Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, maart 31, 2006

Jaaropgave

Jaaropgave

Het paste niet wat betreft de opmaak. Het paste niet wat betreft het concept. De banner van Webnieuws is weer verdwenen. Kortom: het paste niet bij mij. Niet dat ik er wat op tegen heb als mensen geld verdienen met hun weblog (er zijn tenslotte legio columnisten die ook geld verdienen met stukjes schrijven) maar het is niet helemaal mijn ding. Bovendien zou ik het misschien wel moeten opgeven als neven-inkomsten nu ik politicus ben. Ziet U het voor zich tijdens een debat over financiën? "Het Raadslid van de SP geeft te kennen en overhandigt bewijsstukken daartoe dat hij via de nevenactiviteit te omschrijven als "weblog" deze maand de somma van 32 cent toegekend heeft gekregen hetwelke bedrag terstond op zijn privé-rekening zal worden gestort zodra de ondergrens van 30 euro is bereikt." En dat elke maand weer...;-)

Elke maand een boek gelezen hebben gaat misschien nog wel lukken ook: op de valreep van deze maand is boek nummer twee van dit jaar uit. Het gaat om de SF-bundel "de Dwarsgesneden Wereld en andere verhalen". Veel verhalen erin blijken te draaien om sociologische problemen en komen soms met aardige gezichtspunten.

Bij Philips is men ook aardige gezichtspunten aan het ontwikkelen: De eerste 3D-televisie waar geen brilletje voor nodig is komt binnenkort al op de markt. Het is alleen nog wel een beetje prijzig: het "beeldscherm van de toekomst" komt op zo'n 15.000 euro. In Japan gaat men alvast een stapje verder. Namelijk naar Holo-TV, oftewel Holografische Televisie: in de lucht geprojecteerde lichtstipjes vormen binnen een generatie vanaf nu een nieuwe inkomstenbron voor reclamemakers.

Voor topbestuurders blijft de belangrijkste inkomstenbron de bonusregeling: vorig jaar ging dankzij die regeling de gemiddelde vergoeding met maar liefst 24 procent omhoog!

Bij mijn inkomstenbron (het werk dus) kwam ik vandaag vriend Martin tegen met zijn pleegkinderen. Voor het eerst sinds jaren zag ik hem weer. Al is zien misschien niet de juiste uitdrukking: het is namelijk nogal duister in The Amsterdam Dungeon...

Waar het ook duister is is over een uurtje of zo achter m'n oogleden. Na de werkdag m'n zoon opgehaald van de opvang en met hem nog even gespeeld bij de kinderboerderij en het buurthuis. Gezellig hoor maar je kan er wel moe van worden. Net als van regelen: even wat lampjes regelen, en soep, en een tangetje, en make-up, en een bestekbak; even een paar rekken kleding sorteren, en pruiken, en overige toebehoren; even een reis plannen, een reisgenote opsporen, en enthousiasmeren, en terugbellen, en boeken, en weer bellen, en laten betalen; even de (zomer-)vakantieplanning doorgeven aan het werk en de opvang, daarbij rekening houdend met tenminste vier verschillende vakantieplannen; even een paar e-mails lezen, en beantwoorden, en nieuwe schrijven, en bellen; even een video huren, en koken, en eten, en video kijken, en bellen; even oppas regelen, en oma bellen; even een stapel papieren doornemen, en formulieren invullen, en opsturen...(en dat nog voor negen uur des avonds!) De hoeveelheid a4-tjes die ik nodig had om de belastingaangifte van dit jaar te kunnen invullen bedroeg dit keer 19 stuks. Zo ontving ik de opgaves van de bedrijven die het spaargeld voor m'n kinderen beheren en ontving ik van vier verschillende (ex-)werkgevers de jaaropgave.

Geen opmerkingen: