Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, juli 17, 2005

Handig

Handig

Denk je lekker handig en voordelig je internationale treinkaartje via internet te kunnen kopen,
moet je een creditcard hebben of zijn aangesloten bij Rabobank Direkt betalen.
En dat vertellen ze je bij stap 7. Lekker handig van de NS.
Bovendien worden er steeds meer (ook internationale) loketten gesloten en kun je uit de automaat geen retourtje Parijs halen. Goeie service, hoor. Zolang je geen prijs stelt op klandizie, tenminste.

Kent U Charles Schwietert nog? In 1982 werd deze journaal-medewerker gebombardeerd tot staatssecretaris van Defensie. Even snel lid geworden van de betreffende politieke partij; even een CV'tje verzinnen en hoepla! Meneer had een topbaan. Totdat het grote publiek er achter kwam dat zijn gehele CV bij elkaar was verzonnen en de heer Schwietert onder druk werd gezet om af te treden. Wat hij dan ook deed na drie hele dagen in functie te zijn gewest. Uiteraard ging zijn vertrek gepaard met de overhandiging van een zeer behoorlijke oprotpremie. Even later werd Charles Schwietert directeur van de Nederlandse Kamer van Koophandel in Thailand. Ook een leuke baan. Toch lonkte blijkbaar het echt grote geld en benoemde hij zichzelf tot handlanger van Edwin van der B., een beruchte fraudeur. Lachen met die Schwietert.

Lachen was het ook vanmorgen toen Ferdinand keurig op tijd op de casting verscheen van een reclame-filmpje. Terwijl hij zich amuseerde in de studio hield Eva haar vader en een paar wachtende kinderen bezig met een potje knikkeren en een spelletje memory. Onderweg naar huis werden de kids getrakteerd op een portie kibbeling en al smullend vervolgden wij onze weg. Thuis even zelf croissantjes gemaakt om die mee te nemen naar het zwembad. Dankzij een paar vrijkaartjes werd dat een goedkoop middagje zwemmen in het Brediusbad. Van daar af dachten wij lopend snel bij een volkstuinencomplex te zijn voor een barbecue. Het complex was redelijk snel gevonden maar voor het vinden van het juiste huisje was helaas geen tijd meer dus toen wij een halte zagen van een voor ons bekende lijnbus zagen wij onze kans schoon om redelijk op tijd thuis te zijn. Daar kwamen wij gelijktijdig aan met vriend Erwin die in het Amsterdamse de nacht doorbracht. Een deel van de nacht werd gedeeld met een fles smaakjes-wodka en in het gezelschap van buurvrouw Angélique. Beregezellig maar de volgende morgen vroeg denk je daar met terugwerkende kracht toch iets genuanceerder over. Nietemin trokken de kinderen, m'n logé en ik de vandaag naar het Vondelpark om te genieten van het mooie weer. Onderweg kon ik het niet laten om op de lokale braderie een kleinigheidje aan te schaffen voor Eva en haar zusje. De dag werd voortgezet in onze binnentuin waar Eva en Ferdinand zich vermaakten met spelen in het water van een opblaasbad:"Ik ben een motorboot", zei Eva. "En dan ben ik een zuiveringsinstallatie", zei Ferdinand...

Geen opmerkingen: