Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, april 01, 2005

BSN
Paus Johannes Paulus II heeft voor de tweede keer het heilig oliesel mogen ontvangen. De vorige keer was in 1981 en de laatste keer vermoedelijk gisteren. Of het écht de laatste keer zal zijn is nog even afwachten. Wat een kogel niet lukte schijnen Parkinson en Ouderdom samen wél te kunnen bereiken: het definitieve vertrek van Paus Johannes Paulus II van deze wereld in huidige vorm (je moet wat slagen om de arm houden tenslotte).

Er is niet heel veel ruchtbaarheid aan gegeven maar vanaf 1 januari 2006 krijgen ingezeten van Nederland te maken met het BSN. Het wat? Het BSN (Binnenlandsche Snoodaards Netwerk). Dat is een nieuwe geheime dienst die voortdurend onderzoekt of jij wel bent die je beweert te zijn. Op school. In het ziekenhuis. Bij het UWV, het SVB, het CWI. Bij de politie. Bij de gemeente. De "nieuwe geheime dienst" verschuilt zich achter de officiële afkorting BSN die staat voor Burgerservicenummer. Eén nummer dat toegang geeft tot verschillende diensten. Handig wanneer je (vermeend) stout bent geweest: je nummer wordt ongeldig verklaard en voila: je wordt niet meer geholpen aan het loket. Kunt dus geen onderwijs meer volgen, geen medische hulp meer ontvangen, geen uitkering aanvragen, noch je pensioen opvragen of bijvoorbeeld verhuizen.
Ex-minister De Graaff heeft dit op de valreep bedacht. Aardig, niet?
Ook aardig was het weer vandaag. Zo aardig dat ik besloot van m'n werk naar huis te lopen. Een wandelingetje van een kleine drie kwartier. Onderweg uiteraard genoten van het soms zinneprikkelende uitzicht. Vooral in de omgeving van het Vondelpark was het weer raak vandaag. Einde van de dag met m'n zoon samen verder gegaan met werken in de tuin en 's avonds weer een stapeltje foto's ingeplakt. Op het werk kon ik mij gelukkig weer nuttig maken en verder viel het mij weer'ns op hoe heerlijk het kan zijn wanneer iemand weet wat je bedoelt als je zeg:"Ik heb mij ooit geconformeerd aan het non-conformisme." Al twijfel ik nog steeds of ik door moet gaan met een baan die emotionele voldoening schenkt maar geen financiële danwel op zoek moet naar een betrekking waarbij het omgekeerde het geval is: ik voel mij eigenlijk best wel lekker. Stiekum. Dus niet verder vertellen, okee?

En nee, dit jaar heb ik geen 1 april-grap voor U voorbereid. Wellicht de volgende keer weer.

Deel dit bericht