Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, december 26, 2004

GenietenGooglewhack:

uitdeel-traktatie verjaardag
De naam van de goede man is mij even ontschoten maar de een of andere bisschop pleit ervoor dat Fathers-4-Justice Jozef aanneemt als patroonheilige. Geen gek idee. Hoeveel afbeeldingen kent U van Jozef met het kindeke Jezus op de arm?
Bijna had ik geschreven "zijn kind" maar volgens de overlevering was het een ander die Maria had bevrucht en moest Jozef dat maar allemaal pikken. En Maria met haar schijnheilige grijns maar mooi zitten wezen op kerstkaartjes terwijl haar arme echtgenoot bijkans is verdwenen in vergetelheid (Overigens: als je, zoals sommigen beweren slegs in de hemel komt als je onvoorwaardelijk in Jezus gelooft, zit de hel dan vol met mensen die voor het jaar nul zijn geboren?) . Geen slecht idee van de bisschop dus. En de Fathers-4-Justice halen wel meer de publiciteit. Zo stond er vanmorgen een Superdad op paleis Soestdijk, verkleed als Zorro, om aandacht te vragen voor het feit dat vele kinderen hun (groot)ouders niet mogen zien met de kerst. Soms zal dat met goede reden zijn maar schrijnend vaak ook niet. Langzamerhand
wordt deze groep mensen steeds serieuzer genomen. En da's maar goed ook!Minder goed is het dat ettelijke duizenden mensen zijn omgekomen door vloedgolven, ontstaan door zeebevingen in de buurt van het Indonesische eiland Sumatra. Alleen al op Sri Lanka zijn er zeker 2000 doden te betreuren en langs de kust van India nog'ns zo'n duizend. Ruim een miljoen mensen hebben direkt te maken met de gevolgen. Moeder Natuur heeft verwoestend uitgehaald
en in één grote klap het "probleem" van de overbevolking (wezenlijk slegs een kwestie van oneerlijke verdeling van beschikbare middelen) een beetje helpen verlichten. En dan klagen wij over een herfst-stormpje...De dag begon met m'n moeder die én Ferdinand én een ontbijtje kwam brengen. Niet veel later kwam buurvrouw Johanna langs om even daarna te worden gevolgd door buurman Dudo. Nadat de visite was vertrokken heb ik eindelijk (Nadat ik het al maandenlang van plan was) m'n Magic-kaarten uitgesorteerd terwijl Ferdinand verslaafd raakte aan het spelen van Bounce Out. Daarna samen zijn boekenkast opnieuw ingeruimd. Boeken als "Ik leer lezen" kunnen inmiddels worden doorgeschoven naar zijn zus.
Eigenlijk was ik toen wel toe aan een middagdutje maar de volgende visite diende zich al aan:
Ferdinands opa, de vader van Johanna kwam langs met een verjaarscadeau voor zijn enige kleinzoon: een heuse treinbaan! Als klein meisje had Ferdinands biologische moeder nog gespeeld met de treinbaan die indertijd aan haar broer Frank toebehoorde. Baie nie-warm!

Alleen die ruimte, he? Met twee kamers van ruwweg 4 bij 5 is een treinbaan van 1.30 bij 70
een behoorlijke ruimtevuller. Mocht U dus eerdaags bij ons de woonkamer binnenstappen: kijk goed waar U de voeten plaatst! Toen de trein uiteindelijk reed was het al tijd geworden voor onze eet-afspraak: oma schotelde ons een heerlijk bordje nasi voor. Ferdinand heb ik bij oma achtergelaten om thuis in m'n eentje te genieten van the Grinch en de daaropvolgende traktatie: Uitslapen!


Geen opmerkingen: