Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, februari 13, 2019

Moet de oorzaak van een ongeluk worden verboden?

Wanneer een dronken automobilist iemand doodt of verwondt, is dat dan de schuld van de auto? Toch willen mensen - zeker na een ongeluk - vuurwerk verbieden en niet de alcohol die ten grondslag ligt aan het onverantwoord gedrag. Gek eigenlijk, niet?

Er gaan nu stemmen op om vuurwerk alleen nog maar door professionals te laten afvuren omdat amateurs zich niet met gevaarlijke zaken moeten bemoeien. Goed plan! Dan laten we voortaan ook carbid schieten alleen nog uitvoeren door professionals, evenals naar school fietsen, autorijden, tabak roken, het eten van fastfood en alcohol drinken. Goed idee, toch? Volgens sommigen is het ook een goed idee om illegaal vuurwerk te verbieden. Om dat idee kan ik alleen maar lachen want...

Vindt u ook dat na een zwaar ongeluk de oorzaak van dat ongeluk verboden moet worden? Dat na een ongeluk met een stint dat vervoermiddel verboden moet worden? Dat na een zwaar ongeluk met illegaal vuurwerk, illegaal vuurwerk verboden moet worden? Dat na een zwaar ongeluk met vreugdevuur, vreugdevuur verboden moet worden? Dat na een zwaar ongeluk met een auto, auto's verboden moeten worden? Dat na een zwaar ongeluk veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik, alcohol verboden moet worden? Of geldt zo'n eventueel verbod uitsluitend en alleen voor vuurwerk en niet voor al die andere gevaarlijke zaken? En waarom dan eigenlijk niet?

Even ter overweging voor hen die denken dat het minder geld kost wanneer de gemeente vuurwerkshows laat geven in plaats van het te laten afsteken door particulieren: wie zal daar voor betalen? In het geval van particulieren die vuurwerk afsteken zijn het alleen die mensen die ervoor betalen, wanneer de gemeente het via shows laat afsteken betalen wij allemaal mee aan deze 'verspilling' en 'milieuvervuiling'.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

Walter zei

Vanwege mij slechte bui vind ik dat alles verboden moet worden, vooral mensen! (0)

suske zei

Dingen verbieden zou verboden moeten worden.

די מריו zei

Alles wat illegaal is moet verboden worden... ;-)

Love As Always
Di mario

Lutje zei

ja, ik denk dat het meer de mens is die er mee omgaat die de fout is
Een @->- voor jou.

rietepietz zei

Ongelukken gebeuren meestal door een combinatie van factoren, soms is alcohol ook één van de factoren maar om ieder ongeluk aan alcohol te wijten is toch wat te makkelijk.

gerdaYD zei

Tja, daar zeg je me wat, dit is een wel heel moeilijke keuze waarvoor je ons stelt.
Langs de ene kant ban ik er wel voor, langs de andere kant is mijn motto: verboden te verbieden....