Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, augustus 14, 2006

Aldus geschiedde

Aldus geschiedde

Googlewhack:
todo sobre Willem van Wieren de Leeuwarden

Ajax wint de Johan Cruijff-schaal ten koste van PSV en Fidel Castro blijkt nog te leven op zijn 80ste verjaardag waarmee hij heel hoog komt op de ranglijst van langstregerende leiders van een land.

Nederland staat wereldwijd op de achtste plek wanneer het gaat om de hoeveelheid geëxporteerde wapensystemen. Niet slecht, toch? Radarsystemen, F-16's, fregatten, luchtafweergeschut...Dus het ene land kan het andere aanvallen met onze oude F-16's en dat andere land kan de aanval vervolgens afslaan met "ons" luchtafweergeschut. Bijvoorbeeld. Da's slim zakendoen. Zo leverden "wij" ooit kanonnen aan de Spaanse Armada waarmee den Spanjool den Vaderlandsche schepen bestookte. De kanonnen bleken echter zoo krachtig en de doelen zoo klein dat de kogels eenvoudigweg in een grote boog over de veel kleinere Nederlandsche schepen heen in het zilte water belandden. Praktisch.

Dat bleken ook de oordopjes (tegen de dreunende bassen van de muziek) en de plexiglas overkapping (tegen de regendruppels) op de parade gisteren waarvan U hier een foto aantreft.

Buurvrouw Hetty trof een niet geheel wakkere ik aan toen zij vanmorgen m'n zoon kwam ophalen voor een middagje bij haar man Vincent. Hij en m'n Ferdinand namen de hele middag de tijd om over hun gezamenlijk hobby te keuvelen: modelbouw.
Het gaf mij de gelegenheid m'n administratie bij te werken en te zwabberen en stofzuigen. Superfer bleek aardig wat te hebben geleerd en hij en Vincent spraken dan ook honderduit bij het weer thuis aflveren. De echtgenoot van de buurvrouw was nog maar koud thuis toen het volgende bezoek zich aandiende: vrienden Bas, Vincent & Jessica kwamen zich melden voor een potje kaarten. Niet zo maar kaarten maar Magic, The Gathering. Leergierig als mij zoon is wilde hij ook van dit spel graag te beginselen leren. Aldus geschiedde.

Geen opmerkingen: