Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, maart 08, 2017

Alles moet kunnen

'Alles moet gezegd kunnen worden en alles moet gedaan kunnen worden!' Op het 'Dark Web' schijnt dat te gelden.

Maar voor mij hoeft dat niet zo nodig, dat 'alles kunnen doen en alles kunnen zeggen'. Ook niet voor de mensen die dat wél vinden, daar ben ik van overtuigd. Of zouden zij het prettig vinden wanneer een ander tegen hen zegt wat zij tegen anderen zeggen? Of wanneer anderen hen aandoen wat zij anderen aandoen?

Dat zijn figuren als dat would be hackertje dat ik ooit op een feest sprak: 'Als mensen geen goede verdediging hebben mag ik hun computer kraken want dat is dan hun eigen schuld.' Vervolgens gaf ik hem een tik (een kleintje hoor, niet echt hard of zo) op zijn neus: 'Als mensen geen goede verdediging hebben mag ik hun neus kraken want dat is dan hun eigen schuld.' Daar dacht hij toch anders over. Ik vind ze vervelend, mensen die zichzelf boven de wet verheffen en vinden dat regels die voor anderen gelden niet voor hen gelden.

Wat doet u als u die mensen spreekt?

Voor mensen die erg in de war zijn en vinden dat 'zij' zich aan 'onze waarden en normen!' moeten houden: Wat zijn waarden en normen (klik) eigenlijk en wat is het verschil precies?

============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

suske zei

Zulke mensen laat ik praten. Argumenteren helpt toch niet, maar ze moeten niet komen wenen als ze met hun neus hard op de feiten gedrukt werden.

די מריו zei

Normen en waarden zijn voor alle mensen verschillend. Dat merk je al in het kleine landje Nederland al, laat staan in de grote boze buitenwereld.

Love AS Always
Di Mario

Rebbeltje ★ zei

Die krijgt dan van mij ook commentaar :)

gerdaYD zei

Meestal zijn mensen in hun overtuiging vastgeroest en tot mijn scha en schande heb ik uit ervaring geleerd dat het weinig helpt om daar tegen in te gaan, ze luisteren toch niet. Nu ja, het proberen is altijd toch de moeite waard hé...

Morgaine zei

Eerst wat ik denk, narcistisch en ignorance...

Dan draai ik mij om en negeer, loop weg.

X