Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 07, 2005

Calipari




Dat ik ziek op bed lig wil niet zeggen dat ik helemaal verstoken blijf van nieuws uit de buitenwereld.
Zo is mij wel degelijk ter ore gekomen dat "de Amerikanen" weer'ns een stommiteit hebben begaan:
Giuiliana Sgrena was bevrijd door de Italiaanse geheime dienst met name in de persoon van Nicola Calipari.
Zij was ontvoerd door vermoedelijke aanhangers van Saddam Hussein maar toen zij er lucht van kregen van Sgrena graag anti-amerikaanse stukjes in haar krant publiceerde én er bovendien 5 miljoen tegenover de vrijlating stond was het pleit snel beslecht. Jammer alleen dat de Italianen zo ego wilden zijn en niet de eer van de bevrijding aan de Amerikanen lieten. Hadden zij maar op z'n minst een Amerikaans escorte aangevraagd dan hadden de rednecks zich niet zo in hun kruis getast gevoeld en de auto met daarin ondermeer mevrouw Sgrena en haar nu dode bevrijder Calipari wellicht gewoon door laten rijden. Of was het nu toch een ongelukje?


Helaas voor Ferdinand en veel andere kinderen is de sneeuw vandaag grotendeels de geschiedenisboekjes van Erwil Krol ingeschreven. Toch heeft m'n zoon er gelukkig flink van genoten. En hij niet alleen: ook een meisje en haar vader aan wie hij met graagte zijn slee tijdelijk afstond genoten nog van het sleetje rijden. En ik? Ik geniet alleen maar van die berichten. Zelfs TV-kijken vergt een grote inspanning. Een voortdurende zeurende hoofdpijn valt mij lastig maar gelukkig zijn m'n dromen weer een beetje normaal. U weet wel: verdwaald raken in een enorm kantorencomplex op zoek naar het toilet, bijvoorbeeld. Of pakjes stapelen in een warenhuis waar geen einde aan komt. Stop mezelf toch maar vol met kleinigheidjes te eten om een bodempje te hebben voor de vitamine-preparaten opdat ik in de loop van de week weer de handen kan laten wapperen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!