Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, november 21, 2004

RomeinenEen heerlijk rustige zondagmorgen...wat kan dat toch fijn zijn!

Buurvrouw Johanna belde met de mededeling dat zij het niet redde om 's ochtends langs te komen maar kwam wel 's avonds eventjes langs.
Aan het begin van de middag kwam buurv...eh...voormalig buurvrouw Miriam even langs samen met haar dochters. Ik kreeg zomaar spontaan een knuffel van Dayna! Dat is een vrij uniek gebeuren, aangezien zij het mensen zelfs zelden toestaat haar een kusje op de wang te geven. Eva en Dayna zaten in volle adoratie te luisteren naar Ferdinand die hen verhaalde van de geschiedenis van de Romeinen. M'n dochter vertelde honderduit over de dingen die zij met "die ander" deed terwijl de Ferman haar moeder hielp.

De rest van de middag spendeerden m'n zoon en ik bij vader Pieter en zoon Berend vanwege hun gezamenlijk verjaarsfeestje. Beiden hebben wij ons uitstekend vermaakt. Het avondeten vond plaats in de lokale McDo alwaar wij zo vroeg arriveerden dat wij juist voor de grote toestroom van weekendvaders van onze frietjes genoten. Voorzover ik kon zien waren er maar twee weekendpapa's aanwezig: eentje die extreem lollig zat te doen en eentje die somber voor zich uit zat te staren...Dat laatste doen ook diegenen die vinden dat het even niet zo goed gaat met de wereld. Door diverse types wordt er opzettelijk haat gezaaid en verreweg de meeste wereldburgers weigeren dat in te zien. Wat daar aan te doen? Welnu: U kunt gewoon doorgaan met Uw buurman een goedemorgen te wensen; door mensen in Uw omgeving gelijkwaardig te behandelen zonder uitzonderingen te maken. Zo kunt U doen alsof U zich niets aantrekt van de mediahype die aangeeft dat wij bang moeten zijn en vertrouwen op de overheid om ons te beschermen. Het is namelijk diezelfde overheid die ons leert bang te zijn voor elkaar. Eigenlijk is het heel eenvoudig: wanneer je mensen als beesten behandelt, zal men zich daarnaar gedragen.
Omgekeerd blijkt ook vaak het geval: behandel een beest menswaardig en de dreiging zal verminderen. Probeer't maar. (Uiteraard geschiedt eea geheel en al op eigen risico. Succes!)Geen opmerkingen: