Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, oktober 31, 2004

Halloween


Googlewhack:

ahorn vervanging suiker nl
Oplettende lezertjes zullen hebben ontdekt dat het week-overzicht van niet-geplande ontmoetingen geen vast terugkerend plekje meer heeft op dit weblog: het werd een beetje een moetje, zodoende. Toch wil ik voor gisteren wel even een uitzondering maken. Normaal gesproken kom ik elke dag wel een of twee bekenden tegen buiten de geijkte tijden en plaatsen. Gisteren alleen al waren dat er maar liefst zeven: de buurvrouwen Nicole, Angélique en Miriam. Daarnaast kwam ik pencak-cursist Jan tegen, bleken vrienden Barry en Charlotte zich ook op te houden in het restaurant waar de Rocky Horror Cast "3in1Ultra" zich ophield voor het avondmaal en liep Mark, de titelrolspeler van 7 jaar terug, rond in het theater (Kriterion) waar gisteren (en dus ook zeven jaar geleden) The Rocky Horror Picture Show werd opgevoerd. En dan heb ik het nog niet over de bekenden die je ontmoet in het voorbijgaan en naar wie je even een hand opsteekt en breed glimlacht...


Ons optreden van vannacht mag ronduit succesvol genoemd worden. De probleempjes met de techniek (zo werd de achtergrond-film in zwart/wit gedraaid en waren er dingen mis met de verlichting) zorgden juist voor extra atmosfeer en het opvallend internationaal publiek (Amerikanen, Engelsen, Fransen en Duitsers met een paar verdwaalde Hollanders ertussen) was razend dronken...eh...enthousiast. Na afloop mocht ik nog even in de woning van Janine en Gerard verblijven voordat ik op huis aanging. Thuisgekomen wachtte mij een heerlijk ontbijtje bij buurvrouw Angélique en een paar uur later zat ik bij m'n moeder om te merken dat m'n zoon niet zo lekker in z'n vel zit. M'n broer, z'n vrouw en hun dochter kwamen er eten en zo kon ik ook hen weer'ns spreken.
M'n neef had helaas andere verplichtingen. Tsja, 18 jaren jong, vriendin nummer zoveel...zo gaan die dingen; het vriendinnetje gaat voor de oma. En zo hoort't ook eigenlijk natuurlijk, al is het niet altijd leuk.Ook is het niet leuk als iemand met exact dezelfde naam als jij dingen doet die niet door de beugel kunnen. Vandaar de volgende mededeling:

Ontving van BL het verzoek "of ik er wat aan wil doen"
dat er een andere BL

rondloopt die indertijd een e-mail de wereld heeft rondgestuurd waarmee

mensen opzettelijk op het verkeerde been werden gezet. Natuurlijk wil

ik dat! Bij deze dus:"De BL waar ik het eerder over had is

NIET de BL, werkzaam in de multimedia en mij vroeg dit

bericht te plaatsen. De BL over wie eerder werd bericht

heeft overigens al snel na de ontdekking dat hij achter het gewraakte

bericht zat schuld bekend en spijt betuigd."Nu dat uit de wereld is kan ik U nog het volgende mededelen over de dag van gisteren:

De ochtend gebruikt voor puinruimen in huis en andere leuke dingen. De

vroege middag was voor een portie pisang goreng bij m'n moeder en een

potje schaak met m'n zoon. Redelijk op tijd in het theater gearriveerd voor opbouw en korte doorlopen en onderweg erheen nog een lief meisje in het voorbijgaan horen roepen:"Ik kom gauw weer bij je, hoor papa!"

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Bert Tigchelaar en prinses Alice.

Geen opmerkingen: