Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, april 10, 2019

Waarover ik mij verbaas

Ben een stukje over de vijftig maar nog steeds kan ik mij verbazen:

Waarom denken mensen dat zij die absurd veel geld hebben daarmee het recht hebben verworven om de rest van hun leven niet te hoeven betalen voor normale zaken als parkeerplek, voedsel en bijvoorbeeld een nieuw televisie? Zo hoeft de directeur van een ziekenhuis niet te betalen voor een parkeerplek op het terrein van het ziekenhuis maar moet een onderbetaalde co-assistent dat wel.

Een beroemdheid krijgt voortdurend producten gratis aangeboden en mag dagelijks kiezen in welk restaurant hij of zij gratis zal dineren maar een dakloze die geen paar euro kan neertellen voor een eenvoudige maaltijd mag sterven van de honger.

De overheid vindt dat vaders van pasgeboren baby's meer tijd met hun kroost moeten doorbrengen maar weigert hen meer dan een paar verlofdagen te geven.

Er zijn mensen die vinden dat Nederland uit de Europese Unie moet stappen maar ook blij zijn met de subsidie die hun bedrijf ontvangt dankzij de Europese Unie.

Iemand die een rekening van €100 niet kan betalen moet als boetedoening meer dan €100 betalen. Waarom zijn er mensen die ervan overtuigd zijn dat iemand die €100 niet kan betalen blijkbaar wél €120 kan betalen?

Een voetbalclub krijgt 75 miljoen euro voor de verkoop van een voetballer en bijna iedereen vindt dat goed 'want voetbal is cultuur' maar orkesten moeten verdwijnen 'want aan cultuur heb je helemaal niets'. Wie heeft bepaald welke cultuur wel en welke cultuur niet mag blijven? Denken mensen wel eens na over de gevolgen van bezuinigen op kunst?Zijn dat dezelfde mensen die vinden dat overheidssubsidie moet worden afgeschaft, behalve wanneer voetbalclubs en huiseigenaren subsidie (hypotheek rente aftrek) krijgen?

Mensen die liever hun kleinkinderen opzadelen met onherstelbare (en onbetaalbare!) schade aan de planeet dan nu een klein deel van hun inkomen opgeven voor het schoonmaken en onderhouden van het milieu. Zouden zij dan ook liever over twintig jaar een nieuw huis kopen voor een half miljoen euro dan nu 10.000 euro te investeren in onderhoud van hun huidige woning? Mag ik dat dom noemen? Ik vind van wel.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

7 opmerkingen:

Happy Earl Grey zei

Die lijst van verbazing kan nog veel langer en echt je bent niet alleen die zich blijft afvragen... waarom???

Walter zei

Gelukkig heb ik mijn 'Bad Secrets' daarvoor opgericht.
Want als we er nooit zelfs nog over durven praten en schrijven?
Het verbazen ben ik op dit moment een stuk voorbij,vaak is het een heftig soort woede over bizarre wantoestanden die veel voor zoete koek aannemen.
Met die woede moeten we leren omgaan, want stel dat je daardoor eens in de gezondheidszorg en de hulpverlening terecht komt!

Een een Terrebel maakt wel degelijk iets uit!

די מריו zei

Een huis kopen van een half miljoen is gewoon absurd. Mensen moeten eens goed nadenken over dingen voordat ze handelen.

Love As Always
Di Mario

Rebbeltje ★ zei

Die lijst kan idd nog veel langer...
Verbaas me ook regelmatig, maar dan meer over de armoede in ons rijke land.
Groetjes

John zei

Dat zijn zaken waar ik me ook over verbaas. En over nog zoveel meer, Ter. Het zal wel de rest van mijn leven duren, dat verbazen.

Lutje zei

je hebt hier wel een punt,
en idd, de rijken krijgen zoveel priveleges, en waarom?
ik verbaas me er ook over
Een @->- voor jou.

rietepietz zei

Ik heb misschien wat meer levenswijsheid opgedaan want ik verbaas me niet zo gauw, dat wil niet zeggen dat ik het met alles eens ben ,maar verbazen, nee hoor.