Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, september 24, 2016

Zaterdag's cursiefje: HRA (#column)

Wat vindt u er van dat uw belastinggeld wordt gebruikt om mensen een lening te geven die zij nooit zullen aflossen?

Mensen die Hypotheek Rente aftrek ontvangen hebben daar in het verleden zelf voor betaald via de belastingen. Zo gezien verschilt de subsidie niet veel van de bijstandsuitkering waar mensen eerder als werkenden belastinggeld voor genereerden.

Ook de HRA is dus niet meer dan een sigaar uit eigen doos. Maar dan alleen in Nederland verkrijgbaar. Verreweg de meeste buitenlanders weten dat het dom is om iets te kopen wat je je niet kunt veroorloven. In Nederland stimuleert de overheid burgers om zich in de schulden te steken.


'Ja maar met leningen stimuleer je de economie!'

Sluit daarom snel een lening af voor een nieuwe televisie! Niet omdat de oude stuk is maar omdat er een nieuw WK voetbal aankomt. Ooit.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

די מריו zei

Ik val ook overal buiten, nou ja.. niet met belasting betalen. Daar weten ze me wel in te vinden.

Love as Always
Di Mario

Rebbeltje ★ zei

Die sigaar uit eigen doos is nu jaren later eigenlijk best wel lekker ;)
Oeps ik lust geen sigaren grijnzzzz
Fijn weekend

Renesmurf zei

Ik hou helemaal niet van voetbal en niet van spullen kopen, wat ik heb voldoet prima en dan zo lang als mogelijk.

Morgaine zei

Ik heb het altijd raar gevonden, ze kunnen handig zijn, echt, maar dan... inderdaad... Ik ga er liever voor, heb ik ook geleerd van huis uit, eerst sparen, voor wat dan ook, zelfs voor kleding en kleine dingen, direct kunnen betalen anders niet eens bestellen... dat was toen ik de wehkamp ontdekte ooit, wijze woorden van mijn moeder, hahaha

En dat geldt voor alles, daarom ga ik ook nog altijd liever in de winkel shoppen, direct betalen en mee nemen die hap!

Ook wat een huis betreft, al leerde ik ook weer van mijn moeder, als je al een huis direct af kunt betalen? Doe dat niet, want dan is je belasting hoger ivm de eigen grond... nah ja... goedkoper om dat met een hypotheek te doen.

X

gerdaYD zei

Goede zondagmorgen lieve Terrebel. Thuis hebben we altijd geleerd te sparen vooraleer een aankoop te wagen. Mijn ouders sloten geen lening af, alleen voor het huis moest er wel een hypotheek genomen worden maar die was op enkele jaren afbetaald hoewel mijn moeder voor de drie kinderen zorgde en dus niet uit werken ging. Vader bracht blijkbaar en gelukkig genoeg geld binnen om deze levensstijl aan te houden. Wij hebben hen allemaal gevolgd op dat vlak en zijn dus nooit in moeilijkheden geraakt...

rietepietz zei

Ik hoop van harte dat jij morgen het bedrag ik je zak zal hebben van alle, volgens jouw niet af te lossen, hypotheekleningen die wél afgelost zijn, man.... wat moet het geweldig voelen om je bij de miljonairs te kunnen voegen.