Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, mei 17, 2012

Gynaecoloog

Het was een goede bewonersvergadering dinsdag en ik maakte kennis met aardige mensen. Een geslaagde avond dus. Gisteren veegde ik de woonkamervloer, schrobde het toilet en prepareerde m'n in het Engels vertaalde verhalenbundel voor de drukker. Daar gaat-ie morgen heen.

Vannacht mocht ik werken op een particulier feestje. Hoe ik er uitzag ziet u op de foto hieronder. Op de andere foto's ziet u hoe mijn collega's van vandaag eruit zagen op een festival ter ere van Hemelvaart: het Hemeltjelieffestival in Amsterdam. Wij liepen mee in de parade van Pretvormer.

Voor het feestje vannacht en dat van vanmiddag hoefde ik zelf geen make-up mee te nemen en dat is maar goed ook want ik ben al een paar weken m'n favoriete mascara kwijt. Best irritant maar niet onoverkomelijk. Ik noem dat 'het kiezelsteentje-in-de-schoen-effect': je gaat er zeker niet dood van maar leuk is anders. Als ik eenmaal de macht heb dan ga ik dat soort irritaties gewoon verbieden...

Als dictator kun je mensen in het gevang zetten omdat ze drie keer een kauwgumpje hebben gestolen of wiet hebben gerookt. Vrienden die voor miljarden hebben gefraudeerd geef je een paar miljard van het geld van anderen om hun bedrijf opnieuw op te starten en buitenlandse verdachten mag je gewoon martelen zolang je dat maar 'hard ondervragen' noemt...ofwel: leuke film, 'The Dictator'.

Die zagen wij (m'n zoon, m'n vriendin en ik) voordat ik aan het werk mocht, gisteren. De film was vooral vermakelijk maar zette ook aan tot denken. Ik hou ervan om aan het denken gezet te worden en doe dat ook graag met anderen. Bijvoorbeeld op deze manier:

Ooit zat tandpasta in een glazen pot maar de uitvinder ervan was ook schilder. Daarom bedacht hij dat het goedje ook goed in een tube kon worden gestopt en ontstond de tandpastatube zoals wij die ook nu nog kennen. Maar stel nu 'ns dat de goede man fietsenmaker was geweest. Of gynaecoloog.
Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Donna Summer

4 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Voor mij onverwachts van Donna Summer. Nooit meer on the radio live

gerdaYD zei

Oooo, proficiat lieve Terrebel, als je in het Engels vertaald wordt moet je wél goed zijn. Maar eigenlijk wist ik dat al, ik volg jou een je knappe logjes op de voet hé?
En niet alleen met de pen (of lieve het klavier) ben jij (en je collega's) goed aan die leuke foto te zien!
Ik moet de film nog zien, jij schrijft er wervend over dus zal hij wel goed zijn...

suske zei

wanneer kom je met Kiss in Roeselare optreden ?

rietepietz zei

Ik heb wérkelijk geen idee hoe een gyneacoloog zich in de tandpasta gestort zou hebben ,die zou het misschien gewoon "in de pot " gelaten hebben en dan zou ik nu niet steeds de helft weg hoeven kooien omdat je het laatste beetje maar niet uit de tube kunt wringen !