Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, mei 17, 2006

Menselijk

Menselijk

De Ferman ligt in bed na een heerlijke dag waarop ik hem vroeg van school kon halen, wij gezamenlijk de wekelijkse boodschappen haalden om vervolgens een broodje te eten voor de lunch voordat wij naar de Amstelhof gingen om oma op te halen voor een uitje: voor het eerst in jaren bezocht zij het Waterlooplein. Wij scoorden daar ondermeer een verlaat Moederdag-cadeau én een ijsje. Het werd een heerlijke dag die besloten werd met een bezoekje aan de bouwmarkt met aansluitend een etentje bij een zeker snel-eetrestaurant. Bij de bouwmarkt haalden wij de middelen om eindelijk Fer's zwaardencollectie een plekje te geven én het dartboard op te hangen dat al zeker een jaar of twee in de vensterbank stof lag te verzamelen. Buurvrouw Johanna kwam even de vorderingen bekijken. Best lastig nog was het om een systeem te bedenken waardoor de pijlpunten én de deur worden beschermd tegen darts die het bord missen. De oplossing werd gevonden in schuursponsjes die ook nog eens geluidisolerend blijken te werken.

Het lastige aan de hele toestand rond Ayaan Hirsi Magan is nu dat, ongeacht de uiteindelijke uitspraak, er een precedent geschapen wordt. Als zij het Nederlanderschap mag houden betekent dat dat liegen om Nederland in te komen geen geldige reden meer is om iemand terug te sturen. Moet zij weg dan moet ook GroenLinks Kamerlid Farah Karimi het land uit want ook zij heeft gelogen over haar vluchtrelaas toen zij indertijd Iran (via Irak en Duitsland) verliet.

Dit avontuur krijgt nog een staartje. Net als indertijd de zaken rond gevluchte TBS-patiënten. Wilhelm Schippers, de ontsnapte TBS'er die op 12 juni van het vorig jaar Appie Luchies doodsloeg, krijgt tien jaar cel. En TBS. Zo. Dat zal'm leren! De laatste keer werkte het opleggen van TBS ook zo goed...

De laatste tijd zie ik steeds meer excessieve voorbeelden van gevallen van overcorrectie in de Nederlandsche taal. Wat te denken van "fori" als meervoud van "forum" of "bemensing" in plaats van "bemanning". Zullen wij het dan ook maar meteen even hebben over de eVROUWcipatie van de man? Laat ons dan ook maar de woorden "vrouwelijk" en "mannelijk" schrappen uit het woordenboek en uitsluitend nog één woord gebruiken om discriminatie te voorkomen: "Menselijk".

Geen opmerkingen: