Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, april 23, 2004

Hersencellen"Wat wil je drinken, schat?"-"Doe mij maar gesmolten chocola."
leeuwarden "ferdinand was"
is weer zo'n typische onbegrijpelijke zoekactie.


In Noord Korea heeft een treinramp aan mogelijk 3000 mensen het leven gekost.
Dat Kim Jong-Il vlak daarvoor het betreffende station voorbijreed berust op louter toeval. Natuurlijk.Intussen houdt de politie zich ledig met het in kaart brengen van het spijbel-probleem op Nederlandse scholen. Vooral op het VMBO uiteraard. Dat alles in het kader van de doelbewuste stigmatisering van complete bevolkingsgroepen waarbij de media over elkaar struikelen om er een schepje bovenop te mogen doen. De collega's van Bromsnor kunnen natuurlijk ook worden ingezet om de échte crimininaliteit aan te pakken maar waarom zou je hen onnodig risico laten lopen?


Het sollicitategesprek duurde anderhalf uur terwijl er gevoelsmatig nog geen twintig minuten waren verstreken van voorstellen tot dag zeggen. En dat voelt als een goed teken.
Afwachten maar. Na een werkdag die razendsnel voorbij was zijn de Ferman en ik samen naar de Intertoys getogen om daar een cadeau te halen voor misschien wel zijn beste vriendin, Tylor, die vandaag haar verjaardag viert. Daarna hebben wij onszelve getrakteerd op een overheerlijk portie ras-patat. Mjammie! Dewijl m'n zoon zich vermaakte met zijn Yu-Gi-Oh kaarten en beloofde voor negen uur te gaan slapen ging ik een les in Pencak Silat bijwonen. Weer een heerlijk gemeen trucje geleerd. Dus pas maar op wie met mij in fysiek conflict komt. Nu leert de ervaring dat verreweg de meeste opponenten in een sla-beweging bevriezen als je hen verteld "een fysiek conflict liever uit de weg te gaan". De hersencellen die zij nodig hebben om hun lichaam in beweging te brengen kunnen zij niet gelijktijdig aanwenden voor het vertalen van "moeilijke woorden". Zo is gebleken. De leuke dag werd afgesloten met een kopje thee bij buurvrouw Angélique.Overzicht van de week van min of meer toevallig ontmoetingen:


Buurvrouw Ingrid; Josephine, de moeder van één van de kinderen van m'n werk en tevens bevriend met Vesna; Bho, de costumière van filmproject De Bovenman;
Buurvrouw Angela; Buurvrouw Johanna; Buurvrouw Soraya en Lucia. (De week was nog niet om, Janinel...)

Geen opmerkingen: