Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, november 21, 2003

Het gebouw van de Raad van de Kindermish...bescherming in Zutphen is gisteren bezet door vaders die een (betere) omgangsregeling wenschen. Vaak protesteren zij terecht want voor een staat die er prat op gaat alles te doen voor gelijke rechten wordt er bar weinig gedaan aan de achterstandspositie van de man als het gaat om echtscheidingsprocedures en andere ellende waar vrouwen en kinderen bij betrokken zijn. Gaat U maar'ns na: hoeveel mannen kent U die na de scheiding de kinderen toegewezen kregen? Hoeveel mannen ten opzichte van hoeveel vrouwen kent U die hun partner ontrouw zijn (geweest)? Als een vrouw met haar zoontje baddert is dat schattig; als een man met zijn dochtertje in bad speelt wordt dat al gauw gezien als incest. Neen, dames en heren: op het gebied van gelijke berechtiging moet men in dit land nog veel leren.
Eén van de uitwassen van bovenaangehaalde problematiek is dat Ferdinand ook vandaag alleen naar huis moet vanaf de opvang. Beetje verwarrend voor hem omdat ik normaal gesproken niet werk op vrijdags maar gezien de situatie kan ik geen nee zeggen als er extra werkaanbod op mijn pad komt. Zal dus straks onderweg naar het werk even bij school langs gaan en de huissleutels doorgeven aan de overblijfjuf opdat zij ze m'n zoon kan overhandigen. Eenmaal op het werk zal ik de opvang bellen om hen mede te delen dat 't okee is dat Fer vandaag weer een sleutelkind is.
Soms bekruipt mij het gevoel dat ik er te weinig voor hem ben...:-(
Blair hoopt op nieuwe terreuraanslagen in Turkije. Het is lekker ver weg; er zijn nauwelijks Engelsen die er last van hebben en het is een goede reden om nóg meer geld te steken in de lucratieve wapenindustrie. Of ben ik nu wat te cynisch?

Geen opmerkingen: