Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, november 07, 2005

Lafhartig

Lafhartig

Googlewhack:
Novoskript+Zwarte serie

Hoe erg het ook is dat er een steiger instort in Spanje waardoor 20 wegwerkers die bezig zijn met de bouw van een viaduct de dood vinden; hoe erg het ook is dat een tornado in het land van de onbegrensde mogelijkheden het leven kost aan zeker 22 mensen; hoe erg het ook is dat er een dode is gevallen bij de onlusten in Frankrijk en hoe erg het ook is dat er zoveel slachtoffers zijn te betreuren bij de zoveelste zelfmoordaanslag in Irak: Ik wordt meer getroffen door het bericht van de lafhartige overval op een invalide man in Amsterdam-Osdorp. Een persoon gaf zijn rolstoel een zet waardoor zijn tas van de schoot gleed en de kompaan er met de tas vandoor kon gaan. Hoe komt iemand tot zo'n lage daad? Kennen de betrokken jongeren en hun soortgenoten eigenlijk wel de betekenis van het woord "respect" waar zij blijkbaar zo graag mee schermen?

Ogenschijnlijk hebben zij net zoveel respect voor de eigendommen van anderen als de NS voor de wensen van reizigers. De Nederlandse Spoorwegen hebben op voorhand al een excuus bedacht voor het nog minder treinen op tijd laten rijden volgend jaar: afrekenen met terrorisme-dreiging. Sterk. Het management is voorlopig niet klaar met smoesjes verzinnen voor hun wanbeleid. Vervelen doen zij zich vooralsnog niet.

En ik ook niet. Zo kwam vanmorgen buurvrouw Wynona op de koffie, was er 's middags de oprichtingsvergadering van het Oudercollectief/Denktank op de school van m'n zoon, ging ik later op de dag langs in de Wereldwinkel waar hij des maandags werkzaam is, diende het een en ander geregeld te worden in verband met de lampionnen-optocht vanwege Sint Maarten aanstaande vrijdag; kwam na het eten even buurvrouw Angélique op visite en gaat m'n zoon vanavond onder begeleiding vna z'n vader naar karateles. Ondertussen weer wat formulieren op de post gedaan en afspraken gemaakt ten behoeve van SP-deelraadswerk. Het kwam dus goed uit dat ik vandaag niet hoefde te werken...

Voorspelling: binnenkort staan wij stil bij het overlijden van Charles Zwolsman en/of Sjoerd Kooistra.

Geen opmerkingen: