Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 28, 2009

Uit

Gistermorgen bij vriend Pieter op de koffie geweest, daarna bij m'n moeder foto's gesorteerd en vervolgens met haar naar de fysiotherapeut, apotheek en supermarkt. Thuis met Superfer A Town called Eureka gekeken en lekker gegeten: Kip vandaloo met rijst en kokosmelk en als toetje een bladerdeeg-hapje met geitenkaas, honing, walnoot en banaan. Er was nog een beetje toet over dus mocht buurvrouw Winonah bij wie ik 's avonds ging gitaarspelen ook wat hebben. Zij meldde mij het lekker te vinden.

Rutger (ja, die van Koekjesfabriek) meldde dat in zijn browser (Firefox 3 in Windows) de letters in mijn weblog nogal groot overkomen. Ik ried hem al aan de instellingen te wijzigen via View->Text->Zoom maar dat is natuurlijk maar behelpen. De vraag is dus: Heeft U hetzelfde probleem of ligt het gewoon aan Rutger...?;-)

Waar Rutger niets maar dan ook niets mee te maken heeft is dat Het Stedelijk Museum de prestigieuze Turing-prijs gewonnen heeft. Het gaat om 450.000 euro als aanmoediging voor het naar Nederland halen van een tentoonstelling met internationale allure. Voor het Stedelijk is het bedrag maar een druppel op de gloeiende plaat die "budgetoverschrijding" heet.

Het Stedelijk Museum te Amsterdam werd namelijk jaaaaren geleden verbouwd en wordt in verband met diverse tegenslagen pas volgend jaar heropend.

Nog even voor de goede orde: Dat een commissie-lid van Turingen toevallig als bijbaan heeft dat-ie ook lid is van de Raad van Bestuur van het Stedelijk heeft echt absoluut niets te maken met het toekennen van die prijs. Echt niet.

Overigens is de Stichting Turingen opgericht door een mede-oprichter van TomTom en diens vrouw. Zij wilden "iets goeds" doen met de opbrengst van de beursgang van de navigatie-groothandel. Dus gaat er een half miljoen naar een niet-bestaande kunsttentoonstelling en af en toe een paar tientjes naar de bestrijding van lepra.

"Kijk, wat zijn wij goed hè!? Wij doen iets voor zielige schattige kindjes! Zullen wij er ook eentje adopteren? Dat filmpje van Madonna op Shownieuws zag er zoooo leuk uit!!"

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Exodus Tyson

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht