Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, januari 02, 2004

Verheugen

Het is wel te merken dat veel mensen nog niet aan het werk zijn: het gemiddeld aantal hits per dag op dit weblog ligt zo'n dertig procent lager dan anders.
Verheugt U zich ook zo op wat er dit jaar allemaal gaat gebeuren? De NS in ieder geval wel: 1500 mensen raken hun baan kwijt, de consument gaat in totaal ruim zes procent meer betalen voor een kaartje en dankzij de nieuwe dienstregeling gaan er minder treinen rijden. Zowel de overheid als consumentenorganisaties zien het lijdzaam toe.
Als we nu'ns met z'n allen massaal een hele dag niet met de trein gaan of simpelweg weigeren een kaartje te kopen? Hier vindt U de cijfers die de NS zelf de wereld instuurt over het draaien van het bedrijf.
Zoals was te voorzien is Jamai laatste geworden tijdens World Idol, dat opgeklopte namaak songfestival. Goed nieuws is dat Fightschool weer is begonnen.
Vanaf gisteren weer elke donderdagavond om kwart voor tien op Veronica.
Of heet't nu Fight School? Hoe je't ook spellen wilt: het is heel aardig om naar te kijken, bovendien een stuk minder denigrerend dan een programma als Idols. Dat is trouwens waarschijnlijk wat mij zo dwarszit bij dat genre programma's: het is zo verrekte denigrerend. Anderen vinden het waarschijnlijk prachtig om te zien hoe iemand volledig (soms door eigen toedoen) te gronde wordt gericht maar persoonlijk zie ik er zo de lol niet van in.

Heb vreselijk genoten van de sneeuw gisteren en de nacht en avond ervoor van een ventje wiens enthousiasme niet in te tomen viel. Er is niets magischer dan zo'n glunderend kinderkoppie. Wat er ook voor ellendigs in de wereld allemaal voorvalt, kijk naar het gezicht van een acht-jarige die oprecht plezier beleeft en je weet dat er hoop is.


Eerder op de avond waren wij nog even bij buren Dudo en Johanna langsgeweest om hem zijn oculair te brengen die nog bij ons op zolder bleek te liggen, daarna voor de laatste keer dit jaar buren Debbie en Billy hallo gezegd en vervolgens bij Buurvrouw Miriam en haar kinders in de tuin sterretjes afgestoken. Dit tot groot plezier van met name Eva. Het nieuwe jaar ben ik ingegaan met m'n zoon, m'n moeder en m'n beste vriend. Mooier kan eigenlijk niet. Terwijl oma en kleinzoon lagen na te genieten in bed
nog even een afzakkertje gehaald in Gothic café Legendz alwaar heer Wolkewietje opmerkte dat wij ouder worden. Tsja, dat is een feit waar weinig aan valt af te doen.
Maar ook al ben je oud: genieten is van alle leeftijden!

Geen opmerkingen: