Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, juni 15, 2017

Persoonlijk

Toen ik een jaar of drie a vier was, was mijn moeder getrouwd met een man die ik 'papa' noemde. Van alle 'kennissen' van mijn moeder was hij de enige die ik ooit die titel gegeven heb. Al is het maar omdat ik niet beter wist. Ik denk dat men het wel schattig vond of zo want het zou nog jaren duren voordat ik ontdekte dat hij mijn vader niet was. Maar niemand had ooit de moeite genomen mij dat te vertellen. Mijn moeder verliet hem en nam haar kinderen mee.

Daar schreef ik een verhaaltje (http://terrebel.blogspot.nl/2013/12/dat-niet-een-verhaaltje.html) over.

Mij vertelde zij niet dat ik de man die ik 'papa'noemde nooit meer zou zien. Wie weet had ik hem nog willen opzoeken in de gevangenis. Mijn moeder was niet de enige vrouw met wie hij was getrouwd. Ook andere vrouwen waren gevallen voor zijn charmes en zijn praatjes. Hij was een meesteroplichter. Naar verluidt was één van zijn 'leerlingen' de later beroemd geworden 'Heer Olivier'. Toch interessant.

Hier mijn moeder en ik in de tijd dat wij beiden nog jong waren:
Mijn knuffelbeer gebruikte ik om zelf het bed in te klimmen dat mijn moeder en ik deelden: ik legde het op de grond, vouwde'm dubbel, klom in bed, hing over de rand en haalde de beer binnen in bed. Die beer en ik hadden een band. Op een dag kwam ik thuis van school en was de beer weg. 'Die heb ik weggegooid want hij was oud en vies!' Doodsbang was ik, tot mijn oma gelukkig tóch thuis kwam van haar werk.

=======================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

9 opmerkingen:

kliefje zei

Grappig, we hebben overeenkomsten. Die Heer O heeft mijn "tante" enorm opgelicht. Heel verhaal. Ze was notaris. Maar zij was ook geen lieverdje btw ;)
Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Notaris_Slis-Stroom

די מריו zei

Even voor de duidelijkheid, ik heb geen band met meneer O. En dat wil ik eigenlijk zo houden. Van die beer vind ik nog erger. Je enige houvast en opstapje.

Love As Always
Di Mario

Mirjam Kakelbont zei

Dat je moeder zomaar je beer heeft weggegooid. Onvergefelijk, koud en gevoelloos.

Lutje zei

ja, die beer weg snap ik niet, want alles voor je kinderen...
Eén @->- voor jou

Morgaine zei

OMG... de beer... dat is toch wel een minpuntje, zelfs ik heb mijn aller eerste beer nog, die mijn moeder kreeg van mijn jongste tante (may she RIP), toen ze nog zwanger was van mij.. die beer dus ouder dan ik ben, mist een neus ondertussen, ziet er niet uit misschien, maar hij staat op mijn slaapkamer... dierbaar... of ik er ooit mee geslapen heb verder, dat weet ik niet, maar schoon is die ook niet.

Zelfs de eerste Teddy van mijn oudste oom (broer moeder) is er nog volgens mij...

X

Rebbeltje ★ zei

Het maakt indruk het weggooien van een knuffel...en nog wel eentje waar jij zoveel aan had...
Leuke (kinder)foto van een wel heel jong terrebelletje ;)

Fijn weekend

Natasja zei

Ach lieverd mijn hart gaat naar je uit, wat vreselijk dat je moeder je knuffel weggooide, volgens mij je enige houvast.. mijn oudste heeft zijn knuffel pinkel al bijna 13 jaar versleten en weer in elkaar gezet, nooit zal ik het in mijn hoofd halen die wg te gooien!

rietepietz zei

Dat het knappe hoofdje van je moeder nou niet kon bedenken wat die knuffelbeer voor je betekende. Maar ja, helaas zijn ouders ook gewoon mensen en mens maken fouten. Extra jammer als het om kinderen gaat zo'n fout.

gerdaYD zei

Vreselijk is het te moeten ontdekken dat de man die je als je vader beschouwde op zo'n vreselijke manier moest verliezen, geen wonder dat het je voor het leven heeft getekend lieve Terrebel. En wat die beer betreft, ook dat is een herinnering die je je leven lang zal bij blijven...