Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 23, 2011

Miljonairs


U kent ze wel: die mensen die zelf de voordeur keihard achter zich dichtslaan (al is het midden in de nacht) maar steen en been klagen over buren die dat ook doen. Het zijn dezelfde soort types die op vakantie gaan naar Turkije en eisen in hun eigen taal te worden aangesproken "want gasten dienen als koning behandeld te worden". Tegelijkertijd vinden ze dat Turken in Nederland snel Nederlands moeten leren "Want wie in een land te gast is moet zich aanpassen aan de lokale taal en cultuur."

Het algemeen gangbare woord dat die mensen beschrijft is PVV-stemmers 'Hypocrieten'. Gisteren kwam ik die niet in het echt tegen maar alleen maar op internet...

Gisteren was ik op de fotoshoot voor de promotie van de aankomende amsterdamse 'Zombiewalk'. Het was maar goed dat ik de paar nachten ervoor zo weinig geslapen had want voor mij scheelde dat toch al gauw zo'n 30% aan make-up...;-)

De SP-fractie Amsterdam heeft onlangs zo'n 30% (Tussen haakjes: was dat geen briljante overgang tussen 2 onderwerpen? ;-)) van het door de gemeente (en dus de belastingbetaler) fractie-budget over de laatste 4 jaren teruggestort in de gemeentekas. Met de vraag of dat geld alsjeblieft mag worden besteed aan hen die't het hardst nodig hebben.

Het is vooral opmerkelijk omdat de Socialistische Partij (SP) de meeste betaalde fractiemedewerkers heeft van alle politieke partijen in de hoofdstad.

Dat levert de vraag op waar al die andere partijen dan zoal hun budget aan opmaken. Waar denkt u dat zij dat aan besteden?

Grote bedrijven en (afdelingen van) politieke partijen in Amerika geven graag geld aan goede doelen. Officieel natuurlijk om het goede doel te steunen maar vooral omdat het goed is voor hun imago. Uiteraard zijn de giften aftrekbaar van de belastingen.

De term 'goede doelen' moet wel ruim worden gezien. Wie de lijstjes bekijkt ziet er bijvoorbeeld een stichting tussen staan die bontjassen uitdeelt aan weduwes van miljonairs...

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jerry Lieber

8 opmerkingen:

 1. Ik probeer altijd me zoveel mogelijk te helpen in de taal van het land wat ik bezoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk altijd alleen, pffff, als je nederlands sprak, zou je misschien wat verder komen in je werk. Maar eisen. Ik denk dat de meeste best wel nederlands willen leren. Maar volgens mij kunnen een heleboel nederlands het niet eens.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem00:52

  Blijft jammer, zoals ik ook al op FB postte, dat het multiculti-onderwerp zo vaak wordt aangehaald met generaliserende stellingen. De stelling dat "alle Marokkanen niet deugen" is net zo simplistisch als de stelling dat alle PVV-ers dom zijn of, zoals hier, "in Turkije in het Nederlands aangesproken willen worden". Dit soort opmerkingen haalt al jaren iedere inhoudelijkheid uit de discussie die gevoerd zou moeten worden. Doe daar een schepje ontkenning (van de linkerkant) en een snufje overdrijving (van de rechterkant) bij en het gaat weer nergens over. Mede hierdoor zijn de problemen uiteindelijk onbeheersbaar groot geworden en heeft een koekjesbakker als Wilders zo veel stemmen kunnen vergaren.
  Groet, Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier spreek ik van 'een groep mensen' die een bepaalde mening is toegedaan. Toevallig zijn veel van die mensen PVV-stemmers en toevallig zijn veel (natuurlijk niet allemaal) PVV-stemmers dom. Onderzoek heeft immers uitgewezen dat de gemiddelde PVV-aanhanger tien IQ-punten lager scoort dan de gemiddelde Nederlander. Ik zal zien of ik de betreffende link nog kan vinden.

  Bovendien: op een weblog krijg je nauwelijks reacties als je af en toe niet even lekker generaliseert en/of de knuppel in het hoenderhok gooit...;-)

  Bedankt voor je wel onderbouwde reactie, Marcel! Wordt zeer op prijs gesteld!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem02:40

  test, net een heel antwoord geschreven en floep, verdwenen :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem03:05

  Wederzijds Terry! Leuk om zo even van gedachten te wisselen. 

  Tja, een onderzoek. Zou er ook wel eens een onderzoek zijn gedaan naar het criminaliteitscijfer onder allochtonen..? Heb wel eens gelezen dat zo’n 70% van de Marokkaanse jongeren onder de 24 jaar antecedenten heeft (jaar of 20 geleden lag dat op ongeveer 30%), maar die link moet ik je ook even schuldig blijven.
  Eigenlijk heb ik het niet zo met dergelijke onderzoeken. Ik vind ze vaak nogal subjectief, stuurbaar als ze zijn door middel van een bepaalde vraagstelling, geografische of demografische spreiding en ga maar door. Ook het IQ-getal zegt me niet altijd evenveel (ik heb er beroepshalve mee te maken), en mensen met “10 punten lager” zou ik zelf niet als “dom” willen labelen.
  Of een onderzoek of IQ er hier toe doen, dat vraag ik me af. Naar mijn idee spelen er bij een groot deel van de bevolking gevoelens, ervaringen en/of ideeën, die zich nu uiten in vaak ongefundeerde kreten of in het stemmen op bepaalde partijen. Mij lijkt het dan veel zinvoller om de aard en oorsprong van die gevoelens goed te onderzoeken.
  Daarbij denk ik dat als “links” eens zou erkennen dat er wel degelijk veel Marokkanen (want het gaat volgens mij nooit over Chinezen) zijn die ellende veroorzaken door asociaal of achterlijk gedrag, er een veel inhoudelijker discussie zou kunnen ontstaan. Met het ontkennen van alle problemen ontneem je als het ware deze groep hun mening, en speel je volksmennerij juist in de kaart.
  Ook ik vind het wel eens jammer dat ik mijn buren niet kan verstaan, tegen een joekel van een schotel in de achtertuin aankijk, dat mijn familie wordt uitgescholden voor kankerhoer, kankerhomo of kankerslet- en dan zijn dat nog de “zachtere” issues. In de verte staat een geblondeerde politicus te roepen, en hij benoemt de dingen die ik net heb genoemd. Ik besef dat het faliekant verkeerd zou zijn als ik naar hem toe zou lopen om verder te luisteren en stem daarom zoals altijd gewoon weer op de Partij voor de Dieren. Was iedereen maar zo slim..!
  Off topic Terry: Misschien moeten we voor dit soort discussies de Tsja maar weer in het leven roepen… of de Tsjick… ;-)
  Groetjes Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken een land hier net ver vandaan waar een groep Nederlanders is gaan wonen die zich ook niet echt aanpassen. Die vieren er zelfs nog koninginnendag. De kolder natuurlijk als je er over nadenkt, maar ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Marcel: binnen elke groep heb je jongeren die zich verloren voelen of het gewoon "stoer" vinden om rottigheid uit te halen. Terugsturen naar land van herkomst is natuurlijk een volslagen stupide idee want de meeste van die Marokkaanse gassies zijn gewoon in Nederland geboren en waar moet je relschoppende jongeren uit Urk naar toe "terug" sturen? En inderdaad, ik chargeer de boel hier soms behoorlijk maar natuurlijk liggen de zaken altijd veel genuanceerder. Geen enkele test is of kan subjectief worden uitgevoerd. Maar hé, zullen we verder babbelen in m'n forum (de link staat in de rechterkolom op dit blog)?. Dan kunnen we ook makkelijker de onderwerpen gescheiden houden en mensen due niet geïnteresseerd zijn in ins geklets hoeven dan niet ongevraagd mee te kijken! Maar - als eerder opgemerkt - kletsen in de kroeg is natuurlijk nog vele malen gezelliger...;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht