Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juni 02, 2004

Keuzes


Loop je met drie kilo aan papier naar de papierbak, is de papierbak weg! In plaats daarvan stond er een gewone straatmeubilair-afvalbak. Dan maar daarin, hoor.

De dag begon met de komst van een buurvrouw Angélique die een kopje koffie verzorgde voor haar manke buurman. Nadat ik Ferdinand naar de opvang had gebracht wat boodschapjes gehaald. Thuis een was in de machine gedaan, een glasrekje opgehangen en buurvrouw Janine op bezoek gehad.


Heb de chef om twee vrije dagen verzocht: eentje voor de achttiende wanneer ik een klusje mag doen voor Erwin Olaf in opdracht van MTV en de andere voor 10 juni, de dag van de Europese Parlementsverkiezingen.

Ik heb m'n keuze al bepaald maar voor hen die twijfelen lijkt het me wel lastig. Wordt het D66, de partij die jarenlang tegen boren in de Waddenzee was en nu opeens voorstander is van de vernietiging van de lokale ecologie? Wordt het NieuwRechts
waarvan de lijsttrekker, Michiel Smit, meerdere malen met de politie in aanraking is geweest vanwege ondermeer geweldpleging en brandstichting? Wordt het GroenLinks die om een of andere reden Femke Halsema op de poster heeft afgebeeld terwijl je niet op haar kunt stemmen? De VVD die groot voorstander is van een compleet vrije werking van de markt met alle gevolgen van dien? Het CDA dat een Europese minister van Buitenlandse Zaken wil die uitsluitend de belangen van een paar grote landen zal behartigen, evenals Democratisch Europa? De ChristenUnie/SGP die Turkije niet bij de EU wil hebben "omdat dat een Islamitisch land is" (En mensen maar denken dat Michiel Smit een racist is...)? De Partij van het Noorden dat inzake het standpunt "Buitenlands beleid, veiligheid en uitbreiding EU" geen standpunt wenscht in te nemen, net zoals Respect.nu en de Partij voor de Dieren? Europa Transparant dat geen standpunt heeft ingenomen over het Europees beleid op het gebied van "Vreemdelingenbeleid, politie en justitie"? Leefbaar Europa dat alle inkomens- en prijzensteun binnen 12 jaar wil afschaffen? Moeilijk, moeilijk...

Geen opmerkingen: