Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 08, 2004

Dingen



De passaat-wind die door je open shirt waait; de zon die schijnt op je bolletje; je dochter die met haar zusje en hun moeder naar de Hortus is; een kus van een buurvrouw; je zoon die zich vermaakt bij oma; je corset dat nog blijkt te passen; je moeder die lekker heeft gekookt; je broer met wie je samen voetbal kijkt; de nieuwe inrichting van je woning die langzamerhand steeds meer gestalte krijgt...Een mensch kan zich een minder leuk leven voorstellen!



Voor een aantal mensen ziet het leven er wat minder rooskleurig uit. Denk maar aan de inwoners van Birma, Tibet of Soedan. Voor een aantal mensen is het zelfs beëindigd. Denk aan Paul "Red" Adair, de vliegende brandweerman
en aan het totnogtoe onbekend heerschap dat hedenmiddag is doodgeschoten door een aantal Amsterdamse politie-agenten.

Voor sommige dingen zijn er goede redenen, voor andere niet. Eén ding hebben ze gemeen: of je't er mee eens bent of niet: ze gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!