel: over of zij zichzelf wel of niet 'een coalitie' noemen. En zo niet, of zij dan een extraparlementair kabinet zijn. En wat ìs dat eigenlijk, 'extraparlementair'? In elk geval vinden de Vier Musketiers de definitie van termen bepalen belangrijker dan bijvoorbeeld immigratie of het klimaat. 

Of het door klimaatverandering kwam weet ik niet maar van herfstachtig was het weer plots omgeslagen naar zomers en trakteerde ik mijzelf op een rondje Waterlooplein.
Eenmaal thuis een paar uurtjes gewerkt en daarna restant pizza gegeten voordat ik met mijn inmiddels gearriveerde zoon naar een buurvrouw ging om te helpen met haar mobieltje: zij was haar inlogcodes kwijt (tip: als je inlogcodes niet kwijt wilt raken, gebruik die dan af en toe. Dan hoef je niet elke keer die codes op te zoeken omdat ze dan in je 'werkgeheugen' zitten) en vroeg daartoe onze hulp. Helaas, behalve een 'harde reset' waarmee zij al haar data zou kwijtraken konden wij geen oplossing bedenken.

Toch gingen wij naar de kroeg. Gewoon, fijn met z'n tweetjes een pre-verjaarsdrankje met vader en zoon. Heel fijn!
Onderweg bedachten wij deze vraag voor onze volgers:
wat staat scheef: de straat of de laadpaal?

Zaterdag werd ik een tikkie verkouden wakker. Maar geen tijd om rustig aan te doen want de dag markeerde mijn verjaring. Dus diende de telefoon een aantal keren beantwoord te worden (mijn broer beeldbelde. Foutje want ik zat nog in mijn non-existente nachtkledij) en blije ik mocht ook reageren op tientallen tekstberichten. Met Facebook-felicitaties erbij zat ik op ruim 100 lieve verjaarsberichten en voelde mij daardoor niet alleen erg jarig maar ook zeer gefortuneerd. Al gaat het natuurlijk om de kwaliteit en niet om de kwantiteit van vriendschappen. Maar ook daarmee zit het wel goed. Ik ben dus een zeer tevreden - al is het dan ietwat verkouden - mens.

Een mens die een toekomstig te plaatsen opiniestuk schreef over het nieuwe kabinet, werkte aan zijn spoedig op te leveren Bouwstuk en er bij een klant op hamerde om de cijfers aan te leveren die ik nodig heb om voor hen een subisidieaanvraag te kunnen indienen; ook ik kan in een schema geen cijfers invullen die ik niet heb.

Concentreren op werk was al lastig genoeg zonder de nodige cijfers maar werd verder bemoeilijkt door de lokale wegwerkzaamheden. Die inderdaad ook op zaterdag gewoon vrolijk doorgaan. Joepie.
In elk geval zag ik een prachtig spinneweb toen ik dit filmpje schoot:

"Die herrie duurde vast maar even een uurtje, toch?" Neuh. Vanaf een uurtje of half tien tot vijf. En misschien nog wel langer want toen ging ik de deur uit naar Utrecht. Had mijzelf een kaartje voor een burlesque feest cadeau gedaan namelijk.

O, en ik kocht een kaartje voor een musical waar collega's uit De Panne in meespelen. Met speciale kortingscode voor 'cast & crew'. Soms best handig, meespelen in een grote musicalproductie. 

Vlak voor ik de deur uitging, publiceerde ik nog even een van de 55 verhaaltjes die ik schreef tijdens een paar scènes op het toneel. Niet het toneel van Het Huis Utrecht dat het thuis was van het derde Dutch Burlesque Festival. Op de website vindt u meer informatie over de diverse artiesten. Als u de kans krijgt, zie hen live. Zeer de moeite waard want de acts waren van een zeer hoogstaand niveau.

Vooraf, in de pauze en na afloop gingen de voetjes van de vloer. Met toestemming van de eigenares fotografeerde ik dit 'stilleven met afgeworpen schoenen':
Ook in de pauze liet ik mijn portret tekenen:
Getekend door Hasse van Leeuwen van Petalportraiture
Gaaf, niet?

Behalve deze groepsfoto, werden al de hier gepubliceerde foto's van deze bijzondere avond gemaakt met mijn mobieltje
Inclusief deze van de DJ en mij. Tot mijn vreugde en geluk bood hij mij een lift aan naar de stad waar zijn stede staat. Niet toevallig ook de mijne. De achterbank mocht ik delen met de geweldige stage kitten van die avond. 
Wàt een heerlijke avond om mijzelf voor mijn verjaardag op te trakteren! Blij zocht ik rond half drie des nachts mijn bed op. 

Zondag was er nauwelijks tijd om bij te komen. Na negen uren slapen (was nodig, geloof mij), deelde ik een pot koffie met een buurvrouw die met een attent verjaarscadeau kwam:
"Maar na haar bezoek had je toch wel tijd om eindelijk de was op te vouwen en een paar uurtjes te werken, toch?" Neuh. Had namelijk kaartjes voor een voorstelling. Boeiend. Emotioneel. Prachtig. Over emotionele onthechting, over niet reizen naar de toekomst maar de creatie ervan zelf in handen hebben, over dat vrijwel iedereen - van de sekswerker tot de accountant - vaardigheden verkoopt voor geld. En of dat eigenlijk wel zo erg is. 

Uiteraard kwam ik er diverse bekenden tegen en deed ik een drankje na afloop van 'How 2 have a happy ending' van Indie Nile.


Onderweg lopend naar huis (een half uurtje. Prima te doen), bedacht ik dat ik graag wilde afspreken met een vriend en hem daartoe zou bellen. Niet nodig, want ik kwam hem op straat tegen.
Thuis blij zijn met het stuk verjaarstaart dat een buurvrouw had bezorgd, 

even de goudvissen verzorgen (nieuwe waterplantjes planten en zo. Hier halverwege de klus:

), wat werk voor een klant voorbereiden evenals mijn rol in mijn vrijmetselaarsloge voor de volgende dag en bijtijds mijn nestje in. Uiteraard niet zonder een Franse les. Met nog weinige minuten te gaan in de competitie, kon mij een derde plek niet meer ontgaan:

Onlangs kocht ik het nieuwste album van Uriah Heep maar hier is een ouder nummer. Daarmee is Year or a Day van Uriah Heep de muziek van deze week:


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Peter Klashorst en James Earl Jones

zaterdag, september 14, 2024

Gezonde spanning (een #verhaal)

De stilte van 1000 sterren
kon niet verhullen
dat zijn hart
stilletjes zong van vreugde.

Het metaal van zijn zweeftol
glom meer dan anders
en in de reflectie ervan
zag hij haar krang arriveren.

Nog harder klapwiekend
en vuurspugend dan anders
bracht die hem een boodschap,
een niet af te slaan voorstel
van haar
aan wie zijn leven
toebehoorde

En hij wachtte
met gezonde spanning

=========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer
Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Heeft u na het lezen van dit blogstuk iets geleerd, wat gelachen of heeft het u aan het denken gezet, overweegt u dan een donatie voor de tijd en moeite die ik er in steek.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels