Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 26, 2006

Verliefdheid

Verliefdheid

Zoals de vaste lezers weten ben ik geen aanhanger van geweld. Niet van het soort dat Aleksandr Loekasjenko gebruikt om in Wit-Rusland aan de macht te blijven; niet van het geweld dat George Junior gebruikt om de belangen te behartigen van oliebaronnen en wapenhandelaren; Niet van het soort dat op scholen wordt gebruikt om mede-scholieren te onderdrukken. Het enige soort geweld dat binnen mijn tolerantie-grenzen valt is dat wat een ouder gebruikt wiens kind door toedoen van een ander pijn lijdt. Bij dat soort geweld kan ik mij iets voorstellen.

Maar mensen die gaan slaan als zij of een geliefde worden beledigd...? Mensen die opdracht geven tot bombardementen wanneer hun olieconcessies gevaar lopen...? Mensen die geweld gebruiken omdat zij liever leider zijn van een volk dat bang voor hen is dan helemaal geen leider...? Mensen die geweld gebruiken omdat zij anders wellicht hun gezicht verliezen binnen de groep...? Neen. Dat soort geweld is onacceptabel. Als U een andere mening bent toegedaan mag U mij via het reaktievenster proberen te overtuigen. Succes.

Succes is niet iets waar ik op uit ben in het leven. Het enige dat ik probeer is mij zo vaak mogelijk gelukkig te voelen en anderen met de speurtocht naar geluk te steunen. Het liefst zonder daarbij anderen in HUN queeste te storen. Het is niet altijd makkelijk maar wel prettig.

Net zo prettig als de werkdag van vandaag die verliep in een sfeer van zeer goede harmonie. Een collega viel het op dat ik mij sinds enkele weken wat regelmatiger van baardhaar ontdoe en wat meer "uitstraling" vertoon. Na een korte zelfanalyse verklaarde ik dat dat vermoedelijk kwam door dat elk jaar weer opduikende fenomeen. Bij het begin van de lente begint het blijkbaar toch weer te kriebelen en komt het toch weer bovendrijven: dat heerlijke gevoel dat bekend staat onder de naam "verliefdheid"...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!