Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, november 10, 2011

Reden

Vanavond was ik als presentator en mede-organisator aanwezig bij een zeer interessante thema-avond over de Crisiskaart. De wat!? De Crisiskaart. Een hulpmethode die uitgaat van de wensen van de psychiatrisch patiënt en niet van wat handig is voor een hulpverlener. Voor velen is het een revolutionaire aanpak. Vergelijkbaar met "luisteren naar wat de burger zelf kan en wil in plaats van op het stadhuis gaan zitten bedenken wat de burger wil of zou moeten doen"...Zelf zou ik graag beter, steviger en sneller kunnen lopen maar ik doe nog eventjes rustig aan;

Twee weken geleden liep ik 10 minuten lang op de loopband met een snelheid van 1 hele kilometer per uur. Mijn gemiddelde hartslag bedroeg 126 slagen per minuut. Vanmorgen was dat 110 slagen bij 3,5km/uur met de hellingshoek op stand 4 en dat 20 minuten lang. Het is veilig om te veronderstellen dat mijn lijf (en dan vooral het been met de nieuwe heup) steeds meer aankan. Nog een maandje of wat en ik heb geen fysio meer nodig!

En dat is maar goed ook want het aantal door de verzekering gedekte bezoekjes aan de fysiotherapeut zal dalen terwijl er voor die "service" meer betaald moet gaan worden.

En wie bedenkt dat eigenlijk, dat wij met z'n allen meer moeten betalen voor minder service?

André Rouvoet, de voormalig leider van de Christen Unie wilde meer tijd besteden aan zijn gezin met vijf kinderen en besloot daarom te stoppen met de politiek. Inmiddels is hij  voorzitter van de vereniging van zorgverzekeraars (Zegt u dat'ns 10 keer snel achter elkaar 'Voorzitter van de vereniging van zorgverzekeraars'...). Blijkbaar is dat een niet veeleisend en erg relaxt baantje waarnaast je zeeën van tijd hebt om leuke dingen te doen met je gezin.

Wat zou je moeten doen als werk? Eén keer per maand een etentje met de grote bazen van de grootste oplichters zorgverzekeraars en dan de consument uitlachen omdat die wéér meer premie moet betalen en daar wéér minder voor terug krijgt? Als rechtgeaarde christen zal de heer Rouvoet ongetwijfeld De Pil uit het basis-ziekenfondspakket halen. Tsja, als mensen geen kinderen willen, dan moeten ze maar niet neu...eh...de liefde bedrijven. Simpel.

Ik vermoed dat de moeder van de beroemde strafpleiter Bram Moszkovicz graag had gezien dat zij zelf indertijd aan De Pil was geweest. Want wie wil er nu een zoon die graag te pas en te onpas roept "De wet is de wet!" en tegelijkertijd zo hypocriet is om zich zelf niet aan die wet te houden?

Terwijl er nog steeds een onderzoek tegen hem loopt voor ondermeer fraude en belasting-ontduiking blijkt nu dat hij mensen heeft omgekocht en ingehuurd om de zaak-Wilders naar zijn hand te kunnen zetten. De fans van De Grote Geblondeerde Gedoger zijn opvallend stil in deze zaak. Maar daarvoor hebben zij vast een goede reden.

7 opmerkingen:

 1. Als er een ras is wat ik niet vertrouw, dan zijn het de advocaten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rouvoet heeft het goed bekeken. Maar vele ex collega;s gingen hem voor. Allemaal van die noob baantjes waar je niet veel voor hoeft te doen.

  Nog even Ter, en je kunt met mij me op pad. Voor nu een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goe om te horen dat het met die nieuwe heup van je steeds beter gaat! komt helemaal goed met jou, straks weer snel in de benen en ook al een betrokken hart!
  goed weekend vast!
  zwaai

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De pil is bij ons in België al lang uit het terugbetalingspaket... waar wij als Mei 68'ers zo hebben voor gestreden: de vrije wil van de vrouw, is gewoonweg een lachertje geworden. Alleen pubers kunnen die nog terugebetaald krijgen. Wie geen kinderen wil moet er voor betalen, wie er in tegendeel wél wil krijgt nog kindergeld toe! En nu nog een 'opvoedingspremie'. Begrijpen wie begrijpen kan. We zijn toch al met meer dan 7 miljard mensen op deze arme aardbol?
  Dit en nog zo wat andere, heel ingrijpende dingen... zoals de terugbetaling van hoogstnodige kine!
  Toch wat postief nieuws hier hé lieve Terrebel: jij gaat met rasse schreden vooruit en daar ben ik ontzettend blij om!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoe meer wetten des te meer overtredingen en dan maar roepen dat de wet de wet is.
  Voor de ene is de wet iets meer wet dan de andere vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem12:36

  fijn dat je zo goed vooruit gaat.
  ctje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah, een vlijmscherpe post Terrence. Ja de heren daarginds in den haag weten het wel te brengen hè.
  Fijn dat het met je nieuwe heup goed gaat.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht