Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juni 16, 2024

De week voorbij

Slechte economie? De buitenlanders!
Achteruitgang van Onderwijs? De buitenlanders! Woningnood? De buitenlanders! De Zorg wordt duurder? De buitenlanders! Het minimumloon gaat niet omhoog? De buitenlanders!

'De buitenlanders' kan simpel worden vervangen door 'de heksen', 'de zigeuners', 'de communisten', 'de moslims', 'de joden', 'de asielzoekers' of welke willekeurige andere zondebok dan ook die door populisten wordt aangewezen.

"Het land heeft een probleem? Dat is de schuld van [zondebok]!"

Zo simpel ligt het natuurlijk nooit. Behalve voor simpele mensen. In de praktijk voor ongeveer een derde van de bevolking.

Waarom denkt u dat mensen makkelijk is wijs te maken dat bijna alle problemen door een enkele groep mensen worden veroorzaakt?

======================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.
  https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer
Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Heeft u na het lezen van dit blogstuk iets geleerd, wat gelachen of heeft het u aan het denken gezet, overweegt u dan een donatie voor de tijd en moeite die ik er in steek.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels
===========
Maandag las ik het laatste nieuws rond de recente verkiezingen voor het Europees Parlement. 

En bedacht weer hoe jammer het is dat zo veel mensen weinig weten. Moeilijk voor te stellen, vind ik, maar er zijn ècht mensen die denken dat elke homoseksuele man seksueel is aangetrokken tot elke andere homoseksuele man; dat elke moslim een terrorist is, dat het allemaal goed komt als we massaal op fascisten stemmen, die het verschil niet weten tussen travestie en transgender maar er toch een mening over roepen en nauwelijks kennis hebben van basale natuurkundige wetten waardoor ze makkelijk geloven in de onzin over klimaatverandering die door populisten verspreid wordt.

Gelooft u óók al die domrechtse onzin? En weet u ook waarom of weet u dat eigenlijk niet zo precies omdat politiek en wetenschap u niet interesseert?

"Ik heb geen interesse in politiek." is feitelijk zeggen: ik geef niet om mijn levensstandaard, mijn gezondheid, mijn werk, mijn rechten of mijn toekomst."

Over het fenomeen 'weinig willen weten' las ik dit artikel over een interessant onderzoek met een mogelijke verklaring voor de desinteresse van mensen:
"Mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden, zijn waarschijnlijk verminderd intelligent."

Denkt u dat daar wat in zit?

Deze dag waren wij vrijgesteld van repeteren. Althans, in de studio's onder begeleiding van een zangjuf, choreograaf of (assistent-) regisseur. Maar natuurlijk namen wij ons scrip door want wij willen een goede show neerzetten.

Ook willen wij mensen niet van ons afstoten, dus wij maakten van deze maandag 'wasdag'.

Code scannen, betalen en de machine het werk laten doen. 

Omdat andere mensen er geen tijd voor hebben, doe ik aan 'zelf onderzoek' doen, zelfstandig nadenken en 'wakker' zijn. Zo kwam ik deze bekende vlag tegen van een natie die een paar honderd jaar lang bestond aan het einde van de middeleeuwen:

Huh? Maar de staat Israël werd toch opgericht in 1948 en niet in het midden van de 13e eeuw? Klopt. Een blauwe Davidster op een witte achtergrond was dan ook niet de Israëlische vlag maar die der Karamaniden.

Land is dus niet het enige dat gestolen werd door de z!onisten.

Zouden veel Joden weten dat de Israëlische vlag oorspronkelijk een Turkse vlag was? Wist u dat?

Wist u óók al dat er een groep is die het recht claimt op 'het hele gebied, 'from the R¡ver to the S3a.'?

Moet de VN deze groep terechtwijzen? Of rustig toestaan dat zij anderen verdrijven en zelfs vermoorden om hun claim kracht bij te zetten?

'Rechts' doet graag 'huilie huilie'. Bijvoorbeeld omdat er van hen gestolen zou zijn: rechten, privileges, verkiezingen... Terwijl het doorgaans 'rechts' is dat privileges wil afpakken


In de serie 'Elke beschuldiging is een bekentenis' is er nul fotografisch bewijs dat H4mas-strijders zich verstoppen in ambulances of zich voordoen als hulpverleners. Wèl is hier een filmpje dat bewijst dat IOF-leden zich verstoppen tussen hulpgoederen.

Soit. Ik had wat administratieve handelingen te verrichten. Zoals het opstellen van mijn eerste factuur aan mijn huidige werkgever. Dat kan, nu alle codes en verzendadressen bekend zijn. Dus kon nu ook een niet-Nederlandstalige collega helpen met die van hem. Juridisch taalgebruik is niet voor een ieder eenvoudig te doorgronden.

Dat kan ik nog begrijpen. Niet dat mensen niet in staat zijn om een geschiedenisboek op middelbare school-niveau of een eenvoudig krantenartikel te lezen.

Op 6 april 1956 stond in de krant dat Israëlische troepen enkele tientallen Palestijnse burgers ombrachten.

Gelooft u dat dat was in reactie op de aanslag van Hamas op 7 oktober 2023? 

Na het voldoen aan een aantal verplichtingen, liep ik een rondje door de wijk. Ook al was het geen formidabel weer.
Als cadeautje voor het trotseren van de wind ende den koude, trakteerde ik mijzelf op een donut:

Om eenmaal thuis mijn was te bevrijden uit de droger en bijvoorbeeld deze plaatjes te delen waaruit vrij duidelijk blijkt dat het nagenoeg afgelopen is met Forum voor Democratie.  



Zeker in Groningen is men Thierry Baudet zat. Na zijn recente toespraak over "Aardbevingetjes en af en toe een dak dat instort en een weg die verzakt, wat is daar nou erg aan? Die gaskraan moet open!"

Mijn collega's en ik moesten ook gas geven want de dag van de première nadert met rasse schreden. 30 Juni begint het feest met een voorstelling voor genodigden. Dus ik nodigde diverse bekenden uit en belde een buurvrouw. Eentje uit Amsterdam, niet Mechelen.

Vervolgens een hapje eten en naar de kamer van een collega om gezamenlijk wat teksten door te nemen. Met een hapje en een drankje erbij. 

Woensdag zat ik weer eens met de vraag: 'Mag je iemand die dom is, 'dom' noemen?' Specifiek ging het om deze mevrouw. Haar vraag getuigt op diverse manieren niet van een groot intellect: 

"Mensen kunnen maar tien minuten hun adem inhouden dus hoe kon Louis Armstrong dan de eerste man op de maan zijn?" Dan wordt je spontaan bijna voorstander van heropvoedingskampen, toch? 

Één antwoord sprong er voor mij uit en toont dat humor wellicht de beste manier is om om te gaan met extreme domheid: "Hij dimde de lichten en speelde wat lichte jazz om een fijne atmosfeer te creëren."

De perceptie van mensen is afhankelijk van die van hun 'stam'. Velen zijn geneigd liever de anderen uit hun groep/bubbel na te doen in plaats van zelf na te denken. Uit angst buiten de groep te komen te staan.

Daarom doen mensen domme dingen.

Wappies zeggen dat zij transparantie willen. Maar eisen die niet van informatiebronnen als NineForNews en Angelique Lichtbrenger op Facebook.

Ook steunt de Homo Lunatic Ludicrous het z¡onisme. Het z¡onisme is overduidelijk antisemitisch: P4lestijnen, J0den en Ethiopiërs zijn immers Semitische volken.

Z¡onisten streven naar een Isr4ël dat 'van vreemde smetten vrij' is. Wat betreft z¡onisten zijn ook christenen 'vreemden'.
Niet heel vreemd, die haat van z¡onisten richting anderen; het wordt hen letterlijk van jongs af aan via hun heilige teksten aangeleerd.

Met alle ellende in de wereld die dankzij sociale media vreselijker lijkt dan ooit*, kijk ik als tegenwicht graag positieve filmpjes zoals van deze ontzettend schattige interactie.

*Ja, er is oorlog, armoede en andere narigheid maar feitelijk gezien hadden wij het als mensheid nog nooit zo goed als nu. Echt waar.

Positief voor mij is dat na een update mijn Google Assistant mijn naam weer zegt als zij mij wekt. Soms zijn het de kleine dingen die blij maken.

Soms de iets grotere. Zoals dat het deze dag in de oefenstudio's een goede repetitiedag was. 


Waar wij ons bezighielden met 'cleanen': de puntjes op de i zetten in scènes en het 'opleuken' ervan. Bovendien kon ik - nu de teksten, danspasjes en plaatsing er aardig in zitten, vrijer acteren en 'spelen' met mijn karakter: een handgebaar, een oogopslag... allemaal acties om de show meer cachet te geven. Heerlijk om te doen!

Bovendien kreeg ik door dat diverse bekenden van mij bij de première aanwezig zullen zijn èn las ik in de lunchpauze dit fijne boek uit:

Dat ik beschikbaar stelde aan de gelukkige volgende lezer(es) via de groepsapp.

Het was hard werken maar de werkdag gaf ook voldoening. De weergoden gaven mij een cadeautje: het was heerlijk weer tijdens mijn avondwandeling:


Woensdag las ik mij bij over de Belgische (en met name de Vlaamse) politiek: de N-VA van Bart de Wever bleef Vlaams Belang voor. Maar niet met een heel grote marge. Deels vanwege de vele immigranten die - om onduidelijke redenen - graag op een anti-migranten partij stemmen. 

Wat hebben immigranten toch tegen immigranten? 

Sowieso raar, mensen haten omdat hun ouders op een andere plek zijn geboren dan de jouwe of omdat hun huid een andere kleur heeft of omdat zij op een andere manier in dezelfde god geloven. Of omdat hun woonplek in de weg ligt van jouw mooie miljardenproject

En hen er dan ook nog van beschuldigingen 'jouw' mensen slecht te behandelen. Terwijl iedereen weet dat het omgekeerd is.

Vier gegijzelden vrij. Ten koste van ruim 200 doden. Waaronder (onbevestigd) drie gegijzelden. Dat is de trieste balans van een z!onistische actie. Het meest moreel juiste en geavanceerde leger ter wereld kon het niet alleen en kreeg hulp van Amerikaanse huurlingen. Die hadden zich verstopt in vrachtwagens met hulpgoederen bij het binnenkomen van een vluchtelingenkamp. Helemaal niet laf of zo, hoor!

Het IOF is net zo dapper als de Nazi's die een jong tienermeisje verjoegen en zelfs vermoorden. Dat overkwam Anne Frank. Onlangs ontdekten wetenschappers wat er op de door haar afgeplakte en overschreven bladzijden staat van haar wereldberoemde dagboek.

Over 75 jaar zal een dagboek van een vermoord P4lestijns meisje verplichte kost worden op scholen wereldwijd. Terwijl rechtsconservatieven het boek zullen willen verbieden.

Velen zullen zich voor het hoofd slaan: hoe hebben wij als mensheid dit kunnen laten gebeuren? En weer zal men uitroepen: "Nie wieder!" En wéér zal het een groep mensen overkomen. 

Wat als het ú overkomt?
Wilt u dan dat anderen hetzelfde doen als u, nu het anderen overkomt? Wilt u dat mensen zwijgen en kunt u er begrip voor opbrengen als men u negeert en/of weigert te helpen?

Helpt u mensen als Adam Dawoud met bijvoorbeeld een kleine donatie zodat hij zijn moeder kan redden? Of kijkt u liever de andere kant op? Zoals de meeste mensen de gordijnen sloten toen de nazi's voor hun Joodse buren kwamen?

Wappies zijn bijzonder grappig. Zo reageerde ik op eentje die toegeeft liever 'de redactie' van een door de Elite betaalde nepnieuwssite te geloven dan verifiëerbare feiten.

Achter NineForNews zit ondernemer Maurice Wasbauer. Onder het pseudoniem Michel Lejeune biedt hij online hypnosesessies aan 'om je borsten te vergroten', 'om je te genezen van kanker' en meer onzin waarmee hij goedgelovige mensen oplicht.

"Het is gelogen en dùs is het waar!"

Nog een bewijs dat wappies in 'de omgekeerde wereld' leven: 'Wij zijn tegen criminaliteit!' en dus overtreden zij zelf graag de wet en zijn fan van criminelen. Zoals de onlangs veroordeelden Gidi Markuszower en Gideon van Meijeren.


Soms hebben wappies gelijk: zo is het inderdaad waar dat 'de Elite' ons vergiftigt.

Kijk maar naar de praktijken van Nobian, een tak van AkzoNobel.

Kijkend naar onze eigen praktijken kan ik alleen maar zeggen dat het een goede dag was. Choreografie en teksten werden samengevoegd en hier en daar werd het een en ander op elkaar afgestemd. Was niet helemaal tevreden over mijzelf want een eerder afgesproken extra nadenkende 'hmmm...' vergat ik in te voegen. Soit.

Normaal zou ik hier een foto invoegen van een repetitie of zo maar u mag het nu doen met een foto die ik vanuit de rijdende auto maakte onderweg naar de studio.

Geen zorgen: ik reed niet.

Die avond namen wij op de kamer van een van ons nog even wat teksten door. Als je niet meer hoeft na te denken over je tekst, kun je je immers beter richten op het acteren, zingen en dansen.

Het is nog steeds leuk. Maar ook vermoeiend. Na een kleine tien uren werken ging welgeteld niemand van de groep nog naar de kroeg die avond.

Donderdag ontdekte ik dat ontleren lastiger is dan leren. Als je urenlang danspassen of een liedje hebt aangeleerd en er verandert wat in, is het verrekte lastig om je spieren te vertellen dat zij wat anders moeten doen dan zij inmiddels gewend zijn te doen.


Wat steun bood was de aanwezigheid van de vriend van een der castleden. Hij hielp niet-Nederlandstalige collega's met dictie en was een grote morele steun.

Fijn dat hij die avond meedeed met de naborrel:
Ook een tweetal lokale collega's deed een drankje mee. Gezellig!

Een verse vriendin schatte mijn leeftijd op 42. Best leuk om te horen voor een 56-jarige. Anderzijds schatte ik die van haar op 28 en bleek zij 32 jaren te tellen.

Al met al lag ik iets na middernacht in bed. Iets later dan gepland maar soit.

Vrijdag had ik weer iets meer ruimte in mijn hoofd om mij druk te maken over politiek. "Elk volk krijgt de leiders die het verdient". Het Nederlandse volk krijgt dus letterlijke fascisten als leiders. Ben benieuwd hoe lang 'het volk' blij is met die eigen keus.

Is het volk blij met homofobe politiek leiders?
Met politici die meer trouw zijn aan een buitenlandse mogendheid dan aan Nederland?
Met racisten die weigeren samen te werken met een gekozen volksvertegenwoordiger?
Wat vindt het volk van antisemitische volksvertegenwoordigers?
Is het volk blij met populistische beslissingen die leiden tot de dood van veel leden van het volk?
Hoe lang gelooft het volk nog politici die bekend staan als leugenaars, zoals Marjolein Faber?
Wil het volk ècht NSB'ers in de regering? Met hun onzin over de onder nazi's bekende racistische prietpraat bekend als 'omvolkingstheorie'?
Ik schreef wel van de Nederlandse vriend die ons kwam steunen en hij arriveerde inderdaad op de dag voor deze. Maar alleen deze dag was hij aanwezig in de studio's. 

Samen met zijn vriendin vertrok hij aan het einde van de zeer geslaagde repetitiedag voor een weekendje weg. 

Zo had elk van onze groepsleden andere plannen. Voor mij betekende het - na het plaatsen van mijn wekelijkse 'Skywatch'-met proza-stukje -  een eetafspraak met een Belgische vriendin. Een jaar eerder ontmoetten wij elkaar op een festival waar ik net had opgetreden.

Tussendoor zagen wij elkaar eenmaal in Leuven en nu dus in Mechelen.
Wij hadden afgesproken om half acht en om half twaalf begeleidde ik haar naar de pendelbus op de Grote Markt en deed nog een drankje met een collega.


Zaterdag begon heel kalmpjes aan. En met een fijn beeldbelgesprek met een vriendin in Amsterdam:
Mij even niets aantrekkend van hypocriete racisten als Wierd Duk*, verwerkte ik mijn achterstand in schrijfwerk terwijl ik wat at en dronk.

*Wierd Duk is aanhanger van de omvolkingstheorie en is zelf het levende bewijs dat 'ze' 'ons' vervangen. Na een vruchtbare relatie met een Russische, verwekte Wierd een kind met een Turkse dame.
Een andere bekende racist doet er ook van alles aan om het aantal 'echte Nederlanders' te verlagen: hij heeft geen kinderen, is zelf deels Indonesisch en deels Duits en getrouwd met een werkloze Hongaarse met dubbele nationaliteit. Vindt u dat dat moet kunnen?

Persoonlijk vind ik het absoluut niet kunnen om een 'mening' te spuien als je nauwelijks iets afweet van het betreffende onderwerp.

Daarom ben ik blij met dit soort historische overzichten: gewoon de rauwe en verifiëerbare data. Geen legendes, geruchten of propaganda. En ook geen mooie verhalen uit 'heilige' geschriften. Die vaak weinig meer dan sprookjes zijn. 

Nee, alleen maar de feiten zoals die tot heden bekend zijn en waarover consensus is. Dit zijn dus artikelen die door complottheoristen worden gemeden als de pest; "Feiten? Brrrr! Eng! Doe mij maar artikelen van door de elite gesponsorde nepnieuwssites die geschreven zijn door 'de redactie'! "

Op mijn rondgang door de stad die middag, ontdekte ik nog meer prachtige plekken 


en liet mijn ogen opmeten bij een lokale optieker. Had dat zelf kunnen doen maar dan had ik een printer en een lineaal nodig gehad. Laat ik die nu toevallig niet in mijn koffer hebben meegenomen op mijn reis van Amsterdam naar Mechelen. 

Mijn karakter in de voorstelling draagt een brilletje en de productie ging akkoord met mijn aanvraag voor brillenglazen op mijn sterkte. Fijn! 

Dat was ook de pasta carbonara die een collega kookte voor het avondeten, waarna ik dit stuk proza plaatste. 

Minder fijn vind ik het bestaan van rechts extremisme. Zoals veel wappies dat voorstaan. Bedoelt domrechts met 'er moet een dik to w om haar n k', dat zij vanuit liefde en verbinding alleen maar vrede willen?
Wappies blijven mij verbazen: "Geen cent naar Oekraïne want het is niet onze oorlog en er moeten miljarden meer naar Isr4ël in de strijd tegen H4mas!"

Op zich niet onlogisch want een Grote Leider ('Führer' in het Duits) van domrechts wordt betaald door invloedrijke z¡onisten. Met name door Robert Shillman

Mag van u een nationale politicus stiekem veel geld ontvangen van een buitenlandse mogendheid en dus diens eigen land verraden? Of zou u dat ook doen, gegeven de kans?

Aansluitend: geldt de wet óók voor politici of hoeven alleen uw favoriete politici zich niet aan de wet te houden?

Na het eten werkte ik aan mijn rapportage voor de psychologe. Het bleek helaas niet mogelijk elkaar (via beeldbellen) te zien dus ik schrijf voor haar en haar team op waar ik zoal psychisch mee worstel.

Heeft u wel eens onder behandeling gestaan van een psycholoog?

Voor velen kan psychologische hulp helpen om (weer) een goed leven te leiden. Voor extreemrechts is het te laat. Sommigen blijven helaas domme en zeer agressieve leugenaars. (Let op: schokkende beelden)

Ik eindigde de dag met het kijken van de allerlaatste aflevering van Star Trek: Discovery. Over geloof, hoop en liefde. Beetje hoog 'Hallmark' gehalte maar soit.

Zondag was ik wat teleurgesteld in 'mijn' oude favoriete politieke partij, de SP. Dat Poetin Oekraïne met grof geweld probeert te annexeren is volgens SP-leider Jimmy Dijk de schuld van de NAVO.

Ja, en H¡tler vermoordde miljoenen mensen omdat beschaafde mensen zich uitspraken tegen zijn n4zisme.

Het smoesje van Poetin om Oekraïens land te stelen is: "Oekraïne is een paar eeuwen geleden door een kozak aan Rusland belooft dus het is van mij!" 

Dezelfde 'logica' volgend zou Poetin zich moeten onderwerpen aan Volodymyr Zelenskyy; nóg verder terug behoorde Rusland namelijk aan Oekraïne. Of althans, zo is dit verhaal uit te leggen.

Als u mij wilt verexcuseren: ik ga even een pamflet opstellen waarin ik IJsland aan De Stad Amsterdam beloof. Dat geeft mijn nazaten het absolute recht om zich IJsland toe te eigenen, blijkbaar.

Intussen eigent het IOF zich P4lestijnse levens toe. Het vage vermoeden dat een burger iemand kent die banden heeft met H4mas is voldoende om die burger standrechtelijk te executeren. 

Dat gaat tegen alle morele èn juridische regels in maar het Westen heeft besloten dat regels niet gelden voor z¡onisten. Dus bedacht Japan een tegenregel: 'Als het vermoeden bestaat dat iemand connecties heeft binnen het IOF, zou je schuldig zijn aan oorlogsmisdaden als je die persoon helpt. Dus krijgen Israëliërs geen hotelkamers in Japan.'

Met het vergrootglas gericht op P4lestina en Isr4ël negeert de media (en dus de meeste mensen) ellende in andere werelddelen. 

Neem bijvoorbeeld de situatie in de Democratische Republiek Congo. Miljoenen mensen verdreven en velen gemarteld en vermoord. Door onze schuld. Oké, door 'landjepik' vanwege het mijnen van met name kobalt en koper, belangrijke ingrediënten voor onze (zak)computers.
Het zoveelste gewapend conflict dat voortkomt uit kolonialisme en waar uitsluitend de (voormalig) kolonisten aan verdienen.



Met een lekker muziekje erbij oefende ik in mijn eentje wat teksten en danspasjes.

's Middags ging ik met een paar collega's naar een lokaal meer. Ondanks de regen genoten wij van het zwemmen. 

En van de koffie.


Vervolgens brachten wij wat tijd door op een terras. Waar wij het voetbalteam van Nederland dat van Polen zagen verslaan. 

Onder genot van een hapje en een drankje.


In de betreffende horecagelegenheid maakte ik nieuwe vrienden. Ondermeer door onze gezamenlijke interesse in The Hitchhiker's Guide to the Galaxy.

Enkele uren later zaten wij op de kamer van een van ons nog te repeteren want 'the show must go on'.

Het pleonasme van de week is: onvoorspelbare toekomst.

De muziek van deze week is O Fortuna in de versie van Therion: