Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, november 26, 2006

Jarige zoon

Jarige zoon

Gerrit Zalm verlaat de Nederlandsche politieke arena. Jammer. Ik was al aardig aan hem en zijn "Zalmnorm" gewend geraakt. Naar verluid zou de VVD bij regereringsdeelname hem weer naar voren schuiven als hun kandidaat op financiën.

De man die door het Openbaar Ministerie naar voren was geschoven als "betrouwbare getuige die wel eens een sleutelrol zou kunnen spelen in de zaak tegen de Hells Angels" blijkt een oplichter die zelfs al op TV is geweest bij het programma "Opgelicht". Bij het OM kijkt men geen TV en doet men ook geen antecedenten-onderzoek. Wanneer iemand vertelt dat-ie een betrouwbare getuige is dan gaat men daar gemakshalve van uit. Praktisch.

Praktisch is het ook om iemand die jouw kwalijke praktijken dreigt naar buiten te brengen gewoon het zwijgen op te leggen. Anna Politkovskaja, Alexander Litvinenko, Leon Trotski en nog een heleboel andere Russen kunnen daarover...eh...konden daarover meepraten. Maar ook in eigen land gaan we goed op dat gebied wanneer je kijkt naar zaken rond Sam Klepper, Willem Endstra, Nordin Ben Salah en mogelijk zelfs Louis Sévèke. Zelfs onze zuiderburen zijn niet veilig voor het verschijnsel getuige de goed geplande moord op huismoeder en parachutiste Els van Doren.

We leven in een rotwereld en mede daarom is het zo fijn om leuke dingen te doen met je kinderen. Zo zouden wij vandaag eigenlijk met collega Herman samen collega Sabeau aan het werk zien in de musical "Sint zoekt vrouw" maar omdat iemand zo nodig voor de trein moest gaan liggen die wij moesten hebben kon dat feest niet doorgaan. Egoïstisch hoor van die springer...:-(

Dan maar in de stad gaan rondhobbelen tot het tijd was om in het Filmmuseum "The Dark Crystal" te gaan kijken. Eva vond het middenstuk "soms een beetje eng maar de rest van de film was heel leuk." Grappig genoeg kwamen wij bij het Eva terugbrengen onze "eigen" buurvrouw Angela in Eva's buurtje tegen. Helemaal aan de andere kant van de stad!

Gisteren met Fer, z'n vrienden en oppas Suus ook al naar de film geweest en wel "Kruistocht in Spijkerbroek" in Het Ketelhuis. Officiëel heet de film een verfilming te zijn van het beroemde boek van Thea Beckmann maar dat mag wat mij betreft worden veranderd in "losjes gebasseerd op karakters, zoals bedacht door Thea Beckmann voor haar boek "Kruistocht in Spijkerbroek"" Daarna zijn we met de guys pizza gaan eten en nadat zij waren opgehaald samen met Fer's moeder en oma gaan eten in een lokaal restaurant. Eerder die dag was ook op al langsgeweest dus al met al was het een enerverende dag voor mijn jarige zoon.

Geen opmerkingen: