Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com Ên via Lulu.com!

donderdag, december 01, 2005

Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

De organisatiecomitees hebben het maar druk met de perikelen rond het Sinterklaasfeest. Bij m'n zoon op school is het al niet anders. Zo hebben we vanmorgen niet alleen wat ballonnen opgeblazen maar ook het een en ander kortgesloten met de wegenbouwers die tijdens de viering op school in het straatje voor de deur aan het werk zijn. Even een paar vraagjes aan de werkers zelf; even telefonisch een paar vraagjes aan de opzichter...en het lijkt er op dat alles in gereedheid is voor het feest morgen.

Veel Amerikanen hopen binnenkort ook feest te vieren als hun geliefde wordt teruggetrokken als militair in Irak. Volgens de baas van het land, de heer George Junior, is er progressie geboekt in de strijd tegen het terrorisme aldaar. Zo worden er gemiddeld bijvoorbeeld nog maar twee Amerikaanse militairen per week gedood in plaats van drie: een vooruitgang van maar liefst bijna 35 procent! Het gaat dus helemaal niet slecht met de "vredesinterventie" in dat deel van de wereld. Wat zeuren al die mensen nou?

En al dat gezeur over geheime detentiekampen! En wat dan nog als in opdracht van de CIA vliegtuigen terroristen vervoeren naar martelkampen? Alsof het om mensen gaat! Nee. Als iemand volgens een Amerikaanse bevelvoerder terrorist is vervallen automatisch de mensenrechten in voorkomend geval. En we weten allemaal dat Amerikaanse leiders zijn erkend als de plaatsvervangers van God op aarde. Toch? Ziet U ook de paralel met de Spaanse Inquisitie? Lees maar eens een verhaaltje over die Middeleeuwse "zuiveringsgolf" en vervang het woordje "ketter" door "terrorist" en "katholieke kerk" door "Amerikaanse Overheid"...

En misschien was het wel een terrorist op wie het zoeklicht van de helikopter die hier boven de daken cirkelt zojuist gericht was...Onderweg naar de videotheek zag ik het apparaat. Ik bracht twee films terug: het met de kinderen gekeken "Batman Begins" en het voor mijn eigen genoegen gehuurde (en geweldige!) Sin City naar de graphic novel van Frank Miller. In beide rolprenten bleek overigens een rol weggelegd voor Rutger Hauer. Leuk om hem weer'ns in een leuke film te zien. En dan nog twee tegelijk ook!

Ook leuk was de werkdag van vandaag. Omdat het morgen naar alle waarschijnlijkheid behoorlijk hectisch wordt besloten om vanavond niet naar Pencak te gaan maar mijn tijd liever te gebruiken als Hulppiet...

Geen opmerkingen: